COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 751
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 700
Тесла, извинявай, но какво твърдиш точно? В Италия, Испания, Щатите, Франция... мрат от нещо друго ли? Или че господ е българин, затова у нас вирусът не е толкова смъртоносен у нас, понеже сме българи юнаци?

Предполатам, че Тесла твърди, че всяка държава си има своите особености и не всички сме еднакви братя и сестри. Следователно за ситуацията в тези държави трябва да се търсят фактори, влияещи за развитието и изхода на болестта, които фактори в България ги няма и следователно да не се говори "на ангро", че всички ще умрем.

# 8 701
Много разлики има между тестовете. Ето например друг тест, още по-неточен:
Скрит текст:
https://www.raybiotech.com/covid-19-igm-igg-rapid-test-kit/#attachments
Our IgG/IgM rapid test kit have a 95% sensitivity (true positive) and a 91% specificity (true negative) rate.

# 8 702
Смъртността се изчислява след края на епидемията.
Да, когато се прави цялостен анализ.
Не е грешно, към момента да се следи текущата заболеваемост, възстановимост и смъртност. Дори да не супер точно, дава информация как се движи епидемията. Видяхме как има едно покачване на заболели и починали, по бавно да оздравели, в началото. После следва едни сравнително равномерен ход, след което следва намаляване на заразени и починали, но вдигане на оздравели.
За теб може да не носи информация, но щабовете следят точно тези показатели и решават какви мерки да предприемат.

# 8 703
Много информативно интервю с доц. Попов https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8451618

# 8 704
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Току-що гледах завръщащите се от Кипър и утре очакваме от Италия. Хората казват, че са останали без работа, работили са в хотели и заведения, че за 2 месеца не са им платили и т.н. Мисля, че 80% от регистриралите се на борсата, са завърналите се българи. Не отричам, че тук се съкратиха хора, познавам много, но хилядите звърнали се, също влизат в това число. Нямам против да си проемаме гражданите обратно, просто в темата често се изчислява, освен смъртност и икономически ефект, та да се предвиди Grinning
Аз на това се чудя -идват си тук хора, работили години в чужбина и внасяли там осигуровки, а тук ще им се плащат хиляди левове от това, което са плащали хората в България. Тези пари за пристигащите отвън ще се върнат ли от съответната държава после в нашата социална система? И защо данъкоплатците тук ще плащат на хора, които не са работили тук? В същото време съкратени от работа хора не получават нищо, или по 9 лв на ден ,което си е жива подигравка. Някакава справедливост има ли изобщо в тия закони, не разбирам?
Скрит текст:
Ми да благодарим на сивата икономика за това. За това че е взимал 1500 лева но е осигурен на 600. Да благодарим и за това на нея че благодарение на скритите данъци и осигуровки събираме дарения за лекарите и се чудим защо в другите държави ще се оправят а ние ще кретаме още дълго след тях.
Не живеете ли в България да задавате такива въпроси. То не са и въпроси де...
Не, че съм адвокат на прегрешилите, които визираш, но понеже съм живяла известно време в Италия и имам приятели там ще кажа, че там нещата са по абсолютно същия начин както в България и сега италианците рИват на ЕС да ги спасява и да им налива пари в икономиката. Еми...не става така. Германците каквото изчукат, всичко им таксуват. В Италия лъжат и мажат с осигуровките и сега искат германците да ги спасяват...
Добре де,вие съгласни ли сте да плащате чужди сметки. Някой ял пил, карнавали правил, и после оле мале. Ами не става.
Вярно е че има и трудни моменти и се налага помощ, но да ти е начин на живот и друг да ти е длъжен...

Не съм съгласна, разбира се. И германците не са съгласни

# 8 705

Аз на това се чудя -идват си тук хора, работили години в чужбина и внасяли там осигуровки, а тук ще им се плащат хиляди левове от това, което са плащали хората в България. Тези пари за пристигащите отвън ще се върнат ли от съответната държава после в нашата социална система? И защо данъкоплатците тук ще плащат на хора, които не са работили тук? В същото време съкратени от работа хора не получават нищо, или по 9 лв на ден ,което си е жива подигравка. Някакава справедливост има ли изобщо в тия закони, не разбирам?
Ех, много ви тормози това, щото други проблеми нямате 😀 Чувствате се предваритено прецакани ли? Някои от тези хора все пак плащат паралелно здравни осигуровки и в Бг, имат и ЛЛ.
Други имат възможност и предпочитат да си плащат.
А най-хубавото е, че някои от тези хора пък няма да се разболеят, няма да заразят никого и няма да натежат на здравната система, спокойно.

# 8 706
Аз останах и с впечатление от изказа на Кунчев накрая на брифинга.Бях в кухнята и може да не цитирам точно,но беше нещо като"Хора от различни форуми се правят на епидемиолози".Кого ли визира...?Абсолютно убедена съм,че и НОЩ,и репортерите се осведомят от тук за настроението на хората или извличат въпроси от пишещите.

# 8 707
Не мога да спра да се удивявам на хорската глупост, да си търси апокалипсиса, при очевидно действащите мерки за неговото избягване.
Айде много хора ги разбирам, че им куца логиката, но и журналисти да го повтарят като папагали прочетеното по форуми, ей туй ме изумява.
Който иска да види апокалипсис, да отиде по-назапад, тук зорлем няма да се докарваме до такова състояние, поради липсата на мисъл в главите на някой.
Хареса ми отпимизмът, че може болестта да е стигнала до 5% от население, и това с цената на 33 жертви, които не омаловажавам, но например Италия постигна може би 15% имунитет с 20000, което е ужасна цена.

# 8 708
Скрит текст:
Безсмислено заяждане и наглост от страна на журналиста.
Къде бил апокалипсисът и що казали първо, че маските не са за здрави, а после обратното. Генералът можеше да се измъкне с това, че вирусът има много дълъг скрит период и не се знае кой е здрав,но той не е политик все пак.

Натиснаха го здраво генералът тази сутрин и за съжаление, все по-зле ще става за него. Защото адът така и не дойде и в един момент обществото ще се извърти и народната любов ще се превърне в народна омраза.
Аз на негово място бих казала, че те следват световните тенденции и ако това наистина се окаже един обикновен грип, ще го съобщят на хората и ще кажат, че са сбъркали. По-добре е човек да вземе мерки да се предпази от неизвестната опасност, която настъпва (по данни от Китай, които данни се оказва, че са доста дискутабилни, защото китайците лъжат и мажат както за произхода на вируса, така и за протичането на заболяването) и после да се окаже, че е сбъркал, отколкото да не си вземат мерки. Честност, честност, честност! Никой няма да се сърди, че е направен опит да ни предпазят. Но да се настоява, че черното е бяло, това разклаща доверието на обществото към властта и отговорните за мениджмънта на кризата институции, а именно Щабът
.
Просто им трябва PR. Няма как да съобразява всичко в реално време. Личи си, че няма голям опит. Дори и езикът на тялото му понякога издава нервност. Мен причините за повечето мерки ми изглеждат близки до ума и всеки средно интелигентен ще се сети защо го правят. Също като за ада. Не съм слушала кога Бойко го е казал, но е съвсем ясно, че е било за сплашване и вразумяване на хората преди празника. Разумният човек ще се радва, че ад не е дошъл и значи мерките работят.
Затова намирам въпросите от журналистчето от 7/8 за търсене на внимание.

# 8 709
  • София
Не мога да спра да се удивявам на хорската глупост, да си търси апокалипсиса, при очевидно действащите мерки за неговото избягване.
Айде много хора ги разбирам, че им куца логиката, но и журналисти да го повтарят като папагали прочетеното по форуми, ей туй ме изумява.
Който иска да види апокалипсис, да отиде по-назапад, тук зорлем няма да се докарваме до такова състояние, поради липсата на мисъл в главите на някой.
То това е част от психозата и консприративните теории – няма такъв вирус, не е опасен, това е просто грип, искат да ни поробят и разорят. Хубаво, че питат тези неща, макар хората в отрицание да няма да разберат отговорите, но все пак.

# 8 710
Ех, много ви тормози това, щото други проблеми нямате 😀 Чувствате се предваритено прецакани ли? Някои от тези хора все пак плащат паралелно здравни осигуровки и в Бг, имат и ЛЛ.
Други имат възможност и предпочитат да си плащат.
А най-хубавото е, че някои от тези хора пък няма да се разболеят, няма да заразят никого и няма да натежат на здравната система, спокойно.
Искам да съм в тази категория Blush и нека всичките ми вноски /изряден платец съм, нямам месец с невнесени ЗО, дори когато съм била без работа/ да отидат за хора в нужда.

# 8 711
  • София
Няма угодия, дори мисля, че доста хора по някакъв вътрешен саморазрушителен подтик търсят и искат да има апокалипсис, за да оправдаят страданието си, лишенията, които търпят. И ако няма апокалипсис за какво е била цялата работа, някак ще се чувстват прецакани, че са страдали за нищо.

# 8 712
Някой в темата питаше за иформация, относно:
 "Родителите на деца до 12 г., които най-малко 20 дни са в неплатен отпуск заради невъзможност да работят от вкъщи по време на извънредното положение, ще могат да кандидатстват, за да получат еднократна помощ в размер на 375 лв."

От днес може да се кандидатства: "Кандидатстването ще е към Агенцията за социално подпомагане по досегашния ред за получаване на еднократна помощ."

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/roditeli-v-neplaten-otpusk-vech … mosht-ot-375-leva

Е, аз за това нещо питам. Хората ще получат гигантската помощ от 375 лева, защото не работят по независещи от тях причини, а парите се раздават на работили някъде в чужбина и плащали там осигуровки. Защо не им плащат от Кипър или от английската социална система, ами се регистрират тук? Това наистина с граждани на други държави, работещи някъде, не го знам как е уредено законово? После за чия сметка са тези социални помощи от БТ, както и здравните услуги, ако си дойдат болни или се разболеят тук от каквото и да е? Като е работил в Кипър и си е плащал там данъците, Кипър ли ще плати после всичко? За това питах...

# 8 713
То това е част от психозата и консприративните теории – няма такъв вирус, не е опасен, това е просто грип, искат да ни поробят и разорят. Хубаво, че питат тези неща, макар хората в отрицание да няма да разберат отговорите, но все пак.

Ще приказват така, докато не се разболеят и не влязат в болница самите те или някой, който познават.
Може и тогава да не им се изясни, де, но поне има шанс. Ей го, Борис Джонсън запя друга песен след като самият той влезе в болница.

# 8 714
Кой каза, че на работили в чужбина ще им се изплащат обезщетения у нас?
Ако се изплащат такива, НОИ е само 'пощенска кутия', парите се превеждат от страната , където се е осигурявало лицето.

Общи условия

Активация на акаунт