COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 904
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 225
Вярно е, че сме доста социална държава, в която Болен здрав носи. Малка част хора работят, а носят на гърба си цял куп калпазани и гевезани.

# 6 226
  • Sofia
Врабчо +100 за мнението. И аз отдавна се опитах да кажа същото, едва не ме изядоха, че искам да броим трупове и, че икономиката не е важна.
Ама вие сега, в условия на пандемия и дълбока световна рецесия ще градите икономика ли? Досега не се е получило, сега никакъв шанс. Ако бяхме в еврозоната, сега щяхме да се закачим на хранилката до Италия и Испания, но сега и това няма. От друга страна населението масово иска левът да е в курс 1.988... за сто години напред поне, защото нашата икономика и еврото ще я убие. С две думи, с корона, без корона, все тая, ами поне по-малко жертви да има.
А вие как ще коментирате над 62000 регистрирани безработни (данните са от преди 2 дни). Как ще живеят тези хора, как ще си плащат кредитите, как ще се прехранват и най-вече къде ще си намерят работа? Ако си мислите, че когато всичко свърши (когато и да е това) нещата ще си бъдат постарому, и ще има работа, както беше досега, се лъжете жестоко!

# 6 227
Нямам наблюдения върху производството, но около мен не работят много хора - като фризьори, треньори, козметички, детски аниматори, домашни майстори и подобни. Дори много малки магазини са затворили, защото хората едва ли не смятат, че имат право да отидат за хляб, но не влизат в цветарски магазин или да си купят гащи.

За туризма също - не малко хора са заети там, а той е чао.

Не знам в кол центровете каква е ситуацията. В началото на кризата имаше случай на коронавирус в един офис до нас и изгониха всички от сградата за 2 дни да чистят.

За туризма е факт, той ще си го отнесе.
За фризьори, козметички, цветари не знам защо не работят - имат право, вероятно е лично решение и постепенно, който е затворил, ще отвори. Около мен работят доста малки магазинчета. Опашки няма, но то и преди нямаше. Гащи и подобни не бих се учудила, ако се научим да си пазаруваме  все повече и повече онлайн - едни ще фалират, други ще си намерят ниша.
За кол-центровете - имам 2-3 деца на познати, които работят в такива. В различни кол-центрове са, но всички са хоум офис със служебни лаптопи.
Ще има приспособяване, няма как.

# 6 228
Понеже циркулира версията, че Италия умишлено докладва повече починали, с някакви користни цели, да се облагодетелства финансово от ЕС, да питам Щатите откъде чакат пари?
От федералният резерв. САЩ са си като европейски съюз, сбор от различни държави (щати) с различни закони и правила, но имат и централизирано управление. Предполагам че ще печатат долари и ще ги отпускат на техните Италия и Испания, (не знам кои са им най засегнатите щати).

# 6 229
  • При семейството си
Що за глупости?
Очаквана продължителност на живота?! Че това само Господ може да го каже.
Тази жена на 42, с диабет и какво друго, не помня, да не е била на умиране преди да се разболее от КВ?
Майката и дъщерята? И още колко други, всички даже.
Имали си хората болести, но с помощта на медицината и фармацията си живееха с тях. И щяха още да си живеят.

И кой обвиняваш за това, на кого се гневиш и караш?! Някой/на някой, който просто е имал “неблагоразумието” да е жив човешки организъм, на който вирусът може и се закачил.
Да ни зазиждат всички в бункери за няколко месеца, кой оцелял оцелял, да се приключва с този вирус, че то иначе...просто си виновен, че си жив.
Борите се с вирус, а войната се превърна във война срещу хората.
Да, знам, знам, че хората, живите го пренасяме.

# 6 230
Имам въпрос, ако журналист чете и му се струва удачно да се зададе.

Има ли информация НОЩ, колко хора с грипоподобни симптоми, консултират личните лекари по телефона и на масто към момента. И ако не, има ли начин да се подава и събира подобна пълна информация, например от РЗИ - тата.

При спрели да циркулират грипни вируси и липса на масово тестване, считам че подобна информация ще бъде ориентир до къде сме я докарали.

Мммм, за момент изплува една информация, че има издадени над 2000 болнични листове за Корона вирус, при заболеваемост около 500, съобщени от НОЩ (защо НОЩ?) към тогавашни момент. И....нещата замряха на този етап....

# 6 231
А кой е казал, че ще е същото?
Не съм безработна все още, но спираме работа за неопределено време. Защото външните ни партьори не работят. Няма за кого да изнасяме. Всички държави са засегнати, навсякъде по света има срив на икономиката, не само у нас.

# 6 232
Не съм безработна все още, но спираме работа за неопределено време. Защото външните ни партьори не работят. Няма за кого да изнасяме. Всички държави са засегнати, навсякъде по света има срив на икономиката, не само у нас.
Ти лично колко месеца още можеш да останеш вкъщи? И 60/40 Да получаваш, няма да е една година. Външните Ви партньори бъде сигурна, че няма да стоят година вкъщи.

# 6 233
Мммм, за момент изплува една информация, че има издадени над 2000 болнични листове за Корона вирус, при заболеваемост около 500, съобщени от НОЩ (защо НОЩ?) към тогавашни момент. И....нещата замряха на този етап....

Много е странно, ако има само 2000 болнична листа за коронавирус при близо 70 000 /?/ в карантина. Тези хора всички безработни ли са?

# 6 234
Повечето са завърнали се от чужбина

# 6 235
За фризьори, козметички, цветари не знам защо не работят - имат право, вероятно е лично решение...

Слушайки сутрешните брифинги, аз бях останала с впечатление, че е забранено. Няколко пъти беше питано специално за фризьорските салони и реакцията на щаба беше чисто възмущение.

Фитнесите са затворени със сигурност изрично. Заведенията също - предполагам по линия на групите хора на закрити обществени места.

Както и да е, чисто субективните ми наблюдения не подкрепят становището, че на икономиката ни само външните фактори й пречат по линия на коронавируса.

# 6 236
  • Sofia
Ти лично колко месеца още можеш да останеш вкъщи? И 60/40 Да получаваш, няма да е една година. Външните Ви партньори бъде сигурна, че няма да стоят година вкъщи.
Не забравяйте че и за 60/към 40 ти трябват пари. Какъвто и % да сложиш към нулата, тя винаги си е нула.

# 6 237
Интересна статия за разрушителния ефект на озона върху коронавируса.
http://www.china.org.cn/opinion/2020-02/26/content_75747237_4.htm

Старите УВ лампи "СЛЪНЦЕ" също генерират озон.
По рано днес следобед я споделих с допълнителна препратка.
Потърсете ако имате интерес или пишете ще споделя на лични.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 00:20 от Анонимен

# 6 238
Не забравяйте че и за 60/към 40 ти трябват пари. Какъвто и % да сложиш към нулата, тя винаги си е нула.
Абсолютно, но реших да не задълбавам.

# 6 239
За фризьори, козметички, цветари не знам защо не работят - имат право, вероятно е лично решение...

Слушайки сутрешните брифинги, аз бях останала с впечатление, че е забранено. Няколко пъти беше питано специално за фризьорските салони и реакцията на щаба беше чисто възмущение.

Фитнесите са затворени със сигурност изрично. Заведенията също - предполагам по линия на групите хора на закрити обществени места.

Не слушам сутрешните брифинги,  но това е заповедта кое е забранено.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … yata-zapoved-za-/

Заведенията са затворени само за посещения, за доставки работят с пълна пара - това от моите наблюдения. Но, разбира се, ако говорим за чисто кафене, то ще трябва някак да се преориентира,  за да оцелее.

Това са допълнителните мерки и указания.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/glavniyat-drzhav … or-izprati-do-ra/
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01-143.pdf

Общи условия

Активация на акаунт