COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 417
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 7 545
Мангъров твърдеше в началото, че вече сме го изкарали безсимптомно, сега като видя, че малко хора имат антитела започна да твърди, че ако се заразим, ще го изкараме безсимптомно и че вирусът въобще не е опасен и смъртността е 1% (!?!?!?) - а това разбира се, освен  от кораба майка няма откъде другаде да я има тази информация.

# 7 546
Моята идея за прекратяване на ИП е всички да се върнат към нормален начин на живот, с изключение на рисковите групи - за тях да остане карантината, такава, каквато е до сега и да остане карантината в болниците, домовете за възрастни хора и за хората с хронични тежки заболявания, като те да имат право на помощи, за да си стоят вкъщи - разбира се след представяне на решение на ТЕЛК.
Да се продължи политиката на спазване на социална дистанция и на опазване на възрастните хора, които живеят заедно със своите наследници.

А тези, които нямат ТЕЛК, но са с хронични заболявания, какво правят?
Защото част от починалите имаха придружаващО заболяванЕ диабет или хипертония. А това са хора трудоспособни, без решения от ТЕЛК или право на помощи.

Ще си поемат риска, както всички нас. Все пак, когато човек има тежко заболяване, му издават ТЕЛК, в т.ч. диабетиците. Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, не попада в рисковата група.

# 7 547
Мангъров твърдеше в началото, че вече сме го изкарали безсимптомно, сега като видя, че малко хора имат антитела започна да твърди, че ако се заразим, ще го изкараме безсимптомно и че вирусът въобще не е опасен и смъртността е 1% (!?!?!?) - а това разбира се, освен  от кораба майка няма откъде другаде да я има тази информация.
Яко се е омотал ...изкарахме ли го ? ... караме ли го ... ще го изкараме ли ??!!

# 7 548
Скрит текст:
Европа сериозно подцени опасността, но и САЩ с техният Рижко, не са по назад.
Според мен мерките трябва да се отпускат поетапно. Също да се контролира, все пак да се спазва дистанция, както обеснява докторът от САЩ. Едно сблъскване на хора рязко, ще съсипе здравната система, идеята е да пазим нея, без нея ще стане страшно, дори Ковид да изчезне. Все пак има и други болести. Няма как постоянно да сме си вкъщи, тези мерки ще са до време. Не един или двама експерти се изказаха по въпросът, че само с мерки няма да стане. Искаме, не искаме, ще си го изкараме голяма част от населението.
Търпим и чакаме някакво решение. Но такова няма. И незнаем дали да спазваме някакви мерки или да се изложим на заразата доброволно. Защото надежда за лекарство или ваксина няма. Какво да правим?

Още преди време си изказах мнението по въпросът с ваксините. Коронавирусите са вирусите, които най-често докарват така познатата настинка. До сега никой не е намерил лек. Не казвам, че и този път така ще стане, ама дори да има лекарство/ваксина, аз лично не се надявам да е в близките 2 години. Няма как да оцелеем финансово две години вкъщи без работа. Спестяванията ще стигнат до някъде. Мангъров може да е прав за стандият имунитет, но начина на придобиване на стадният имунитет според него за мен не е правилен. Мерки трябва да има, просто по-малко да се отпускат, така че държавата да контролира нещата, ако се допусне едно разпространение на заразата спокойно, ще стигнем Италия, та и ще я подминем.
Сега вече имаме по широк поглед над нещата - Италия, която не взе мерки в началото, пламна като факел, нещата свършиха много зле. Значи да не взимаме мерки, не води до нищо добро. Тук взехме рано мерки, нещата си вървят бавничко, няма повишение на случаите, всичко е точно, но до кога ще си седим затворени вкъщи?! Това не може да е постоянно. Средният вариянт е най-добрият, да се разболяват хора, но не в такива огромни количества за такова кратко време, както стана в Италия. Знам, че много ще ме разкритикувате тук, но това е начина и не го казва само Мангъров. Време е вече да спрем да се правим на експерти и да видим наистина експертите, какво казват.

# 7 549
  • София
Извинявай ама в България много хора работят.
Това че бизнесмените не стават е друг въпрос, защото много по лесно е да изгониш един работник на борсата и държавата да го мисли, вместо да се занимаваш с разни документи и да се опиташ да го задържиш.
А подигравката ти с думите на лекарите от сутрешния брифинг говори единствено и само за самовлюбеност и абсолютно неуважение към всичко, което тия хора са постигнали с труда и знанията си.

Думи на човек, чакал цял живот на заплатка от същите тия лоши работодатели. Тия с майбасите са една шепа, останалите карат на огризки и трохи от това, което остане от ония с майбасите и пак успяваХА да плащат заплати и да издържат няколко семейства.
За кои лекари говориш? За тия с 30 000 лв. заплата, дето са си плюли на суратя и дипломите много отдавна и са излезли на един от най-светлите християнски празници да стресират населението на ранина ли?  За тия удобните на властта ли?
И пак питам - колко ви плащат, за Бога, да казвате на черното бяло? Защото не мога да повярвам, че го правите безплатно, т.е от чиста глупост.

# 7 550
Аз продължавам да настоявам за въвеждане на медицинска виза за граждани на Китай и други страни, които имат хигиенни условия и консумация на храни, неприсъщи за Евросъюза и конкретно за България. Медицинската виза да включва обстойни медицински прегледи в посочени от посолствата медицински центрове, както и въвеждане на карантина на гражданите, които пристигат от тези страни в обособени за това центрове. Само така ще се избегнат пандемии от мащаба на сегашната.

Добра идея. Поне месец карантина и изолация. Но тези визи да се дават само в краен случай, ако е съвсем належащо въпросния човек да отиде в Европа.

# 7 551

Е, защо корабът майка? А Банско? Ще видим какво ще излезе там и ако там всичко е наред, значи няма да имаме никакви проблеми. До сега не съм чула да хвърчали ковчези от Банско, да пази Господ, така че съм оптимист.

Аз за това настоявам много за тестуване на Банско. Чудесна възможност е това, да видим реално какво се случва с този вирус.

# 7 552
Диорела, чудесен пост! Това са и моите мисли по въпроса.  1000000 +++++++++

И моите. Flowers Hibiscus

И какъв е този Зомби апокалипсис?
По-детайлно може ли да го опишеш, zverino?
Защото за труповете има доказателства, дай и ти някакви, за да сме равнопоставени в дебата.
Има такава теория от няколко години - така се казва зомби апокалипсис за епидемиите.
Използва се и като термин в икономиката при определени ситуации, включително и няколко сериозни труда с това заглавие.

# 7 553
Почнаха ли тестването в Банско и какво стана с уж 50-те случая, за които твърдеше онзи от щаба, че му били подшушнали?

# 7 554
  • Другата България
Скрит текст:
Моята идея за прекратяване на ИП е всички да се върнат към нормален начин на живот, с изключение на рисковите групи - за тях да остане карантината, такава, каквато е до сега и да остане карантината в болниците, домовете за възрастни хора и за хората с хронични тежки заболявания, като те да имат право на помощи, за да си стоят вкъщи - разбира се след представяне на решение на ТЕЛК.
Да се продължи политиката на спазване на социална дистанция и на опазване на възрастните хора, които живеят заедно със своите наследници.

Защото част от починалите имаха придружаващО заболяванЕ диабет или хипертония. А това са хора трудоспособни, без решения от ТЕЛК или право на помощи.
Ще си поемат риска, както всички нас. Все пак, когато човек има тежко заболяване, му издават ТЕЛК, в т.ч. диабетиците. Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Линк, официално къде да прочетем болднатото?
И за да стане по-ясно, имам предвид написаното, че хипертонията е симптом и че ако диабетът и хипертонията /която хем е симптом, хем пък ако е в начален стадий/ не попадат в рисковата група, ако са в начален стадий? Явно постоянно излизат нови болести, които влизат в рисковата група, други пък излизат от нея, стадиране се въвежда, но за непросветени като мен и нямащи време да следят всичко това остава скрито. Та искам да го прочета черно на бяло, за да се ограмотя.

# 7 555
Рисковите групи са много  и повечето нямат ТЕЛК. А ТЕЛК имат разни хора, които са си платили, за да получават помощи.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 21:38 от tainichka

# 7 556
  • Варна
Скрит текст:

Ще си поемат риска, както всички нас. Все пак, когато човек има тежко заболяване, му издават ТЕЛК, в т.ч. диабетиците. Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Ето затова никой не бърза да взима подобни решения. Нямаме идея колко са хората от рисковите групи. И понеже тези хора не ви пращат да работите и да крепите икономиката, добре е да не им вменявате да поемат рисковете си "като вас". Знаете ли колко хора не минават през ТЕЛК, защото това би могло да им коства работата, а с пенсията от ТЕЛК не се живее?
Я пак за хипертонията?! Не е болест? а дано, ама надали
Скрит текст:
"Всички нас"... Колко е наивен човек, когато мисли, че е здрав.

# 7 557
Е, защо корабът майка? А Банско? Ще видим какво ще излезе там и ако там всичко е наред, значи няма да имаме никакви проблеми. До сега не съм чула да хвърчали ковчези от Банско, да пази Господ, така че съм оптимист.
Аз за това настоявам много за тестуване на Банско. Чудесна възможност е това, да видим реално какво се случва с този вирус.

Защото смъртността на база всичките половин милион приключили случаи по света е 21%. Извадката е вече достатъчно голяма.
За Банско - ще видим всички. Включително и той. Реална информация няма все още, за да се излиза по медиите и да се пляскат някакви неща за истини, за които доказателства няма.

# 7 558
Нова ТВ с тази трибуна на новия Менгеле Мангъров адски ми опротивяха.

# 7 559
Голям симпатяга този Мангъров. Много забавни неща предлага за пускането на "младите" да го боледуват заедно с децата, но е пропуснал факта, че в БГ децата масово се отглеждат от бабите и дядовците, а пък особено когато са болни и не могат да идат на детска, пък родителите са на работа.
Добре де, поне по време на ИП не ги ли отбиха тия деца от баба и дядо? Ние дето нямаме баби и дядовци, как си отгледахме децата, направо ум не ми побира. Как пък не съм знаела, че е задължително?
За смесените домакинства също. Как така сме държавата с най-много собствени жилища на глава от населението, пък в същото време едва ли не масово живеем в една къща по три поколения?
И хайде защото всички тези частни случаи не можем да ги разрешим, за по-лесно да се затворим всички и да чакаме Михаля?

Общи условия

Активация на акаунт