COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 507 763
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 995
В Столипиново има току що новозавърнала се група от Белгия. Полицията се вижда в чудо да разгонва карантинирани,  обръщат се и онези пак се скупчват, който иска може да отива там да общува с вируса.

# 7 996
Защо трябва да правим противоестествени за житието ни неща?  Да ви угодим ли. Седете си у дома, никой не ви дърпа навън.

# 7 997
Ще чакаме до 13.05. После ще остават да чакат поникьорите. Здрав разум не може да стои блокиран повече

Ние и сега не сме блокирани.
Имаш възможност да излизаш, да пазаруваш, да работиш.
Е, няма молове/кафета/фитнес/маникюр/спа.

# 7 998
  • София

Маникюр и фризьор има.

И не казвам, че сега е хубаво, няма нормален човек, на когото това да се харесва, но по някакъв начин трябва да опитаме да живеем нормално вместо да чакаме нещо, което вече си позволяват на глас да казват в други страни, че ще продължи 1-2 години, а по начало беше ясно, че ще бъде така. Без ефективно лекарство и ваксина няма друг начин. Няма да отидем на море и на ресторант скоро, нито без маска някъде.

# 7 999
Как не съм отишла в Столипиново да се заразя. Там корона мога и да не хвана, ама други работи - да.
И много са ми забавни хората с мантрите "светът повече никога няма да бъде същият", туризъм няма да има, всеки да стане разносвач на пица и покупки. И после, когато хората си заживеят живота отново по същия начин, ще има такива като оная потребителка, която беше излязла навън, беше видяла, че животът е продължил без нея и учудено питаше - "Какво става? "

# 8 000
  • София
Поне според това, което излезе по медиите, на Цветница май нямаше много народ да щъка, църквите бяха полупразни. Май се поуплашиха хората, седят си в къщи и си мрънкат.
За идиотизма с общите лъжички въобще не говоря - смъква маската и лапа лъжичката. ooooh! Надявам се поне това да не е било практика навсякъде.

# 8 001
Нана, не съм съгласна. За щастие, в България има толкова малко случаи, че не е необходимо кой знае какво за удържане на ситуацията. Вдигнали са капацитета на лабораториите до 1300 дневно, това ще е напълно достатъчно за нашите нужди.

Мобилни корона екипи също могат да се организират, които при нужда да посещават болните  вкъщи. За София е лесно,с малко усилия ще сработи и за областите.
Ясно е че не сме Германия, но има как да се организират по-добре.
Така де. Имаме малко случаи, което от една страна е много добре, но от друга здравите са като бомба т.е. не се знае кога/как тези хора ще се разболеят или няма да се разболеят.
Лаборатории има, но тестове няма. Купуваме ги отвън.
За мобилните екипи съм много "ЗА". В тях да влизат лекари, които могат да диагностицират и назначават терапия.   Това предполага ранно хващане и  лечение тогава, може и да се разминем с болниците. Не знам защо не се работи в тази посока.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 11:19 от Mama_Nana

# 8 002
Опитваме се да се заразим, то пък не става. Първо опашки на 13.03, после тия пълни преливащи пазари, църкви, тълпи в планините и по порковете. Не става и не става. Тцтц

На мен ми е много трудно да си обясня ситуацията в България само с мерките, честно казано.

Въобще не обичам спекулации, обаче намирам известен резон във връзката с БЦЖ ваксината.

Освен това, ние нямаме мегаполиси с висока концентрация на хора. Една София е по-голяма, но и тя е далеч от Ню Йорк или Истанбул (където пък средната възраст сигурно е наполовина на софийската).

Изобщо, тепърва ще се разследва защо по-бедните държави преминават по-леко през това, но горните засега водят моята класация.

# 8 003
А забелязвате ли как всеки ден новозаразените в Китай се увеличава? Дали не предстои втора вълна там? Дано да не е , че това би означавало ,че още много дълго време няма да се спасим.
В Китае 12 апреля более половины новых случаев заражения коронавирусом выявлено у граждан, вернувшихся из России. 51 случай зафиксирован в аэропорту Шанхая у пассажиров с московского рейса. Еще 21 случай выявлен в одной из провинций у китайцев, прибывших из Москвы через Владивосток. Всего за последние сутки в КНР выявлено около 100 случаев COVID-19.

https://www.svoboda.org/a/30548983.html?fbclid=IwAR3r1LhK5U7k60Q … XK_MMsUxKraGqsWT4

# 8 004
Ще чакаме до 13.05. После ще остават да чакат поникьорите. Здрав разум не може да стои блокиран повече

насилствено са блокирани много бизнеси. Няма смисъл да спорим с хора, които продължават да си ходят на работа и живота им се е изменил хич или минимално.

# 8 005

насилствено са блокирани много бизнеси. Няма смисъл да спорим с хора, които продължават да си ходят на работа и живота им се е изменил хич или минимално.
Да, развлекателния бранш.
Бъди конкретна кои бизнеси и защо насилствено?

# 8 006
Аз съм доста обнадеждена.
Осигурено е лекарство за 16 хил. човека. Нямаме много случаи. Надявам се и да нямаме, защото навреме бяха взети мерки с карантиниране и следене за спазване на карантината . И други мерки, де.
Факт е, че овладяхме инфекцията да не пламне, преди да са подготвени и болници, и екипи , и с някаква практика и стратегия за в бъдеще.
Сега и да се заразяваме, ако е с тези темпове, ще има кой и да ни обърне внимание, с какво да се лекуваме. Така се надявам, де.
Дано първите невинни жертви са ни за урок, защото бяха вследстие на доста голям хаос. И това ще се оправи.

В Банско също има надежда, че ще излезе наистина , че доста хора преболедуват това чудо с леки симптоми. Тами други неща ще излязат, предполагам, но не сега. Обезпокои ме, че ще тестват хора по тяхно желание, а не с посочване точно кои. Но нали са здрави, слава богу !
И последно, защото станах досадна. Имах си съмнения, че някои жертви , като онзи мъж с литъра алкохол и 38 годишният, както и първите случаи , са от етноса. Неслучайно се струпват полицаи по входовете на махалите, не се чудех много защо. То превенцията наистина е хубаво нещо, но малко ми стояха като повече от осъществяващи точно превенция.
Бъдете здрави !

# 8 007
Може ли някой да ме ограмоти, ако е запознат - какво пият/ядат с тази обща лъжица на причастието за Цветница?

вино с хляб

# 8 008
Франсоаз,като цяло не съм съгласна с написаното от теб.Все още няма(и дано и за напред да е така) активна циркулация на вируса.Все пак не мога и да отрека,че има нещо вярно.И аз не съм се "барикадирала".Просто си спестявам ненужни излизания и комбинирам всички наложащи дейности за един ден от седмицата/10-дневие.През ден ходя до близкия магазин,като първо поглеждам дали има чакащи навън.Нося маска и ръкавици и спазвам дистанция.Веднъж на десетина дена обикалям из половината град.Пазарувам от големите вериги,ходя до обменните бюра,до Еконта,социалните и пр.Както казах,избягвам ненужните излизания.Това е смисълът на ИП.

# 8 009
  • София

Не само това. Никой не казва, как точно да ходят на работа хората с малки деца и ученици в началните класове. И ако всичките ти клиенти "почиват", ти какво точно ще работиш. Всички да станем куриери!

Общи условия

Активация на акаунт