Кортизонът е стероид и действа противовъзпалително. Нестероидните противовъзпалителни са опасни в случая, това казват, а не стероидите. В това, което пусна Русалка не е обяснено за кое точно става въпрос. Нестероидните противовъзпалителни и стероидите са си противопоказни едни на други. Аз съм на стероиди и затова нестероидните са ми забранени.
Не знам какво е твоето състояние, но например при дискови хернии класиката е НСПВ и ако не подействат, кортизон.
Действат по различен начин. Нестероидните са повече имуносупресиращи, макар да не са чисти супресори, докато кортизона основно спира възпалението. Даже бих казала, че пази от възпаление, защото много го дават като поддържащо лекарство. След като възпалението вече е овладяно, се взима дълго в поддържаща доза.
Класиката е НСПВ+ кортизон. Когато възпалението е ясно изразено.Говоря за ревматичните. Аз съм с Бехтерев.
О, моля те! Така ме лекуват вече 20 години като изпадна в криза. Тоест когато тече възпалителен процес. А при мен текат такива в различни органи и системи.