COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 580
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 010
  • София
Предполагам, че в Банско никакво преболедуване няма да излезе. Нещо надеждата ми за вече случило се познанство на населението с вируса започва съвсем да гасне.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:14 от Andariel

# 8 011
Още да не го отписваме туристическия бизнес. Хотелите по черноморието, а и останалите наистина има на къде да се преориентират, като предложат почивка и повече дейности, свързани с възстановяване на преболезували. Трябва само да се рекламират по подходящия начин. И да внимаваме да не си внесем вируси повече.
За 38 годишния не си правете изводи веднага, че е от етноса по липсата на ЛЛ. И аз научих съвсем случайно преди две седмици, че моята ЛЛ си е прекратила практиката през декември, та и аз съм без.
За имунитета, колкото повече се установи, че сме го минали на това ниво на тежки случаи, толкова по-добре, но трябва да се изследва за антитела поне по-големите градове. Не знам Банско до колко е показателно за цяла България.

# 8 012
Предполагам, че в Банско никакво преболедуване няма да излезе. Нещо надеждата ми за вече случило се познанство на населението с вируса започва съвсем да гасне. Хич не ми се иска Мангъров да е прав за нуждата от проепидемичване на порции, защото и мен ме е страх.
А , аз Мангъров хич няма да го коментирам, защото не прави чест на никой лекар да хвърля цяла нация в огъня.
Всичко ще става дозирано, предполагам.

А за Банско , предполагам, ще излезе това, че наистина 80 процента от хората го прекарват без усложнения.
Имали са там среща с вируса, няма начин да не.

И си мисля, ако все пак , отворят Банско наесен, трябва чужденците да идват с тест за антитела.
Въобще, ще се измислят превантивни мерки.
Че ще живеем с вируса, ще живеем, няма начин просто. Освен, ако той не реши да изчезне, в което силно се съмнявам.

# 8 013
  • Варна
Защо умират хора в " подготвените" ни държавни болници? Не държавните укази, а страха пази хората. При някои липсва самосъзнание и превенция. Но няма бум, въпреки нарушенията.
Tays, в Б- я ли живееш? Тестове липсват за б - те. Нима биха развалили комфорта на чуждите граждани? Изпратиха заразените англичани, а Банско остана под карантина. Каквото пожелаят великите сили , властимащите изпълняват стриктно.

# 8 014
  • Bulgaria
А защо няма някакви общи ЛЛ по градове или области, от които може да се възползват хората, които нямат. Нали така или иначе всичко се случва по телефона, не е кой знае какъв проблем? Те как въобще се лекуват?

# 8 015
Ще чакаме до 13.05. После ще остават да чакат поникьорите. Здрав разум не може да стои блокиран повече

Ние и сега не сме блокирани.
Имаш възможност да излизаш, да пазаруваш, да работиш.
Е, няма молове/кафета/фитнес/маникюр/спа.
Има маникюри... Аз освен моловете, заведение и др. спортни и културни масови меропприятия, друго не знам да не работи.

# 8 016
  • Варна
Фръц, моля те, кажи кой е тоя бизнес, който е насилствено спрян само заради ИП? И който ще тръгне на пълни обороти след отмяната му? С уговорката, че вирусът ще си е тук, нали. Щото по това спор нямаме, колкото и да викате, че "ние" смятаме така.
Кое е това, което е напълно независимо от почти спрялата световна икономика, страховете на хората, обедняването им и/или други фактори, пряко свързани с вируса и независими от наличието или липсата на ограничения, наложени от властта и щаба?
Наистина ми е интересно и не е заяждане, а откровено любопитство

# 8 017
Фръц, моля те, кажи кой е тоя бизнес, който е насилствено спрян само заради ИП? И който ще тръгне на пълни обороти след отмяната му? С уговорката, че вирусът ще си е тук, нали. Щото по това спор нямаме, колкото и да викате, че "ние" смятаме така.
Кое е това, което е напълно независимо от почти спрялата световна икономика, страховете на хората, обедняването им и/или други фактори, пряко свързани с вируса и независими от наличието или липсата на ограничения, наложени от властта и щаба?
Наистина ми е интересно и не е заяждане, а откровено любопитство
Кръчмите, диискотеките, чалгарията, кафенета със съмнителна хигиена и ей такива едни неща Blush

Може и да е инструктор по нещо си .
Аз само предполагам.
Но такива и около мен , най -много реват. Кафеджийки, сервитьорки, танцьорки на пилон.
Извинете, не искам да обиждам никого.

# 8 018
Не очаквам кой-знае колко важна да е информацията за преболедували в Банско, при положение, че няма все още данни за положителен ефект "масов имунитет". Тук един доктор от София мед обяснява, че идеята е засега да няма концентрация на вируса на места с тълпящи се хора. Няма насищане с вирусни частици - кара се леко. Изложиш ли се на множество от частиците - разболяваш се по-тежко. Само в това са сигурни, че действа засега. За да имат места в болниците за по-тежките случаи.

https://nova.bg/news/view/2020/04/13/284875/%D0%B4-%D1%80-%D0%B8 … 0%B0%D0%B2%D0%B8/

# 8 019
  • Русе
Не очаквам кой-знае колко важна да е информацията за преболедували в Банско, при положение, че няма все още данни за положителен ефект "масов имунитет". Тук един доктор от София мед обяснява, че идеята е засега да няма концентрация на вируса на места с тълпящи се хора. Няма насищане с вирусни частици - кара се леко. Изложиш ли се на множество от частиците - разболяваш се по-тежко. Само в това са сигурни, че действа засега. За да имат места в болниците за по-тежките случаи.

Как да не е важна информацията от Банско. Има насищане на вирусни частици, много вирусоносители на малко място, а се оказва че няма много болни или симптоматични от местните, вече почти месец.Била съм в Банско по това време в друга година. Кръчмите, пистите ,улиците - всичко е пълно.

# 8 020
Явно не ни лови тоз вирус, това е моето мнение. В такъв случай или е много слабо заразен извън непосредствен контакт с обмяна на телесни течности, или сме защитени по някакъв начин.

# 8 021
  • София
Аз съм твърд атеист, но ми се струва прекалено да наричаш вярващите "идиоти лапащи лъжичка ". Писала съм за сферата, в която работя и която в момента е блокирана. Разходете се до БП и тогава говорете, че всичко си работи.

# 8 022
  • Bulgaria
Коронавирусът уби най-известния наркобос в Сърбия.

https://www.actualno.com/world/koronavirusyt-ubi-naj-izvestnija- … ND7Vncj4CYT2i6XRA

# 8 023
  • Варна
Tays, всичко, което си изброила, за мен не е напълно независимо от ситуацията.  Нито кафенетата, нито чалгаджийниците, нито клубовете по спорт, танци или фитнес-клубовете ще заработят пълноценно. Защото страхът у немалка част от хората ще се уталожва много дълго след ИП. Съответно и заетите в тези видове бизнес няма да имат обичайната заетост и работа. С тази разлика, че ако падне ИП, предполагам ще паднат и така оплюваните икономически мерки. И кафенето като започне да редува двете сервитьорки в неплатен, те няма да имат право на безлихвен заем, защото вече няма ИП. А ако съкратят едната, тя ще иде там, където отива и сега - на борсата.
Та, не разбирам. Но и не съм разбирач, наистина. Затова питам.

# 8 024
  • София
Аз съм твърд атеист, но ми се струва прекалено да наричаш вярващите "идиоти лапащи лъжичка"
Лапащите лъжичката са фанатици, които са убедени, че не могат да се заразят, приемайки светото причастие. За щастие повечето вярващи у нас не са фанатици, а разумни хора.

Общи условия

Активация на акаунт