COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 355
Прави ли ви впечатление, че имаме доста голяма смъртност. В страна като Словакия, която има горе долу същия брой регистрирани заразени, досега са умрели само 2ма,, а у нас 32ма. На какво се дължи това? Изключвам вариант да имаме 15 пъти повече действително инфектирани от тях.

Обяснявам си го с късно потърсена помощ. Както и самолечението ( не предписано от лекар по телефона).

# 8 356
  • София
Белгия подминаха и те по смъртност Италия...

# 8 357
Прави ли ви впечатление, че имаме доста голяма смъртност. В страна като Словакия, която има горе долу същия брой регистрирани заразени, досега са умрели само 2ма,, а у нас 32ма. На какво се дължи това? Изключвам вариант да имаме 15 пъти повече действително инфектирани от тях.
С какво лекуват в България? ... какви от скъпите лекарства има?
Малък списък, за Ваша информация:

С какво лекуват Г-н Джонсън (по данни от тук)
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8196477/Which-experimen … tensive-care.html

Interferon beta-1b (IFN-beta)- цена? само 531Е за една инжекция. 685Е, с лека "промоция" за две. Бог знае, колко трябват- над 10?
Лопинавир=цена? 6о хапчета - 75Е
Ремдесивир, Гилеад - цена- 1ml =729 $, 10mg Remdesivir=850$. Колко Ви трябват? Най-малко на цена 6-7. 000$. САМО ОТ ТОВА. (https://www.medchemexpress.com/Remdesivir.html)
Zinofro- чуден антибиотик - цена 10 флакончета за венозно приложение= 540Е.

Тук добавяме някъде 80-100.000Е за 12 дневно лечение в интензивно отделение.... отделно.

Става ли Ви ясно сега, кой и как оцелява?... в УК?
И защо трябва да се молите, да сме в ЕС, където тези неща задължително се покриват във всички държави... .

# 8 358
При нас със сигурност поне 5-6 човека са пришити към починали от вируса.

За какво? Да не се състезаваме нещо за брой умрели? Или ще раздават помощи от ЕС на бройка.

# 8 359
Аз мисля, че и във филма за Ухан споменаха за този метод.
Той не е специално за КОВИД, ползва се и за други болести.

# 8 360
Е, и? Какво като са били възрастни? ... това прави нещата по-различни?

Ммм ... даааа. Те от 10 години си живеят с "придружаващите заболявания"... и точно сега решиха да си отидат от този свят? По време на епидемията? Просто, натиснаха там едно копче... и си отидоха. По собствено и смирено желание?
Господинът "изперка" окончателно, наистина.
Да, от 10 години си живеят с "придружаващите заболявания" и всекидневно, преди "пандемията", по статистически данни в Италия умират по 1600 души.
Кой им натискаше копчето тогава?
И защо сега да прибавяте още 1600? Логика??
Кой казва, че ги добавят и колко точно добавят. Ако ги добавят то по телевизията трябва да тръбят, че всекидневно умират по над 3000 в Италия!
Не споря, че в момента съртноста не е по-висока, но не много повече от тази на зимата 2017-та https://www.euromomo.eu/.
Имаш ли данни колко добавят?

# 8 361

От няколко дена тук се дава един много интересен линк и всеки го отбягва, защото не иска да си признае, колко е сбъркал. Ще го дам пак, даже бих помолила модератор да го качи в първият пост, за мен е изключително важен!

https://www.labtestcovid19.com/dashboard

Признавам си, че не искам да смятам смъртност по този начин, но няма как да ми направи впечатление, че от 753 цивилни граждани, 28 имат антитела. Това са 3.71% с антитела. Изводите и математиката, ще я оставя за Вас. За мен извода е, че тази болест не е с по-голяма смъртност от 0.5%.

# 8 362
Белгия подминаха и те по смъртност Италия...
!?!?
Или Китай искаш да кажеш?

# 8 363
# 8 364
Прави ли ви впечатление, че имаме доста голяма смъртност. В страна като Словакия, която има горе долу същия брой регистрирани заразени, досега са умрели само 2ма,
Не е ясно как броят случаите . Няма единен стадарт за определяне кой е починал от вируса , това прави статистиките в различните държави трудно съпоставими .

# 8 365
Скрит текст:

От няколко дена тук се дава един много интересен линк и всеки го отбягва, защото не иска да си признае, колко е сбъркал. Ще го дам пак, даже бих помолила модератор да го качи в първият пост, за мен е изключително важен!

https://www.labtestcovid19.com/dashboard

Признавам си, че не искам да смятам смъртност по този начин, но няма как да ми направи впечатление, че от 753 цивилни граждани, 28 имат антитела. Това са 3.71% с антитела. Изводите и математиката, ще я оставя за Вас. За мен извода е, че тази болест не е с по-голяма смъртност от 0.5%.

Това резултати на случайно тествани хора ли са или такива, които са имали някакъв повод да се тестват. Защото има голяма разлика.

# 8 366
  • Mediterraneo
Добро утро.
В Испания имахме изненада...
Президента на няколко пъти подхвърли че от днес , някои от не жизнено важните професии / бизнеси, ще се върнат на работа(разбирайте строителство, защото останалите нямаше да се връщат ). И вчера вечерта изненадващо за всички, каза че заради огромната възможност заразените да се покачат отново(въпреки че Испания намали наполовина заразените на ден, все още не са спаднали под 4000), няма да се връщат. Това пък беше голям шок .
Естествено чи ай е Великден , за първи път в “новата “ история на Испания , без шествия и отворени църкви .

Не е точно така. Има обяснения кои точно обекти няма да отворят. ММ работи в строителството, утре се връща на работа, но обектът му е изолиран, т.е. няма живеещи, няма работещи наоколо, работят двама човека на 200 квадрата обект.

# 8 367
Днес 9 нови случаи... Бате Бобо нали обяви, че 3 дни като има спад и маха мерките. Май вече ги минахме трите дни. Малко е смешно с тези цифри вече. Не знам какво целят

Как какво? Joy

Рязък скок в четвъртък, "Аз казах ли ви, разхайтено племе" и затягане на положението още.

Тоя народ не ще да се заразява, а това пречи на многомесечното ИП, даващо възможност за апетитни далавери, кредити, заменки, заеми и нови детски болници. Mask

И докато се усетят, ще плеснеш с ръце и ще кажеш "Не БЦЖ-то, аз ви спасих, защото ме слушахте". Laughing Laughing

Не можем да се сърдим. Вучич, Орбан и Ердоган също използват умело мътната вода да половят малко - я свободи, я опозиция, я демокрация, я инакомислещи, я някоя паричка.Money

# 8 368
Прави ли ви впечатление, че имаме доста голяма смъртност. В страна като Словакия, която има горе долу същия брой регистрирани заразени, досега са умрели само 2ма,, а у нас 32ма. На какво се дължи това? Изключвам вариант да а .или не, ама не правятимаме 15 пъти повече действително инфектирани от тях.

Прави, да, и онзи с черепно-мозъчната травма и мъжът с рак на белите дробове и такива с по 4 хронични болести и т.н. и т.н.

# 8 369

Значи ако епидемията приключи в този момент, то в Бг няма да има статистика........

Ще има, всеки може да си прави всякакви изчисления, но тя ще е толкова представителна, колкото и ако измерите височината на първите 30 души, които срещнете на улицата и обявите средната стойност за средна височина на българската нация. Това би трябвало да го проумявате.
Учтиво моля да боравите внимателно с понятията.
За пореден път обръщам внимание - представителността на една извадка НЕ е следствие от големината й. Можете да направите чудесна извадка от 1000,2000,5000 човека и тя да не е представителна. Това 1000 ви е като някакво сакрално число.
Представителна е тази извадка, която е излъчена по определен начин. Големината на извадката определя статистическата грешка - плюс/минус колко процента ще е отклонението.
Но да, за това, че върху 30 човека не можем да направим никакви изводи, сте напълно прав. Абсолютният минимум за статистическа обработка на данни е 35. И пак никой уважаващ себе си статистик не би направил какъвто и да било извод на базата на 35 човека.

Общи условия

Активация на акаунт