COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 303
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 215
Някой все пак успя ли да чуе това, което помоли директорът на Александровска болница?
Не излизайте, помогнете ни и ние лекарите ще Ви аплодираме в 21 часа.
Това според мен казва всичко.
Имат нужда от нас. Нека помогнем.

# 7 216

Протоколи за лекуване с кортизон имаше още в началото.
Бърди, а каква е разликата в действието на кортикостероидите и НСПВ? Първите действат много по-силно и бързо, но ми е странно защо вторите не се препоръчват.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 11:48 от bubanka

# 7 217
  • Русе
 Аз например се чудя какво възпрепятства преноса на кислород. Защото кислород се подава, обдишва се, но пациентът се задушава.
Възможно ли е от подаване с по-голям интензитет да предизвика спазъм на белия дроб , който да възпрепятсва дишането

# 7 218
Само че тогава го приписаха на придружаващо заболяване. Още тогава светна лампа, че нещо не е както трябва, но не беше ясно какво. Просто човекът умрял от емболия  какъв ковид ни гони. Паранои разни.  Аз например се чудя какво възпрепятства преноса на кислород. Защото кислород се подава, обдишва се, но пациентът се задушава.

Нали имаше изследване, че вирусът се свързвал с хемоглобина.

# 7 219
Ами той кортизонът е противовъзпалително.

Кортизонът е стероид и действа противовъзпалително. Нестероидните противовъзпалителни са опасни в случая, това казват, а не стероидите. В това, което пусна Русалка не е обяснено за кое точно става въпрос. Нестероидните противовъзпалителни и стероидите са си противопоказни едни на други. Аз съм на стероиди и затова нестероидните са ми забранени.

# 7 220
  • София
Аз не мога да разбера защо се продължава с това - още един месец, още две седмици. Нека най-накрая се изрече истината - че това няма да свърши ако "успеем да удържим още две седмици", може да не свърши и след два месеца и след две години.
    Всичко ще приключи когато се произведе(открие, измисли) лекарство което да може да унищожи попадналия вирус в човешкия организъм или поне да го обезсили до обикновен грип, който ще мине без последствия. Това е.
    Каквито и мерки да се предприемат - карантини, затваряне по домовете, нищо няма да помогне, винаги ще има предаване на вируса - било като си отъшъл до магазина за храна,лекарсва, било като ти донесе някой храна и вируса е останал върху опаковката или хранителния продукт (и колкото и да се дезинфекцира със спирт, белина и още не знам си какво, винаги може да остане едно мааааалко вирусче което е оцеляло и ще те зарази), хората които произвеждат храна и отглеждат плодове, зеленуци, всякаква селскостопанска и животинска продукция ако са безсимпомни вирусоносители винаги могат да оставят вирус.
   Очевидно е че животът ще е в период на мерки - било по затегните когато нивото на заболели е голямо, било в по отслабени мерки когато има по-малко заболели. Трябва да се примиряваме и който оцелее до края. Естествен подбор - до "лекаството" ще оцелеят по-силните и приспособими човешки организми.
Ще свърши, когато хората прогледнат, че вируса е просто един параван и не говоря само за България. Ние тука сме последната дупка на кавала.

# 7 221
До колкото разбрах от италианския текст, пациенти с ревамтоиден артрит заради кортизона, който приемат, подтискат възпалителните процеси в тялото, което пък ограничава образуването на венозна тромболизация и позволява да се прекара по-лесно вирусното заболяване..

# 7 222

Кортизонът е стероид и действа противовъзпалително. Нестероидните противовъзпалителни са опасни в случая, това казват, а не стероидите. В това, което пусна Русалка не е обяснено за кое точно става въпрос. Нестероидните противовъзпалителни и стероидите са си противопоказни едни на други. Аз съм на стероиди и затова нестероидните са ми забранени.
Да, мен ми е ясна разликата, но ми е интересно защо едните са противопоказни, а другите не.
Не знам какво е твоето състояние, но например при дискови хернии класиката е НСПВ и ако не подействат, кортизон.

# 7 223

Да, мен ми е ясна разликата, но ми е интересно защо едните са противопоказни, а другите не.
Не знам какво е твоето състояние, но например при дискови хернии класиката е НСПВ и ако не подействат, кортизон.

Преди няколко дни журналистка попита на брифинга за дексаметазон. Генерала не отговори и се чудя сега дали няма хора, които седят вкъщи и се тъпчат с кортикостероиди.

# 7 224
Интересно ми е с какви коктейли са лекували Борисчо. Изпуснах постовете на Бърди.
Бърди, ако може да ги пуснеш отново.

# 7 225
  • София
Да бе, добре, че сте форумните гении, то досега никой не се се сетил за кортизон...

# 7 226
Скрит текст:
До колкото разбрах от италианския текст, пациенти с ревамтоиден артрит заради кортизона, който приемат, подтискат възпалителните процеси в тялото, което пък ограничава образуването на венозна тромболизация и позволява да се прекара по-лесно вирусното заболяване..

Точно това е. Тук преди много време и Мамасита написа, че кортизона ще е лекарството, а аз не посмях, защото и без това непрекъснато ме оплюват и разнасят из форума. Достатъчно е да се даде кортизон по схема за 3-4 дни, да се спре инфекцията и да остане само доизлекуването по бабешки, ама......

В Дания точно това ще правят - ще експериментират с ниски дози стероид

# 7 227
  • В планината / На морето
Пациентите умират от лечението, а не от вируса.

# 7 228
Скрит текст:

Точно това е. Тук преди много време и Мамасита написа, че кортизона ще е лекарството, а аз не посмях, защото и без това непрекъснато ме оплюват и разнасят из форума. Достатъчно е да се даде кортизон по схема за 3-4 дни, да се спре инфекцията и да остане само доизлекуването по бабешки, ама......

В Дания точно това ще правят - ще експериментират с ниски дози стероид

Кортизона няма как да спре инфекцията. Ако не друго кортизона прави организма по-податлив на инфекции, тъй като действието му е да подтиска имунната система.

# 7 229
Франсоаз, по същия начин е при кандидатстването в гимназии - в седмокласните и образователните теми пушек се вдига, хората решават тестове, обсъждат кандидатстване, а навън лежерно я кара населението със седмокласници как не било нужно толкова да се вдига шум за една гимназия, за всички имало места. И накрая резултатите говорят - децата на потребители от седмокласните и образователните теми са с много по-добри резултати от обичайното "непаникьосано" родителско население и само като започнеш да гледаш оценките и класиранията, разбираш че е имало смисъл от цялото писане и учене.
По същия начин онези на улицата както искат да мислят и да правят, това не ги прави по-умни, а само по-безотговорни.
+1. Няма какво повече да добавя.
Някой все пак успя ли да чуе това, което помоли директорът на Александровска болница?
Не излизайте, помогнете ни и ние лекарите ще Ви аплодираме в 21 часа.
Това според мен казва всичко.
Имат нужда от нас. Нека помогнем.
Свекърва ми е лекар /е, сега е малко пенсионирана де/. Ваксинирали са се те и целите им семейства против грип и всичко де що има, защото когато не са го правили, са боледували масово. За съжаление съм наясно колко са изложени те и се чудя на акъла на разни хора. Ама като се разболеят, пак при тях ще цъфнат, да ги плюят, как нищо не могат и нищо не правят. Не знам, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт