COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 998
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 445
Нищо не работи в Германия- NRW, само доставят до дома, който може.
 И на място също може да се отиде и да се купи, но вътре никой няма право да влиза. С прозорчета, и  отвън на опашка с 2 метра дистанция се чака. Глобяват за струпвания на хора около подобни заведения, по 250 евро обикновено.
Размириците в Белгия нямат общо с Короната, имат общо с белгийски граждани от северно африкански произход, така разбрах аз. Има съфорумки от Белгия, те могат да уточнят.

# 8 446
Аз тотално съм объркана, сега мъжа ми говори с двама приятели единия в Белгия, другия в Германия и двамата казват, че няма нищо, всичко е ала- бала. Даже в Брюксел имало размирици, онзи ден, обръщали, чупели коли и тн. Тук по новините нищо такова не са казали.
Вече не знам на кого да вярвам. В Германия вече ресторантите работели, дори.
В Брюксел е имало размирици и са събаряли и там 5G мрежа и палели.
Имаше кадри и видео, ако го намеря ще го пусна, но понеже ви се вижда шега работа и майтап не се реших.
За това са били безредици и протести, сблъсъци и обръщане на коли, палене на стълбове.
Да, и заради това момче, където е загинало..но не помня от Белгия ли беше. И такъв случай имаше, където Фламе пише.

# 8 447
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2020/04/13/4054053_wizz_a … u_london_i_varna/
Wizz Air възстановява полетите си между Лондон и Варна три пъти седмично

Имат ли право на своя глава да възстановяват полетите си, или държавата им е позволила?
Някой, който знае, да каже как стоят нещата. Защото това може да ни первърне в следващата Италия, а всички после да ни изолират.

Очевидно кацат тук с позволението на бъл. власти. Все пак сме суверенна държава. На Англичаните им затрябваха ягодоберачи.
Аз не съм чула за отхлабване на мерките или за намаляване на случаите на Ковид в Англия. Три пъти седмично самолети са си много хора - карантина трябва да им се осигурява, пътуват през цялата страна, ползват обществен транспорт и т.н. В същото време ние не можем да си подадем носовете навън без основателна причина. Нещо съвсем изгубих логиката на ситуацията. За протокола - не съм от мрънкащите против мерките, но защо само за нас, а и така всичко се обезмисля.

Карантина на никого не се осигурява от самото начало, няма и да го направят. Пускат ги и всеки отива при близки и роднини, за сее зараза. В същото време тук ни гонят като престъпници, ако направим нещо от рода излязъл без маска. Ситуацията няма логика. Правят се на загрижени, а гледат само откъде ще падне далавера.

# 8 448
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз тотално съм объркана, сега мъжа ми говори с двама приятели единия в Белгия, другия в Германия и двамата казват, че няма нищо, всичко е ала- бала. Даже в Брюксел имало размирици, онзи ден, обръщали, чупели коли и тн. Тук по новините нищо такова не са казали.
Вече не знам на кого да вярвам. В Германия вече ресторантите работели, дори.

Сериозно ли не са показвали в Брюксел?
Ресторантите в Холандия също работят, но само за взимане на храна. Ние всяка събота поръчваме (подпомагаме) различен ресторант, за да ги има и след време. Големите вериги бяха затворили и само онлайн. От утре почват да отварят, но ще имат правила за пазаруване, които при мен на север се спазват. Инициативността е в пълна пара, което е добре.

През изминалите 24 часа има отново доста по-малък брой новоприети в болницата и по-малко починали.

# 8 449
Само Дявола чете по-изкусно евангелието от тази сметка с "понижена трудност". Гледай заразените и тогава смятай. Щото ако се заразят масово всички щех видиш тогава една 0!

Ти сега нова математика ли ще откриваш? Питаш за смъртност, отговаря ти се, ама ти не, та не, не било така, защото не ти се харесва. Обаче е така ся, кво да се прави. В момента в България смъртността от Ковид 19 е 0.
Дали все пак да не се  зарадваме, а?

# 8 450
Някой забеляза ли промяната при Великобритания и знаете ли защо се получи така? (Графата за излекувани)

# 8 451
Лечението на много болести струва големи суми в България. Но пациентът има достъп до него, ако разполага с пари. По отношение на Ковид явно не е така.
"Чайка фарма" не разбрах каква съпоставка направи между плазма и бъдещите техни хапчета. В задачата се пита как се лекуват тези, за които е противопоказен хлорокин.

# 8 452
То мерките са някакви типично български - не знаем каква е заболяваемостта сред населението, но понеже забравихме да купим тестове - марш всички вкъщи, не можем да контролираме пазарите спазват ли разпоредбите - затваряме ги, парковете - затваряме ги, не можем да осигурим на ОПЛ и на всички доктори на първа линия защитни костюми - решението е да не преглеждат пациенти и т.н
Много хубав, пост, браво! И аз това пиша тук от известно време, но ти си резюмирала чудесно.
Пълна абдикация на грижата за хората, за сметка на репресиите, които се налагат с видимо удоволствие.

Хубавото е, че при цялата стъкмистика и хаос и тук, и в Европа, все пак се забелязва тенденция на спад в докладваните болни. Дано скоро се отървем от този кошмар, наречен ИП.
С интерес следя как най-големите защитници на мерките и скафандрите, полека-лека проглеждат. Видяха, че няма труповалеж, изчислиха това-онова за смъртността и нещата бавно си идват на мястото. Интересно е, от чисто социална гледна точка. Някои имат доблестта да признаят, че не е толкова страшно.

Поредните вопли на хора несвикнали да спазват ред и имащи огромно АЗ.
Пълна абдикация от грижа за населението. И в какво се състои тя.
В това че не сме като Швеция, да се заразяваме с любов. И после щастливи да обявим "Ами умряха едни двайсетина хиляди но това е за добро".

Репресии...какво знаеш ти за тази дума. Или просто си я подхвърляш за тежест. Тук има хора, на които близките са били истински репресирани,които са пращани по концлагери, които са убивани като животни и никой и днес не знае къде са гробовете им.
Айде малко по спокойно с определенията. И се молете наистина някой ден да не разберете наистина какво е хаос, анархия и репресия.

# 8 453
Само Дявола чете по-изкусно евангелието от тази сметка с "понижена трудност". Гледай заразените и тогава смятай. Щото ако се заразят масово всички щех видиш тогава една 0!

Ти сега нова математика ли ще откриваш? Питаш за смъртност, отговаря ти се, ама ти не, та не, не било така, защото не ти се харесва. Обаче е така ся, кво да се прави. В момента в България смъртността от Корона 19 е 0.
Дали все пак да не се  зарадваме, а?
Делта, вместо да спориш си отвори учебниците по математика да си преговориш някои неща.

Психически тормоз Joy ох, леле.
Живея срещу стадион. Мъжът ми звъня на 112 преди час, имаше 20 човека ритащи футбол. 20, не 5, не 10.

# 8 454
Къде това?

# 8 455
Аз и така не разбрах може ли да си разхождам кучето в парка. Има голямо противоречие по този въпрос, както и по много други, свърани с короната.

Конкретно по темата: според мен това, което се случва с този вирус е много притеснително, не толкова, че е смъртоносен, много хора са го  изкарали и слава богу не са разбрали, иначе щяха да бъдат третирани като опасно болни рецидивисти. Не спирам да чета статистики и много повече хора умират от други болести, това е факт. Опасното е това, че цели нации са затворени в къщи и никой не казва нищо освен във фейса и по градинките, пеят се песни по балконите, въобще идилия. Нарушават ни се конституционни права заради един грип. Парламентът е разпуснат и го събират само когато трябва да се удължи извънредното положение. Е това не ми го побира мозъка. Ами догодина пак ще има грип, пак ли ще ни затворят в къщи? На икономиката ще са и необходими в най-добрия случай година, за да се възстанови от 2 месеца карантина. Много повече хора от болните са без работа. Децата са заключени в къщи и повечето не смеят да си покажат носа на на вън. Какво да кажат родителите на седмокласниците? Искрено им съчуствам. Какво ще направи неадекватния Бойко и сие по въпроса? Налага ни се един нов ред и параноя абсолютно неоснователно. Според мен (и ме извините за параноята, но и мен ме прихваща Flushed) се пренареждат световния ред и ни показват каво ни е бъдещето: да си останем в къщи Unamused

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 20:50 от Petruna

# 8 456
В новините казаха, че  в Германия се очаква решение за разхлабване, но германците били против, Франция пък имала план училищата да не отворят до септември догодина. Шантава работа, явно наистина картинката никъде не е ясна 😔

# 8 457
Аз не знам кои германци са против, но съдейки от гледката от последните дни, писна им яко от мерките на хората, хем не е забранено да се ходи в гори и паркове. Иначе да, очаква се след сряда да има постепенно разхлабване. Сега взеха да слушат националната академията по икономически науки Леополдия, която е една от най-старите в света, а тя препоръчва разхлабване. Като за начало препоръчват постепенно отваряне на училищата по възрасти, като се започне от началните училища, и то възможно най-скоро.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-massnahmen-leopoldina-103.html

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 20:43 от Анонимен

# 8 458
Petruna, с куче в парка всъщност не е позволено. Той си го каза Ананиев, че можело, ама устно, в заповедта обаче не присъства като изключение, та законово могат да те изгонят, могат и да те глобят и нямаш на какво да се позовеш, освен на "ама той го каза на брифинга", което юридически не значи абс нищо, докато не е разписано като официално изключение в заповедта.

# 8 459
Природата винаги ще успее да вземе своето, макар и със закъснение.
Аналогия със гората.
Онзи ден гледах документален филм за масивните горски пожари.
Откато човечеството има технологичната и финансова възможност да защитава горите от ежегодните горски пожари сме достигнали момент в който гората е по-гъста и с повече сухи дървета.
Един ден обаче идва пожара и се превръща в мега такъв като взима своето., без значение на средствата които се хвърлят в потушаването му.

Общи условия

Активация на акаунт