COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 988
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 435
Наистина много точна статия, но който се е поддал на паниката, трудно ще прогледне. До последно ще вади снимки и графики, за да оправдае страха си, но не забравяйте, че страха е лош съветник! Вируси винаги е имало и ще има.Това беше един много добър тест за влиянието на медиите.
Да, тест за медиите (които са непочтени и злоупотребяват), тест и за хората, които показаха, че са лесно управляема маса от панирани мозъци.
Вирусът влизал от маската в очите....Joy Joy
Сгъвам се от смях, добре, че ви има някои потребители, заради вас съм още тук Hug

# 6 436
Лекари слагат свои снимки върху защитните гащеризони, за да могат пациентите да виждат кой ги лекува. Смятат, че така ги успокояват поне малко

# 6 437
  • София
Като си мисля за разпространението на вируса и направо ми става лошо. Чудя се Баце дали си мие обувките с белина, че той обхожда цялата страна и де що има цех за производство на маски да инспектира. Сигурно и там е разнесал короната, ако не е взел мерки за обувките.

# 6 438
Да, знам, затова питам те докъде са го докарали, ако някой има инфо. Би трябвало да са по-напред от всички.
Не знам. И да се два месеца преди всички пак няма да е тази година. Новините за тези ваксини все са от рода на "минахме етап от направата на ваксина", колко точно остава само прогнози и все от 12 месеца нагоре.

# 6 439
  • София
Да, знам, затова питам те докъде са го докарали, ако някой има инфо. Би трябвало да са по-напред от всички.
Не знам. И да се два месеца преди всички пак няма да е тази година. Новините за тези ваксини все са от рода на "минахме етап от направата на ваксина", колко точно остава само прогнози и все от 12 месеца нагоре.
Китайците тестваха ваксина още в средата на март, първо върху маймуни, после - върху доброволци в Юхан - ТУК
Руснаците също започнаха изпитване.

# 6 440
Моята положителна новина днес:

Австрия, Германия и Швейцария утре ще имат повече излекувани отколкото активно болни!

# 6 441
Освен това - маските дават едно фалшиво чувство на сигурност. Човек си мисли - аз съм с маска, нищо не може да ме зарази вече и съм защитен, значи мога и да не спазвам дистанция 2 м. от останалите хора.

Кой я измисли тази глупост /вече превърната в опорна точка/, че ако си с маска не спазваш дистанция? Вероятно е вярно за хората, които така или иначе не спазват дистанция, но те сигурно и маски не носят.

Това е почти дословен цитат от генерала в ранните му дни.

# 6 442
  • София
Освен това - маските дават едно фалшиво чувство на сигурност. Човек си мисли - аз съм с маска, нищо не може да ме зарази вече и съм защитен, значи мога и да не спазвам дистанция 2 м. от останалите хора.

Кой я измисли тази глупост /вече превърната в опорна точка/, че ако си с маска не спазваш дистанция? Вероятно е вярно за хората, които така или иначе не спазват дистанция, но те сигурно и маски не носят.

А и ББ казваше, че пенсионерите щели да нахлупят по една маска и да тръгнат безгрижно.

# 6 443
Не знам за ваксина,но ви нося бързи и точни до 92,9% тестове.Е,скъпички са,но така е с ''хубавите'' неща.
https://apteka.framar.bg/30087728/бърз-тест-за-коронавирус-covid-19-30-biozek-medical?utm_source=framar.bg&utm_medium=link&utm_campaign=covid_test
Титина писа,че по нейни прогнози очаква през м.май,американците да пуснат тяхна ваксина.Пак според нея,тя е готова и вече не си спомням по какви игрички и схеми,през май ще я обявят и пуснат.Ей,го къде е май месец.

# 6 444
Маските със сигурност помагат да се спре разпространението на зарази и това е факт в Азия.
Кой какво казал преди време и как си носел ББ маската не го променя този факт.
Преди се говореше обратното с цел да се спазва излизане само за най-необходимото. В момента много хора са навън, често се разминават или спират да си приказват без да спазват дистанция, така че маските са полезни.

Остава само да ревнете, че заради маските ще умрете от глад.

# 6 445
  • Bulgaria
Как си представяте ваксинация по време на пандемия, дори и да има ваксина?

# 6 446
Скрит текст:

А и ББ казваше, че пенсионерите щели да нахлупят по една маска и да тръгнат безгрижно.

Добре, че не гледам брифингите. Така запазвам предпазливо убеждение, че действат последователно. Може да си смениш позицията за ползата от маските на база на новоизлезли данни за това, че биха могли или не биха могли да ограничат опасността за заразяване, но такива глуповати доводи  наистина са смешни.

# 6 447
  • Пловдив
Няма да умрат от глад. Сега ще има рев, че в топлото време ще умрат от задушаване с маската, защото като се шляят 5 часа по улиците, с тази маска, няма да могат да дишат. Освен това с маска трудно се чоплят семки и се пие бира.

# 6 448
Аз ще бъда много изненадана ако догодина през април има ваксина. Не знам много от вас как си ги представят нещата....ама да ваксинираш 7 милиарда души не е лесна работа...

# 6 449
  • MI
Както и огромната разлика в смъртността в Ломбардия и в Кампания например. Сигурно там свинско не ядат или не вземат антибиотици?!
Според мен високата смъртнос в Ломбардия идва от това, че там бяха първите случаи. Нямаше достатъчна информация - скорост и начин на разпространяване, инкубационен период, как се лекува, болниците не бяха подготвени не само физически, но и психически за толкова болни и др. такива фактори.
Всъщност тази част на Италия, показа може би най-страшната част от действието на вируса.
Да, аз това исках да кажа, късно се разбра тук за епидемията, а като веднъж се изпусне положението вече е много трудно за овладяване. То и вътре в Ломбардия в различните провинции не е еднаква смъртността, да не говорим за цялата страна....Освен че и хората вече ги е страх да идат на лекар да не се заразят, накрая става късно понякога. Казаха че и с инфаркти така отиват прекалено късно, което е безумно, призоваваха да не се чака толкова.
Че има проблем с бактерии, резистентни на антибиотици е вярно, както е вярно и че освен Италия, Испания и Франция в същия доклад критикуват и Норвегия например. Wink Само дето причината е селското стопанство, а не хуманната медицина и в случая няма нищо общо. Всъщност откакто съм тук не е като да не съм боледувала,само веднъж вземах антибиотик - по време на бременността, след антибиограма. Изключително трудно ги дават, за разлика от България, където личния ми лекар и за грип редовно пробваше да ми изписва.

Общи условия

Активация на акаунт