COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 112
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 755
  • Пловдив
Чудя се къде по света няма ИП или карантина и живеят нормално без да се е променило нищо. Не съм ровила за страните в Южна Америка.
Миналата седмица даваха българи в Панама. Не могат да излизат заедно. В понеделник, сряда и петък излизат мъжете, вторник, четвъртък и събота излизат жените, в неделя не излиза никой.
И за други държави четох, има карантина и вечерен час, но сега не ми се рови.
На сайта на външно министерство има една таблица с описание на мерките предприети в 90 държави. Ако ти се рови, можеш да я разгледаш.

# 7 756
  • София
Не, на 4 м. а на 10 метра се изстрелва вируса. Също така лети, има топлинно насочване и може да пикира!

Вече стават меко казано нелепи някои публикации, но вместо да панират хората според мен правят лоша услуга на поръчителите, защото народа все по-малко им вярва и ще ги поизтърпи още някъде към месец. То бива, бива, ама наглостта и безочието граници нямат!

за да не пускам втори пост,
red_balloon,
Аз съм виновен, че генерализирах за абсолютно всички вируси, ест. има и изключения, ти си писала за тях, ама това е некоректно сравнение, те нямат никакви допирни точки. Но няма проблеми, не биваше така да обобщавам. Не си виновна ти. Simple Smile
Относно имунитетът, нека пак се опитвам да си разсъждавам. Направи и ти така. Според теб кое е по-реално? Да има имунитет или да няма? Претегли везните така да се каже.
С оглед на факта, че вече има над 400 000 излекувани (и над 250 000 в Европа) само сред малцина/единици има случаи на ново заразяване, но и самите медици са учудени и смятат, че това се дължи на неизлекувани пациенти, т.е. дефектни тестове.
И още, защо масово се надпреварват кой пръв ще измисли действаща ваксина? Има ли страна, която да не работи в тази насока изобщо? Ако това чудо не довеждаше до имунитет щяха ли да се занимават изобщо с тези излишни разходи вместо да се насочат към лек или надеждно работещи тестове от бързите? Също така, на не малко места едно от леченията е преливането на кръвна плазма. Това дали е ефективно е друг въпрос, но то и по принцип не е това панацеята, но се пробва и сработва, по-скоро помага, не пречи. А и нямаше да го правят ако нямаше имунитет. Имаше и официален опит с маймуни. Доказано силен на 100% имунитет. Заразили са ги с малка доза, преболедували са, след което им е вкарана ударна (тройна примерно) доза от вируса и те не са показали никакви симптоми. Поне това си спомням от прочетеното. И наистина за финал, пак ще кажа, няма доказан случай (наистина доказан, посочен на 100%, и официално потвърден) на европеец, който да се е излекувал напълно и после да се е разболял отново. А какво остава за много такива случаи (под много аз визирам няколко хиляди), ами то щяха да гръмнат социалните мрежи, форумите, новините. Няма как да укрият такава информация. Симона от Милано, Герхард от Мюнхен и Франсоа от Париж няма как да ги накарат да мълчат и да не споделят във Фейсбук, туитър или инстаграм, а какво остава за хиляди такива от всички краища по света. Мина достатъчно време мисля. 12 април е, така че за мен да ни плашат с това е нелепо и само си вкарват автогол след автогол. Мисля, че доста започнаха да ни подценяват и мисля, че е време да сменят малко плочата. Ние тук трева не пасем. Simple Smile

# 7 757
Калинка малко да сведе ушите по отношение достойния живот на възрастните в Холандия , и да прочете книгата/на холандски, на английски, на какъвто си иска език/  - 

https://www.bard.bg/book/?id=2114&q=аз+съм+на+83

Едно изречение никога няма да забравя от там, синът се обръща към майка си и казва - 'Всеки ден в който си жива, ми струваш пари'.

Та, не правете чак  толкова метани на Нидерландия - там всичко се измерва в пари.

Тя Калинка понеже не живее в Нидерландия и не ги познава нидерландците, трябва от книжки да се образова за тях.  Щото то всичките нидерландци по калъп правени, като Бай Ганьо или Вуте направо.

Хубаво е все пак и че Калинка може да чете книжки и на повече езици, и да преподава и да си изкарва хляба от тях.

# 7 758
Ето и превод от Wikipedia че ми изтриха предния пост:

"Хинин за пръв път е изолиран през 1820 г. от кората на цинхоново дърво. [2] [5] [6] Екстракти от кора се използват за лечение на малария от поне 1632 г. [7] Той е в списъка на основните лекарства на Световната здравна организация, най-безопасните и ефективни лекарства, необходими в здравната система. [8] Цената на едро в развиващия се свят е около 1,70 до 3,40 долара за курс на лечение. [9] В САЩ курс на лечение е повече от 200 долара"

Явно проблемът с хинина е, че е натурално и евтино лекарство и не могат да го патентоват. Не е по-вредно от много лекарства, които свободно се продават. Да не говорим, че е съставка в много напитки. Могат спокойно да си направят хапченца с препоръчителна доза и да си ги продават. То човек ако е решил да се трови и с 20 парацетамола може да го направи.
Ще уморят хората за някакви си пари. Накрая ще взема да си посадя цинхоново дърво в двора.

# 7 759
Чудя се къде по света няма ИП или карантина и живеят нормално без да се е променило нищо. Не съм ровила за страните в Южна Америка.
ден 30 ИП - все още скорост 300теста/ден. Но пък забързахме чакалнята, детската болница и отрязохме невидимата ръка на пазара. Тия последните са все във връзка с короната, да не си помислиш друго. Борим я

# 7 760
Fanfanito, ако в Русия не обръщаха внимание на вируса, нямаше да са в отпуска до края на месеца.
Че и помощи да изпращат насам - натам, без да броим бившите републики.
Не казвам, че не обръщат. Знам за отпуските и мерките. Но миналата седмица беше спокойно при тях. Хората на вилите си бяха тръгнали , даваха ги. Знам за помощите за Италия, САЩ, Сърбия. Четох и че на нас също предложили няколко пъти, но сме отказали. Когато бяха пратили помощ за Италия, се коментираше , че Полша им е отказала коридор за самолетите. Но във фейса бяха писали, че и ние сме отказали , не знам колко е вярно. Следователно гърците пак са излезнали хора, май оттам са минали (мои теории)
Това , което е станало в Москва мен лично ме изненадва. Не очаквах такова нещо и толкова бързо. Поне днес го видях, миналата седмица пак да кажа...нищо не показваше такъв проблем и толкова болни, заразени и т.н.
Лично на мен ми е тъжно за руснаците. Дано се справят бързо.

# 7 761
  • София
Положението в темата:

# 7 762
Може ли някой да ме ограмоти, ако е запознат - какво пият/ядат с тази обща лъжица на причастието за Цветница?

# 7 763
Оф голямо пляскане падна тази година...

# 7 764
  • Варна
Тук казвате че в неделя не се тествало и отчитало. Но е имало недели с  по 700 и нещо починали в Италия. За днес са 431 починали доста намалели, спрямо вчера(619). Дали е истина или не са отчетени...... утре ще се разбере.

# 7 765
Ето и превод от Wikipedia че ми изтриха предния пост:

"Хинин за пръв път е изолиран през 1820 г. от кората на цинхоново дърво. [2] [5] [6] Екстракти от кора се използват за лечение на малария от поне 1632 г. [7] Той е в списъка на основните лекарства на Световната здравна организация, най-безопасните и ефективни лекарства, необходими в здравната система. [8] Цената на едро в развиващия се свят е около 1,70 до 3,40 долара за курс на лечение. [9] В САЩ курс на лечение е повече от 200 долара"

Явно проблемът с хинина е, че е натурално и евтино лекарство и не могат да го патентоват. Не е по-вредно от много лекарства, които свободно се продават. Да не говорим, че е съставка в много напитки. Могат спокойно да си направят хапченца с препоръчителна доза и да си ги продават. То човек ако е решил да се трови и с 20 парацетамола може да го направи.
Ще уморят хората за някакви си пари. Накрая ще взема да си посадя цинхоново дърво в двора.

И аз се учудих, че има много странични ефекти. Не бях чувала, но и не разбирам от лекарства. Много странно.

# 7 766
  • Там,където се събуждам щастлива.
[quote author=iliana__ link=topic=1198767.msg40553361#msg40553361 date=1586719046

Явно вчерашната и днешното размахване на пръст, заради което някои чужбински съфорумки се изпълниха с мъка и съжаление към нас е дало необходимия ефект.
[/quote]

Първо : вече си досадна,с тези подмятаници.
Второ : четеш без разбиране,а с емоция. Много вредно.
Трето : настройваш и провокираш, което показва липса на познания как се общува нормално.
Четвърто : нещо, явно, те мъчи по отношение на адресната регистрация на някого. Лошата новина е, че показва твой проблем, от който никой не се интересува. Добрата за мен е, че адресната регистрация нищо не значи, когато човек е обвързан с друго място и то не само емоционално и има право да взима отношение.
Пето: имам право да съчувствам, защото виждам влиянието на някои неща и върху мои роднини. Та не си само ти за съчувствие, слава Богу!
Шесто: препоръчително е да четем без да се влияем от никове, защото падаме  до 2 точка и почваме емоционално злобно да се изказваме .
Седмо: няма лошо да се спазва нещо, което е смислено и спокойно поднесено. Лошото идва, когато се забрави да се гледа по-далеч от маската и да се мисли критично. Това, че на някои им харесва да бъдат хокани и третирани по този начин (въобще не става дума за мерки. ...Вземи дъх и прочети точка 2) си е лично техен проблем.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 23:22 от Kalinka

# 7 767

Като си помисли човек, че на 400 км , на Север, е друга "планета", А са една съща нация... .

Без национален манталитет, следващ разумните, проспериращите, грамотните, социално "чувствителните" - сме за никъде.
С триене и цензура- пак сме за никъде.
Без добри училища и Университети, следващи "печелившите стратегии"- пак сме за никъде.
С БАН >> сме абсолютно за никъде.
С тези, които сега управляват- пак сме за никъде. Независимо колко ги "одобрявали".
И колкото и да се цензурира- хората виждат, сравняват.
Няма швейцарски "емигрант, гастарбайтер". Няма норвежки такъв, също.
Има само български, и..., и... и т.н. .
Време за смяна и освежаване на мозъчните гънки.
Който вижда- вижда.
Когато утре децата Ви си заминат завинаги от Бг- ще е късно.

Чуйте хората и разумният им, как да се изразя по-уважително, ... достолепен Професор.
Нещо да чувате, той да насърчава, да се "мре в бройки", за да имало "имунитет"? НИКОЙ лекар с елементарна етика няма и да помисли да изрече подобно нещо.
И сравнете с всякакви други.
Който мисли-ще види.
Който чувства- ще почувства.

Следователно, И имайки пред вид, че Доц. Мангъров е умен и интелигентен мъж, ДО КАКВО МОРАЛНО ДЪНО СМЕ стигнали в тази страна, щом Мангъров говори по този начин??

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 04:07 от Birdie

# 7 768
Налага се, след като истински вирусолози като Мангъров бяха оплювани в темата то някой трябва да ги замести. За съжаление и аз го оплювах, но сега виждам че за много неща за които го оплювах той ще се окаже прав.

# 7 769
Може ли някой да ме ограмоти, ако е запознат - какво пият/ядат с тази обща лъжица на причастието за Цветница?

Вино. Червено. Символ на Христовата кръв.

Общи условия

Активация на акаунт