С една дума, дишайте и не се панирайте излишно, огромната част от хората ще оцелеят.
А относно подчертаното абсолютно съм съгласен, и точно заради това е всичко, но не ми харесва тоя подход който си мислят че е правилен да плашат народа за да слуша и изпълнява, защото той руши доверието, а когато не се казва истината макар и с благородни цели има опасност да се постигне точно обратният на търсеният ефект. Народа не е тъп, хората не са тъпи могат да четат изследвания да смятат, да анализират, и в един момент осъзнават че ги лъжат и точно в този момент доверието рухва и склоността за изпълнение на неприятни ограничения изчезва. По добре бъди честен с тях не им обяснявай редовно какъв ад идва, като изброяваш стат. не им обяснявай че смъртността е 4% при нас, като Мутафчийски сам си противоречи като казва че откриваме 2 от 11 (и това също не е вярно но това е отделен въпрос) ми тия 2 от 11 които откриваме веднага смъкват смъртността на около 0,7%. А Мутафчийски казва че трупове не могат да се крият, тогава трябва да спре да приказва че при нас смъртността е 4%
И после се чудят защо хората не се отнасят сериозно към мерките. Ми защото усещат че ги лъжат понеже не са безмозъчни овце и не е лесно да ги изплашиш с лъжи, ако беше лесно нямаше да има съпротива срещу мерките колкото и идиотски и неадекватни да са някои от тях, като парковете и маските в този им вид. Просто подходът им е грешен, аз го разбирам, но за мен е грешен и не води до добри резултати по отношение на спазване на мерките. Кажи им на хората истината, това не е толкова смъртносна болест, релният брой заразени е поне десетократно по голям от тези които сме открили до момента а смъртността е много ниска. Но въпреки че поводи за паника няма, ние трябва да работим заедно и в синхрон за да спрем тази епидемия въпреки че самата болест не е толкова страшна, защото за сметка на това тя се разпространява много бързо, и ако не я спрем или поне забавим има опасност в един момент да изпаднем в положение да не можем да лекуваме всички заразени, ако много бързо станат много и някои от тях може да се наложи да ги оставим на произвола на съдбата, как ще се почувствате ако това се случи с вашите родители, вашите баби и дядовци които да няма кой да ги лекива, понеже не сме направили достатъчно за да спрем епидемията, това е нещо което ние като цивилизована държава не можем да си позволим. Помислете върху това, затова искаме да ни съдействате, всички заедно защото въпреки че поводи за паника няма, скрита опасност за нашата здравна система има, ако не действаме заедно за да спрем вируса.
Такъв подход изполвай, не ги плаши и не им обяснявай на хората каква чума е това, как ще дойде ада, така само ги разделяш и почваме споровете които водим и тук вместо да ги обединиш, защото единственото което обединява на тоя свят е истината. Нарочно създаваната паника макар и с благородни цели не обединява.

го е осъзнал като му е дошъл в държавата, но именно защото не е опасен за индивида никой не говореше колко е страшен преди да дойде в държавата както оранжевият така и нашите оранжеви (Мутафчийски и Кантарджиев) ни обясняваха как това е просто грип, по безобидно от грип и подобни дивотии, а то наистина се оказва че е близко до грипа но все пак не е грип и не е по безобидно. По същото това време аз в темата набивах канчета на разни потребителки които влизаха да обясняват как няма да си отменят почивката в Италия заради някакъв грип, какви са тия истерии, а мен ме обвиняваха че всявам излишна паника.