COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 192
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 420
  • София
Как се носи маска и за какво служи тя.

Скрит текст:

# 6 421
Искам един проливен и студен дъжд за Великден.
Страхотна идея - от Цветница та до Гергьовден, на всички важни дни, дъжд. Безкрайна е Божията милост, ама за неразумния е непонятна.

# 6 422
  • Ispania

А, забравих и че вземат антибиотици за щяло и нещяло. Това щото нали за коронавируса точно те помагат. Joy

Не на коронавируса, а на вторичната бактериална инфекция. Ако ще ти е по-лесно да го разбереш, коронавирусът отваря вратата за резистентните бактерии, които причиняват смъртта впоследствие. И да, Италия, Испания, та и България, имат много по-голяма употреба на антибиотици за щяло и нещяло от други държави. И съответно много по-високо разпространение на резистентни бактерии, които антибиотик не ги лови. Това се знае отдавна, не е новост.
Забравих да допълня фермерите в Италия, които тъпчат най-вече свинете с антибиотици и после хората го ядат това месо.
Ето първият линк от Гугъл, има и други. https://www.ansa.it/english/news/science_tecnology/2019/11/19/it … f11932c9d27c.html
За България и Италия , не зная. За Испания със сигурност не е вярно.
“За щяло и нещяло “и “антибиотик “, да се използват в едно изречение свързано с Испания , е много неподходящо, просто защото Испания е  точно обратния пример 🤔. Ако и пневмония могат да излекуват без антибиотици , ще го направят👍.
( Да напомня че дори вируса в леката му форма се лекува с Парацетамол (както почти всичко останало), но то това е “лечението “ на всякьде в леката му форма) .
В Испания се приемали много антибиотици 🤣. Сега остана да чуя че испанците са студени хора и конспирацията е готова 🤣.
Не ви зная източниците от къде са, но нещо доста не вярна информация ви дават , за Испания например.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 11:25 от Val

# 6 423
  • Пловдив
Тези, около ББ носят маската както трябва. ББ ли трябва да бъде пример. То верно, че 85% от българите са негово копие, като поведение и манталитет. Иначе нали никой не вярва, че Мутафчийски ще нахлузи същата маска, с която си бърше очилата. И дали тази маска преди това е била на лицето му. Но е вярно, че не трябва така да се постъпва публично, защото хората го приемат буквално.

# 6 424
Аз пък се зачудих за Китай. При тях вече поне 5 месеца се знае за този вирус. Което не е толкова малко време. Те поне нямат ли някакъв напредък в разработването на ваксина или терапия? Или изобщо не се и опитват? Повтарям - не да са открили, а поне да са по-напред в проучванията. Защото ние тук се надяваме до една година да сме открили нещо, ама ако те за 5 месеца са до подкривата круша, не знам дали и 1 година е много реалистично. Въпреки че по принцип китайците са доста тъпи, възможно е ние по-бързо да се справим (това ми е лично мнение за китайците, моля да не ми скачате с обвинения в расизъм).
Ваксината се прави бързо. Процедурите по тестване на безопасност и ефективност са бавни и няма как да се направят набързо.

# 6 425
  • Ispania
Въобще няма да умрат всички, да не се плашат излишно, вирусът не представлява кой знае каква по голяма заплаха за отделният индивид от грип, смъртността му е съвсем малко по висока, той е проблем само за държавите, защото се разпространява много бързо.
Кой е казал че всички ще умрат ? Тук въпроса не е свързан с фантасмагорични твърдения , а с това  да се спасят колкото се може повече животи.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 11:25 от Val

# 6 426
Къде се дават най-много антибиотици
https://www.usnews.com/news/best-countries/slideshows/top-10-cou … tibiotics?slide=7
Всички страни около нас без Македония + Иран...

# 6 427
Скрит текст:
Аз пък се зачудих за Китай. При тях вече поне 5 месеца се знае за този вирус. Което не е толкова малко време. Те поне нямат ли някакъв напредък в разработването на ваксина или терапия? Или изобщо не се и опитват? Повтарям - не да са открили, а поне да са по-напред в проучванията. Защото ние тук се надяваме до една година да сме открили нещо, ама ако те за 5 месеца са до подкривата круша, не знам дали и 1 година е много реалистично. Въпреки че по принцип китайците са доста тъпи, възможно е ние по-бързо да се справим (това ми е лично мнение за китайците, моля да не ми скачате с обвинения в расизъм).
Ваксината се прави бързо. Процедурите по тестване на безопасност и ефективност са бавни и няма как да се направят набързо.

Да, знам, затова питам те докъде са го докарали, ако някой има инфо. Би трябвало да са по-напред от всички.

# 6 428
  • София
Тези, около ББ носят маската както трябва. ББ ли трябва да бъде пример. То верно, че 85% от българите са негово копие, като поведение и манталитет. Иначе нали никой не вярва, че Мутафчийски ще нахлузи същата маска, с която си бърше очилата. И дали тази маска преди това е била на лицето му. Но е вярно, че не трябва така да се постъпва публично, защото хората го приемат буквално.
Хората следват примера, справят се доста добре. И разбира се, че ББ трябва да е пример в това. А Мутафчийски, ако е носил маската преди това, после избърсал очилата, разнесал вируса по тях и после като си ги сложи на очите, и хайде хоп, вируса влиза директно през очите. Къде му е акъла на този човек...

# 6 429
Е Мутафчийски сигурно си носи в джоба една маска, която си му е само да си бърше очилата Simple Smile

# 6 430
Има резистентни на антибиотици  бактерии , но има и нови форми на антибиотици, насочват се усилията към търсене на други медикаменти за "убиване" на бактерии. Едва ли високата смъртността днес идва основно от резистентност на бактериите. Множество са факторите. Не мисля, че може да стоварим вината на едно нещо.

Как ББ си носи маската? Как генерала целунал иконата, избърсал си очилата с маската, не кихнал правилно или ...
Разбирам, че тези хора са публични личности и всяко тяхно действие, дума, жест се следи под лупа. Но издребняването вече става очевадно.

# 6 431
  • Bulgaria
Сега не знам колко държави го спазват все още това с парацетамола, от повече места се чува, че веднага започват с антибиотик. Може би така се опитват да предотвратят влошаването. Невъзможно е според мен да се отсее кой ще се влоши и кой не, особено по телефона. А навременното лечение е много важно, това всички лекари го казаха вече.

# 6 432
.Въпреки че по принцип китайците са доста тъпи...

Странно е, че от една страна китайците са тъпи, от друга се допуска, че в грипен сезон през ноември веднага са разпознали още първата пневмония, следствие на Ковид, като причинена от нов, опасен  вирус, който се разпространява между хората, но 2 месеца са си мълчали нарочно, за да съобщят чак в края на декември, като пътьом не са вземали мерки ей така, от чиста глупост.

За разлика от европейците, които сме умници и макар че сме разбрали за вируса много, много късно, с абсолютна точност още  в края на януари сме определили, че Европа е напълно готова с болници и мерки да предотврати и да контролира епидемията. /виж съобщението на ЕЦКПЗ/.

# 6 433
  • в страната на чудесата
Мутафчийски ли не знае как се носи маска?!
За тези, които смятат, че ваксината е въпрос на време заради мерките за сигурност и безопасност, ще напомня годините разработка на ваксини за ебола, другите не по-малко опасни хеморагични трески, енцефалитите в САЩ, малария, хив, и пр. И няма все още.
Да се разработи ваксина не става за 5 месеца. Може би само в Русия Simple Smile Simple Smile става по-бързо. Някой от вас ще си сложи ли китайска или руска ваксина???

# 6 434
  • Пловдив
Това само следва да покаже, че несъзнателните действия трудно могат да бъдат контролирани. Мутафчийски е хирург. В операционна всичко е стерилно. Маската се носи, не защото там гъмжи от вируси, а за да не се замърси оперативното поле и да се запази тази стерилност. В този ред на мисли маската не е заразена при такива обстоятелства. И ако той е свикнал така, сега го повтаря публично. Трябваше да се съобрази, че не се намира в операционна, защото сега всички ще го последват.......

Общи условия

Активация на акаунт