COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 412
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 8 025
Не сме Богоизбрани, ако това си мислите. С мерките и ниската гъстота на населението, при нас нещата не са много сложни. Спаси ни това, че сме малко хора и взетите на време мерки. София без вирус е най-гъсто населения град. 2500 д/км2, сега тази цифра с мерките, изнасянето на много хора от града е паднала под 1000, вероятно и под 500 д/км2.

# 8 026
Tays, всичко, което си изброила, за мен не е напълно независимо от ситуацията.  Нито кафенетата, нито чалгаджийниците, нито клубовете по спорт, танци или фитнес-клубовете ще заработят пълноценно. Защото страхът у немалка част от хората ще се уталожва много дълго след ИП. Съответно и заетите в тези видове бизнес няма да имат обичайната заетост и работа. С тази разлика, че ако падне ИП, предполагам ще паднат и така оплюваните икономически мерки. И кафенето като започне да редува двете сервитьорки в неплатен, те няма да имат право на безлихвен заем, защото вече няма ИП. А ако съкратят едната, тя ще иде там, където отива и сега - на борсата.
Та, не разбирам. Но и не съм разбирач, наистина. Затова питам.
Имах предвид, че така си мислят работещите в този сектор. Че се отварят тези обекти и всичко е "ток и жица". Макар, че за себе си зная, че не бих посетила. Нагласите на потребителките, които искат да се "маха" ИП, че да заработят. Хората не разбират, че нищо вече няма да е същото.
И в парка няма да тичам между "младите и здравите", хич не зная кой млад и здрав какво диша и отделя.
Вивиан, имах предвид да си идват с тест , а не ние да го плащаме. Наскоро споделих, че един познат искаше да ходи до Виена и това беше задължително изискване на австрийските власти, за да тръгне.

# 8 027
Аз съм твърд атеист, но ми се струва прекалено да наричаш вярващите "идиоти лапащи лъжичка ". Писала съм за сферата, в която работя и която в момента е блокирана. Разходете се до БП и тогава говорете, че всичко си работи.
Коя е сферата, която е блокирана заради ИП. БП - български пощи?

# 8 028
[ Как да не е важна информацията от Банско. Има насищане на вирусни частици, много вирусоносители на малко място, а се оказва че няма много болни или симптоматични от местните, вече почти месец.Била съм в Банско по това време в друга година. Кръчмите, пистите ,улиците - всичко е пълно.

Няма гаранция колко много вирусоносители е имало, защото не тестваха по време на активната фаза. Сега търсят вече прекаралите болестта, но информацията май все още е разнопосочна за това колко от срещналите се с вируса развиват антитела и за колко време.

Аз пък се надявам да изчезне, както се появи. Всеки ден си моля за това.

И аз Simple Smile

# 8 029
Фръц, моля те, кажи кой е тоя бизнес, който е насилствено спрян само заради ИП?

Заведения, кина, театри, хотели, фитнеси, много магазини...

Сега, тук си се говори как с фризьорските салони нямало проблеми - само дето по едно време половината брифинги сутрин бяха посветени на заклеймяването им.

Отделно, че хората са насърчавани да не излизат без сериозна причина - което значи и че да ти работи малкият магазин, в него почти няма да влизат хора.

# 8 030
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.

# 8 031
Тук един доктор от София мед обяснява, че идеята е засега да няма концентрация на вируса на места с тълпящи се хора. Няма насищане с вирусни частици - кара се леко. Изложиш ли се на множество от частиците - разболяваш се по-тежко. Само в това са сигурни, че действа засега. За да имат места в болниците за по-тежките случаи.

https://nova.bg/news/view/2020/04/13/284875/%D0%B4-%D1%80-%D0%B8 … 0%B0%D0%B2%D0%B8/

Това преди няколко го чух като неформално обсъждане в друга болница. Говориха за нещо, наречено "ниско вирусно тегло". Сравняваха с ХИВ, където също не си заразен, докато концентрацията на вируса в организма е ниско (демек в началото и в последствие, когато си пиеш стриктно с хапчета, така все пак могат да раждат деца без да ги заразят, могат и да не си заразят партньора). Не знам колко е реалност, ако някой е запознат - да каже.

# 8 032
Фръц, моля те, кажи кой е тоя бизнес, който е насилствено спрян само заради ИП?

Заведения, кина, театри, хотели, фитнеси, много магазини...

Сега, тук си се говори как с фризьорските салони нямало проблеми - само дето по едно време половината брифинги сутрин бяха посветени на заклеймяването им.

Отделно, че хората са насърчавани да не излизат без сериозна причина - което значи и че да ти работи малкият магазин, в него почти няма да влизат хора.
Всички образователни извънкласни изкуства и спорт. Щото за мен фитнес по компютъра няма нищо общо с плуване в басейн, тенис на корт. Както и музиката не се изчерпва с чалгаклубове(в случай, че някой така си мисли). На практика талантите се пратиха в миша дупка да чакат някакво далечно светло бъдеще. Защото се смятат за съвсем маловажни.

Какво става с междуградския транспорт?

# 8 033
  • София
Аз съм твърд атеист, но ми се струва прекалено да наричаш вярващите "идиоти лапащи лъжичка ". Писала съм за сферата, в която работя и която в момента е блокирана. Разходете се до БП и тогава говорете, че всичко си работи.

Аз пък съм вярваща и ми се струва прекалено да наричаш олигофрените, лапащи лъжичка вярващи....Обида за религиозните хора и за религията изобщо е това. Тия, които целуват икони, правят теманета, лазят на колене, облизват общи лъжици и целуват ръце на попове не са вярващи, а игнорантни имбецили, суеверни, лицемерни, и без грам мозък и лично достойнство. Заради такива невежи, слабоумни и невярващи индивиди хората се настройват отрицателно към религията и църквата.

# 8 034

А за Банско , предполагам, ще излезе това, че наистина 80 процента от хората го прекарват без усложнения.
Имали са там среща с вируса, няма начин да не.

Относно безсимптомните:
Бях попаднала на доклад от някаква китайска болница. От около 250 души с положителни тестове, в момента на позитивирането на теста около половината са безсимптомни. В крайна сметка повечето развиват симптоми. Безсимптомни остават 5%, със средна възраст 14г.

# 8 035
  • Ispania
Добро утро.
В Испания имахме изненада...
Президента на няколко пъти подхвърли че от днес , някои от не жизнено важните професии / бизнеси, ще се върнат на работа(разбирайте строителство, защото останалите нямаше да се връщат ). И вчера вечерта изненадващо за всички, каза че заради огромната възможност заразените да се покачат отново(въпреки че Испания намали наполовина заразените на ден, все още не са спаднали под 4000), няма да се връщат. Това пък беше голям шок .
Естествено чи ай е Великден , за първи път в “новата “ история на Испания , без шествия и отворени църкви .

# 8 036
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.
И това е само БГ?
Всякакви школи могат да минат на онлайн обучение. Всъщност повечето и го правят.
Синът ми е с гръбначно изкривяване та си провежда и тази терапия онлайн, освен у-ще, отделно български и математика /7 клас е/

Тити, те талантите не мрънкат толкова, колкото някои тук го правите.
Всеки, който спортува може да го прави в къщи временно за да поддържа форма.

# 8 037
Талантите не се ли водят с излишен бизнес според тази тема?

А и те в нормално време си бяха маловажни за мнозинството.

# 8 038
  • София
Коя е сферата, която е блокирана заради ИП. БП - български пощи?
Няма да пиша по 100 пъти едно и също, защото явно в темата не се чете. БП е бизнес парк, но си важи и за всички останали бизнес центрове.

# 8 039
Добро утро.
В Испания имахме изненада...
Президента на няколко пъти подхвърли че от днес , някои от не жизнено важните професии / бизнеси, ще се върнат на работа(разбирайте строителство, защото останалите нямаше да се връщат ). И вчера вечерта изненадващо за всички, каза че заради огромната възможност заразените да се покачат отново(въпреки че Испания намали наполовина заразените на ден, все още не са спаднали под 4000), няма да се връщат. Това пък беше голям шок .

O...А какъв им е планът за излизане от ситуацията? Имат ли нещо разписано като идеи/срокове?

Общи условия

Активация на акаунт