COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 795

Ще повярвам, че правителството наистина го е грижа за здравето на хората когато затворят София както затвориха Банско. Ясно се вижда, че в София има огнище - най-големия брой случаи е в София. Защо не затварят софийското огнище за да не се разнася заразата из България, а затвориха Банско, в града в който нямаше нито един случай.

В София няма огнище, просто броят заразени е пропорционален на броя и гъстотата на населението. Иначе София, както и всеки областен град и сега е затворен. Аз не бих могъл да дойда във вашата провинция без основателна причина, нито обратното.
А ако ще се затваря напълно, също подкрепям, но завинаги, т.е. без повече приходящи.

Браво!! Едно от малкото смислени мнения в темата!Подкрепям те напълно!

# 6 796
Само информативно: В седмицата От 30 март до 05 април в Холандия са починали 2000 човека повече от средното за този период.
Което показва, че много от жертвите на Ковид19, остават извън официално обявените .
https://www.nu.nl/coronavirus/6044005/eerste-week-april-ongeveer … d.html?redirect=1

# 6 797
  • Другата България
Само не мога да разбера какво е това пищене за парковете.Освен да се хейти друго не се прави.Никой не ти забранява да се разходиш по улицата.Като си с количка няма да тикаш детето където има много коли естествено.Като си с дете се можеш да се разходиш навън.Никой няма да те спре.Ако си без дете също можеш да се поразходиш.Никой не ти е затворил вратата.Като спазваш инструкциите спокойно можеш да се поразходиш.Какво е това пищене за паркове и градини?
Защото е забранено.
Хора, които държат децата си часове на таблети, докато те цъкат "у фейса" сега изведнъж се сетиха, че тези деца могат да тичат и играят и в парка.
Хора, които през живота си не са стъпвали във фитнес, сега изведнъж се сетиха, че трябва да спортуват.
Хора, които са в състояние да седят "на кафе" с приятелки, докато децата им щъкат наоколо и се въргалят по земята, слагайки всичко намерено в устата си, сега изведнъж се сетиха, че тези деца могат да се разхождат и тичат и на други места, не около масите с клиенти на заведенията.
Никой не е забранил разходките, нито "глътките въздух". Явно е трудно да се проумее, че всичко се прави, за да може едни други хора да не се борят за "глътка въздух". Който да им се подава от машина.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 20:41 от Merri_An

# 6 798
  • Пловдив
Никой не протестира, че същите тези деца са по 10 часа в училище. На чин. С малки прекъсвания. Като ходите на работа сте затворени в офиси, и в градския транспорт, по 10 часа. Чак сега стана проблем. Аз да протестирам, разбирам, защото не работя, детето ми спортува и не виси по разни занимални. И прекарвахме доста време навън. Не по пейките. Но се съобразявам. И не мрънкам.
Grinning А кога да стане проблем, когато не са забранени ли. Изумявам се на висотата на мисълта на някой хора тук. И пак питам какъв е проблема майка с бебе и тя и бебето с маска да са в парка вместо по тротоара и да се бутат при други хора. Вадят се от 10 кладенеца вода ама не се обяснява какъв е проблема и защо човек с куче може а с дете не може.

Именно. Хайде пак да прочетеш. Никой, ама никой не виждаше проблем, че децата са затворени по 10 часа в училище. И не спортуват. И 70% са с наднормено тегло. Добре, че ковид 19 ни отвори очите. Никой не забранил разходката, ако носиш маска и спазваш дистанция. Женският пазар дори беше отворен. Е, видя се докъде стига гражданската съвест и вече е затворен. Същото е и с парковете.

# 6 799
  • Буркина Фасо
Добре че всичките ми роднини деца, не са във Варна. Едните в едно село, другите в 7-8 хиляден град, в къщи с дворове. Не знам как биха издържали деца под 10 години толкова време по апартамантите.
Имате пример от Италия и Испания.
Как издържат ? Ами трудно , но издържат , някои от 6 март, други от 9, и повечето от 13 март.
В трудни времена, крайни , но ефективни решения . Това е единствения начин зарязата да намалее.
за испанците казаха, че са под карантина от 13 март. както и при нас.
те имат мнооого повече заразени и загинали от нас.
май дочух, че те продължават карантината до към 3 май. ние - до 13-ти.
какво налага нашите мерки да са толкова неразумни ?

# 6 800
Цитат
Кое налага затваряне на паркове за майки с колички? Това, че ще се съберат по пейките и ще има и деца на по-голяма възраст, ходещи. Има и много съоръжения по детските площадки.
Аз пък да те питам, кое налага майката да държи точно в парка да се разхожда? Инат и вироглавство.
Затова са затворени, за всички.
Не инат и вироглавство ще е от страна и на щаба и на правителството да почнат да лазят по нервите на голяма част от о-вото с неадокватността си. А това ще доведе до срив във отговорното отношение и спазването на мерките защото не всички мерки са неадекватни и трябва да се спазват Аз те питам какъв е проблема полицаите вместо да обикалят парковете за да глобяват да ги обикалят за да следят за социална дистанция и да не се събират майките на групички и да си лафят, ми слагаш по един фотоапарат на полицаите и снимат нарушителите на социалната дистанция как си лафят майките по пейките и им пишат акта, но парковете остават отворени защото слънцето и чистият въздух е здраве, ама то май не е важно, важното е да се раздели народа по всемъзможен начин чрез неадекватността на мерките, защото тези които ги намират за неадекватни винаги ще спорят с уплашените от вируса, които ще ръкопляскат ако се забрани на хората изобщо да излизат до края на годината. Тях не ги интересува мерките дали са адекватни или не.

# 6 801
Скрит текст:

Сестра след 13 часова смяна и 13 часа с маска.
Стойте си по домовете, забравете църквата, бъдете разумни.
Не се занимавайте с това, какво правят другите- гледайте, какво Вие правите.
Не се занимавайте с доносничества, клюкарство. Не сейте социално разделение и омраза.
Ще се върне и към Вас.

За няколко месеца след кризата нещата не само че ще се върнат бързо- ще има и нови възможности.

Дезинфекция и маски. Ако се налага излизане.
България, в момента, е в най-добро състояние на Балканите (и почти в цяла Европа).
Не правете така, че да стане "най-лошото". Ако отидем надолу- никой няма да ни помогне- и един респиратор няма да ни пратят безплатно. Че е трудно- е трудно. Не правете нещата по-трудни.
Забравете "Църкви" литургии, събиране на хора. Пазете дистанция ако излизате, дезинфекцирайте си ръцете.

Не вярвайте на българските икономически "магесници", оракули, клакьори, драскачи, писачи, предвещаващи "краят на света". Ограничете Бг "телевизия" с нейните истерии, "специалисти" и т.н. разни паникьори. Не слушайте политици- така или иначе- няма какво да Ви кажат.
НЕ четете жълта преса, с нейните долнопробни идиоти и идиотии.
Ако цялата Бг преса е жълта- не четете никаква българска преса.
Само ако НЕ СТЕ психически разбалансирани, можете да действате във всекидневието адекватно!

Бг преса и СМИ само сеят паника и Ви зомбират. После, "обръщат лопатата", и пеят друго, каквото им наредят.
Ако сте в паника, ставате опасни за самите себе си и за околните. Мислете самостоятелно, критично. Ограничете обема информация само до 1-2-3 източника, на които имате вътрешно доверие.

НЕ МИСЛЕТЕ САМО В ПАРИЧНИ ЗНАЦИ- парите идват и си отиват. Хората-не.
Всеки има с какво да покрие временно насъщните си нужди, може да се говори с всички, и за всичко.

Едит Пиаф казваше, че когато е лошо, по -лошо не става- от там се тръгва към по-добро.
А кой освен нея, с нейният жизнен опит, знае най-добре?

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:18 от Birdie

# 6 802
Само информативно: В седмицата От 30 март до 05 април в Холандия са починали 2000 човека повече от средното за този период.
Което показва, че много от жертвите на Ковид19, остават извън официално обявените .
https://www.nu.nl/coronavirus/6044005/eerste-week-april-ongeveer … d.html?redirect=1
Колко тъжно си отива едно поколение. 716 души са въведени за този период в уърлдометър.

# 6 803
Четох преди време, че е много вредно да се слагат маски на малки деца и бебета. Не съм търсила повече инфо дали е така, защото нямам деца и не ме интересува, но съветвам преди да си слагате на вашите да проучите този въпрос.

# 6 804
  • Sofia

Ще повярвам, че правителството наистина го е грижа за здравето на хората когато затворят София както затвориха Банско. Ясно се вижда, че в София има огнище - най-големия брой случаи е в София. Защо не затварят софийското огнище за да не се разнася заразата из България, а затвориха Банско, в града в който нямаше нито един случай.

В София няма огнище, просто броят заразени е пропорционален на броя и гъстотата на населението. Иначе София, както и всеки областен град и сега е затворен. Аз не бих могъл да дойда във вашата провинция без основателна причина, нито обратното.
А ако ще се затваря напълно, също подкрепям, но завинаги, т.е. без повече приходящи.
Внимавай какво си пожелаваш. Simple Smile А дано, ама надали Simple Smile

# 6 805
за испанците казаха, че са под карантина от 13 март. както и при нас.
те имат мнооого повече заразени и загинали от нас.
май дочух, че те продължават карантината до към 3 май. ние - до 13-ти.
какво налага нашите мерки да са толкова неразумни ?

[/quote] защо пишеш в червено?
Кое е неразумното? Там е Карантина, т.е. въобще не се излиза от дома, освен по най-необходимите дейности! Почти всички производства са спрели.
Тук е Извънредно Положение! Има разлика!
Не може ли да пишат в червено съфорумците от чужбина и Б-я, даващи информация? Така при интерес ще могат да се намират лесно техните информационни  мнения?

# 6 806
Не вярвам нормален човек да сложи маска на бебе. Надявам се поне да няма такива.

# 6 807
niljaniljo, да си дойдем на думата. От пищене за свобода, паркове и площадки изпускаме наистина сериозните проблеми, които ще ни докарат до много по-сложно и тежко положение, от това, което виждаме в другите държави. 100 пъти казах, че нямаме никаква база за сравнение на % смъртност с държави с далеч по-добро здравеопазване. Но нали съм "ходещ апокалипсис", нека го кажат хората, на които това им е работата. То, това, че имаме 2-ма успешно екстубирани при ненатоварена здравна система, говори много.
Тук е отговорът и в последващото от линка
България се озова в извънредно положение и криза, без всякаква Анестезиологична експертиза в органите на Властта! И вместо да се обърне внимание на Германският опит, например, борбата с Ковид 19 да се изнесе далеч преди болничната помощ, което обяснява добрите резултати там, у нас от няколко дена на брифингите се обсъждат МЕДИЦИНСКИ НЕДИСКУТИРАНИ нововъведения „за ранна или късна интубация“?! Г-н Генерал, тази материя е непонятна за 90% от медиците по света.

# 6 808
Ами аз също четох за вредата от носенето им при малки деца. Но ние излизаме около блока и слагаме. На бебето не. Само на малката и мен. Един път сме посетили магазин за 1 месец. Да ви кажа обаче ми се отщя. Ще си боксуваме тук.
Наистина забелязвам, че хора които никога досега не са били по разходки сега се бунтуват, че било забранено. Същото и с църквата.

# 6 809
Четох преди време, че е много вредно да се слагат маски на малки деца и бебета. Не съм търсила повече инфо дали е така, защото нямам деца и не ме интересува, но съветвам преди да си слагате на вашите да проучите този въпрос.

Ами то е вредно и за порасналите хора да си слагат маски без причина.
1. Защото маските трябва да се сменят на два часа
2. Защото пречат на нормалното дишане на човека
3. Защото може да причинят алергия и обриви, с последващи инфекции
4. Защото пречат на хората с очила
5. Защото липсата на нормално дишане може да причини паник атаки
6. Защото след употреба не бива да се изхвърлят в нормално кошче за боклук
Носенето на маски дълго време е една от причините хирурзи и операционни сестри да получават най-високо заплащане от всички медицински специалности.

Общи условия

Активация на акаунт