COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 685
А кои  въпроси целят информираност на хората? Тези за тамяна?
Освен че е агресивен, този репортер е и тъп

# 8 686
Генералът пак се изнерви от "7/8"-ми...хаха

Не мисля че генерала се е изнервил. Отговора му беше изключително коректен и спокоен. Както видяхте и чухте репортера на Славчо замлъкна.
Жалки опити на жалки хорица мислещи се за велики журналисти от някаква супер телевизия.

Не, не беше
Лично твърдеше, че маските са за успокоение, не за друго...

Журналистиката не е да оставиш ответната страна да си каже каквото иска, а когато има противоречие да искаш обяснение!

# 8 687

Не мисля че генерала се е изнервил. Отговора му беше изключително коректен и спокоен. Както видяхте и чухте репортера на Славчо замлъкна.
Жалки опити на жалки хорица мислещи се за велики журналисти от някаква супер телевизия.
+1
Тия за какви са се взели ... не е истина просто.

# 8 688
Ама този журналист от 7/8 е страшен идиот. Отговаря му се как се обявява епидемия при различните патогени и пак се заяжда.

# 8 689

Това не го ли твърдеше Мангъров?

# 8 690
Повече агресивни репортери трябва, това нашето не е журналистика. Сложени са там 99% мисирки и им е забранено на питат неудобни въпроси.
Дано поне прокуратурата си свърши работата, ама се съмнявам.
Чета, че БТВ май щяли да фалират, да почнат поне да отразяват корекно, може хората да започнат да ги гледат отново.

# 8 691
Честно казано не знам дали при други обстоятелства смъртта на хора в преклонна възраст и тежки заболявание би се съобщавала по телевизията, освен ако не е криминално деяние.
 Един друг аргумент в полза на носенето на маски е, че никой не знае реално здрав ли, преносител ли е и т.н. .

# 8 692
Ама този журналист от 7/8 е страшен идиот. Отговаря му се как се обявява епидемия при различните патогени и пак се заяжда.

Именно  Simple Smile .... той затова е изпратен, а не да информира !!
Но както предложи един потребител по-нагоре ... да беше задал въпрос за тамяна.
По-добре щеше да изпъкне.

# 8 693
Скрит текст:
Току-що гледах завръщащите се от Кипър и утре очакваме от Италия. Хората казват, че са останали без работа, работили са в хотели и заведения, че за 2 месеца не са им платили и т.н. Мисля, че 80% от регистриралите се на борсата, са завърналите се българи. Не отричам, че тук се съкратиха хора, познавам много, но хилядите звърнали се, също влизат в това число. Нямам против да си проемаме гражданите обратно, просто в темата често се изчислява, освен смъртност и икономически ефект, та да се предвиди Grinning
Аз на това се чудя -идват си тук хора, работили години в чужбина и внасяли там осигуровки, а тук ще им се плащат хиляди левове от това, което са плащали хората в България. Тези пари за пристигащите отвън ще се върнат ли от съответната държава после в нашата социална система? И защо данъкоплатците тук ще плащат на хора, които не са работили тук? В същото време съкратени от работа хора не получават нищо, или по 9 лв на ден ,което си е жива подигравка. Някакава справедливост има ли изобщо в тия закони, не разбирам?

Ми да благодарим на сивата икономика за това. За това че е взимал 1500 лева но е осигурен на 600. Да благодарим и за това на нея че благодарение на скритите данъци и осигуровки събираме дарения за лекарите и се чудим защо в другите държави ще се оправят а ние ще кретаме още дълго след тях.
Не живеете ли в България да задавате такива въпроси. То не са и въпроси де...

# 8 694

Това не го ли твърдеше Мангъров?

той, както и шефът на НОЩ.

# 8 695
Безсмислено заяждане и наглост от страна на журналиста.
Къде бил апокалипсисът и що казали първо, че маските не са за здрави, а после обратното. Генералът можеше да се измъкне с това, че вирусът има много дълъг скрит период и не се знае кой е здрав,но той не е политик все пак.

Натиснаха го здраво генералът тази сутрин и за съжаление, все по-зле ще става за него. Защото адът така и не дойде и в един момент обществото ще се извърти и народната любов ще се превърне в народна омраза.
Аз на негово място бих казала, че те следват световните тенденции и ако това наистина се окаже един обикновен грип, ще го съобщят на хората и ще кажат, че са сбъркали. По-добре е човек да вземе мерки да се предпази от неизвестната опасност, която настъпва (по данни от Китай, които данни се оказва, че са доста дискутабилни, защото китайците лъжат и мажат както за произхода на вируса, така и за протичането на заболяването) и после да се окаже, че е сбъркал, отколкото да не си вземат мерки. Честност, честност, честност! Никой няма да се сърди, че е направен опит да ни предпазят. Но да се настоява, че черното е бяло, това разклаща доверието на обществото към властта и отговорните за мениджмънта на кризата институции, а именно Щабът.

# 8 696

Не, не беше

Журналистиката не е да оставиш ответната страна да си каже каквото иска, а когато има противоречие да искаш обяснение!

Не е само това. Журналистката е да търси отговори на истински важни въпроси, не служи за заяждане и търсене на евтина сензация и слава.
Чудесен отговор получи и от Ангел Кунчев. Подробен. И бъдете сигурни че още утре пак ще се пита защо е пандемия и т н.
В тая тема също

# 8 697
Скрит текст:
Скрит текст:
Току-що гледах завръщащите се от Кипър и утре очакваме от Италия. Хората казват, че са останали без работа, работили са в хотели и заведения, че за 2 месеца не са им платили и т.н. Мисля, че 80% от регистриралите се на борсата, са завърналите се българи. Не отричам, че тук се съкратиха хора, познавам много, но хилядите звърнали се, също влизат в това число. Нямам против да си проемаме гражданите обратно, просто в темата често се изчислява, освен смъртност и икономически ефект, та да се предвиди Grinning
Аз на това се чудя -идват си тук хора, работили години в чужбина и внасяли там осигуровки, а тук ще им се плащат хиляди левове от това, което са плащали хората в България. Тези пари за пристигащите отвън ще се върнат ли от съответната държава после в нашата социална система? И защо данъкоплатците тук ще плащат на хора, които не са работили тук? В същото време съкратени от работа хора не получават нищо, или по 9 лв на ден ,което си е жива подигравка. Някакава справедливост има ли изобщо в тия закони, не разбирам?
Ми да благодарим на сивата икономика за това. За това че е взимал 1500 лева но е осигурен на 600. Да благодарим и за това на нея че благодарение на скритите данъци и осигуровки събираме дарения за лекарите и се чудим защо в другите държави ще се оправят а ние ще кретаме още дълго след тях.
Не живеете ли в България да задавате такива въпроси. То не са и въпроси де...
Не, че съм адвокат на прегрешилите, които визираш, но понеже съм живяла известно време в Италия и имам приятели там ще кажа, че там нещата са по абсолютно същия начин както в България и сега италианците рИват на ЕС да ги спасява и да им налива пари в икономиката. Еми...не става така. Германците каквото изчукат, всичко им таксуват. В Италия лъжат и мажат с осигуровките и сега искат германците да ги спасяват...

# 8 698
Не, че съм адвокат на прегрешилите, които визираш, но понеже съм живяла известно време в Италия и имам приятели там ще кажа, че там нещата са по абсолютно същия начин както в България и сега италианците рИват на ЕС да ги спасява и да им налива пари в икономиката. Еми...не става така. Германците каквото изчукат, всичко им таксуват. В Италия лъжат и мажат с осигуровките и сега искат германците да ги спасяват...

Добре де,вие съгласни ли сте да плащате чужди сметки. Някой ял пил, карнавали правил, и после оле мале. Ами не става.
Вярно е че има и трудни моменти и се налага помощ, но да ти е начин на живот и друг да ти е длъжен...

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 12:02 от bubanka

# 8 699
Някой в темата питаше за иформация, относно:
 "Родителите на деца до 12 г., които най-малко 20 дни са в неплатен отпуск заради невъзможност да работят от вкъщи по време на извънредното положение, ще могат да кандидатстват, за да получат еднократна помощ в размер на 375 лв."

От днес може да се кандидатства: "Кандидатстването ще е към Агенцията за социално подпомагане по досегашния ред за получаване на еднократна помощ."

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/roditeli-v-neplaten-otpusk-vech … mosht-ot-375-leva

Общи условия

Активация на акаунт