COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 810
  • Пловдив
София днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.

# 6 811
Преди 3 дни Б.Борисов каза, че има 3 варианта, според броят на заразените. Ако намаляват или има поредни дни без нови случаи, ще отмени карантината преди 13 май.

# 6 812
  • София - Рим и обратно
Четох преди време, че е много вредно да се слагат маски на малки деца и бебета. Не съм търсила повече инфо дали е така, защото нямам деца и не ме интересува, но съветвам преди да си слагате на вашите да проучите този въпрос.
За всички е вредно.

# 6 813
Заслужено словесно шамаросване! Открито писмо на българските анестезиолози до ген. Венцислав Мутафчийски и Национален оперативен щаб НОЩ

Г-н Генерал,

При цялото ни уважение към Вас и личното Ви мъжество, както и към дейността на НОЩ в тези трудни времена, ние, спонтанна група български анестезиолози обединени професионално във Фейсбук, Ви молим да признаете своята грешка и да се извинете не толкова на нас, колкото на широката българска общественост за получилата се дезинформация. Колкото и широки да са пълномощията на НОЩ, макар че не знаем някой някъде да ги е формулирал писмено?!, те обхващат контрола и управлението на противо епидемичните мерки в страната.

В никакъв случай това не означава да се обсъждат в медиите и на брифинги такива сложни и специфични проблеми като дихателна реанимация, интубация, включване на командно дишане и прочие експертни процедури! Още повече по начин, който в индивидуалното съзнание на милиони остават непонятни откъслеци със силно негативно съдържание като „интубация, увреда, смърт“!
https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/04/10/g-n-general-i … te-anesteziolozi/
Изключително интересно писмо, което повдига отново въпроса защо коремен хирург ръководи борбата с епидемията. И затова, че медицината е тънко изкуство, на което лекарите с години се учат, а сега знайни и незнайни хора ги поучават, критикуват, съдят. И много резонно е поставен въпроса защо не се търси опита, не се търсят експертизи. Направо е жалко, седим и се дърляме да има ли маски или не, в парка ли да ходим или в гората, снимаме сцени от деня, размахваме пръст, търсим виновници, съдим другите... а същевременно се отклонява вниманието от същественото и то е, че правителството е просто неадекватно. Взе една адекватна мярка и оттам нататък просто стои и гледа тъпо, докато всичко мине от само себе си.

# 6 814
Аз не разбрах тази забрана важи ли за малките деца и бебетата? Как ще накараш едно две годишно да носи маска по-точно? Не съм против маските, ама малката е абсурд да я накарам да сложи такава. Ще кажа айде, няма да излиза, ама съседката например е сама постоянно, мъжа й шофьор, какво правим? Тази жена как ще пазарува, трябва да плати глоба за това, че не може да обеди две годишното си дете да носи маска. Това са някакъв абдурд.
София е достатъчно затворена, за това са тези КПП-та, да контролират пътуванията в и извън София. Историята с карантината, трудно ще се получи. Значи няма да затворим църквите за Великден, ама ще затворим 2млн човека, защото има 400 болни? Дайте да си говорим истината, не съм против мерките, но и не сме го закъсали чак толкова, че да затваряме столицата. Впрочем ако наистина имаше проблем, щеше да се разбере по пълните болници, а такива в София няма. Така че не вярвам да има карантина. Може би покрай празниците, ще има повече проверки и засилено полицейско присъствие, както и по затегнати мерки на КПП-тата. БДЖ между другото са по дисциплинирани, там мерили и температурата, поне така ми казват хора, използващи този транспорт за да идват на работа в София.

# 6 815
Относно заповедта за парковете. Днес ченгетата ме спряха с колелото и не ме пуснаха да ПРЕМИНА през Борисовата градина, откъдето ми е обичайния маршрут за преминаване с колелото когато отивам на работа.
Чета сега заповедта на Ананиев за забрана на парковете. В заповедта изрично е казано "Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини и т.н...." Забранява се ПОСЕЩЕНИЕТО, а не ПРЕМИНАВАНЕТО през парка. Поне за мен има огромна разлика от това да посетиш парка и просто да преминеш през него на път за работа например. Посещението на парка е свързано с оставане в парка поне 1-2 часа, а преминаването е за 5-10 мин.
Доста поспорих с ченгетата, исках даже и акт да ми напишат само и само да ме пуснат да премина през парка. Не поискаха да ми напишат акт защото знаеха, че ще падне в съда, защото аз преминавам през парка, а не го посещавам. Просто не ме пуснаха, а така исках да ми напишат акт за преминаване през парка.
Не знам как може да се обясни на ченге, че ПРЕМИНАВАНЕТО през парка НЕ Е ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА и преминаването през парка не е забранено, а е забранено само посещението на парка. Нямам думи просто...

# 6 816
Сафия днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:

На хората явно не им пука. Което е тъжно.

# 6 817
Ще помрънкам за маските. Финансово нещата въобще не опират до 3-5 лв. Това сигурно е за тези, които имитират дейност, взел съм си имам и ще я показвам. Носиш ли маските както трябва и ходиш ли на работа си трябва една сериозна цифра да заделиш да маски, ръкавици, дезинфектанти........
Така е, отиват си пари за маски, ръкавици и дезинфектанти, не са особено евтини тези неща, но дали няма да ти струва повече ако не се пазиш и разболееш?
Аман от назидание, преценила съм, правя го, но пък не се чувствам нито доволна, нито щастлива от цялата ситуация.
Или трябва да имитирам приличие с една маска за 3 лв и да пляскам постоянно навсякъде  stay at home, щото да не се разболееш. От толкова повтаряне хората вече са възприели фразата като фонов шум.

# 6 818
Да, важни са смъртните случаи! Заразените може и 6 милиона да са. Какво от това! Какво значение има бройката на заразените, щом бройката на смъртни случаи е нищожна.
Пък и да сме честни колко от нашите случаи са наистина заради короната? Всичките са хора с изключително компромитирано здраве.
Разбирам това нещо да трепе здравите - тогава мерките ще са оправдани. 
Сега болните и старите мрат, защото никой не им обръща внимание , докато не стане късно.
А младите и здравите .....безработица и борба за оцеляване.

Още ли продължаваме да нищим хората с компромЕтирано здраве?
Ще продължавате ли да си играете на Господ и да определяте кой колко е полезен, кога да изостави семейството си и  кога да приключи неговия живот?  А ще го обясните ли това на съпругът/та му? Наистина картинката е меко казана жалка.
А младите и здравите, ако не могат да оцеляват и да се борят дали нямам право да ги сложа в групата на компрометирано кадърните? Всеки в някакъв момент е бил безработен. Важно е не само как пада, но и как се изправя. На гърба на хора с компрометирано здраве? Не мисля.
Идват светли празници, Цветница е утре. Малко смирение и доброта няма да са ни излишни.

# 6 819
София днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:

Много странна снимка. Къде е тази стръмна улица продължение на графа?

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:00 от bubanka

# 6 820
Кура Булгара, не се обяснява на ченге разликата между посещава и преминава, защото тия, които ще "преминават" с колело или пеша може да се "изморят" и "да си починат" на някоя пейка за час два. Спазвай разпоредбите и си промени маршрута.

# 6 821
Четох преди време, че е много вредно да се слагат маски на малки деца и бебета. Не съм търсила повече инфо дали е така, защото нямам деца и не ме интересува, но съветвам преди да си слагате на вашите да проучите този въпрос.

Ами то е вредно и за порасналите хора да си слагат маски без причина.
1. Защото маските трябва да се сменят на два часа
2. Защото пречат на нормалното дишане на човека
3. Защото може да причинят алергия и обриви, с последващи инфекции
4. Защото пречат на хората с очила
5. Защото липсата на нормално дишане може да причини паник атаки
6. Защото след употреба не бива да се изхвърлят в нормално кошче за боклук
Носенето на маски дълго време е една от причините хирурзи и операционни сестри да получават най-високо заплащане от всички медицински специалности.
Нямате работа навън повече от 2 часа, и смъртта ли предпочитате, пред изброените?

# 6 822
Скрит текст:

На мен ми прилича на Драган Цанков.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:01 от bubanka

# 6 823
Скрит текст:

Булевард Драган Цанков. Ама вие не познавате София, или?

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:01 от bubanka

# 6 824
От толкова повтаряне хората вече са възприели фразата като фонов шум.

Повтарянето не е проблема. Несериозното отношение на много хора е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт