COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 298
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 90
Това вече е много опасно! 15 % от котките в Ухан са заразени от КВ.
До сега имах надежда, че с навременни и правилни мерки, България може да премине сравнително добре през тази криза. Но заразят ли се уличните котки, а вероятно и кучета, стават безконтролни заразоносители.
http://kanal3.bg/news/lifestyle/lubopitno/119892-bioRxiv%253A-Ok … oviya-koronavirus

Кучетата и котките боледуват от коронавирус, присъщ само за техния вид и той няма нищо общо с човешкия. Моята котка беше болна преди 2 години от коронавирус и се оправи след антибиотично лечение. Не пишете неверни неща и не стряскайте хората.  Вчера проф. Кантарджиев говори на пресконференцията по този въпос и призова хората да не си изхвърлят домашните любимци!

# 91
Ами толкова е сигурно на база приключили случаи. Друг вариант да е толкова висока не виждам. Ще падне, винаги е висока в началото при приключилите случаи заради едни специфики дето не ми се обясняват пак.

Какво значи на база приключили случаи? Ето я статистиката от Ирландия и Великобритания , кое от кое е 96%?

# 92
  • София
Ние едва тепърва в определени области (Враца) регистрираме Първи случаи, какви къщи ще отварят за Великден, има КПП-та, никакво пътуване никъде. Има цигански общости, които от режима не могатт да си въртят далаверите и първи ще изреват и нарушат карантиние.
Много, много далечко сме от плато или каквото и да е там. Трябва да се тества много 2 линии - всички контактни на заразен, за да се късат връзките и втората линия - на всички със симптоми и техните контакти!

# 93
Наиситна ли се отварят къщите за гости за Великден !
Защо те учудва? Ама наистина ли вярвате, че хората доброволно и безропотно ще се превърнат в затворници? Особено на фона на нищо случващото се? Аз писах за апокрифно кафене, най - вероятно изобщо не е единственото... И може ли да помоля, МОЛЯ, да слагате всякакви снимки в Скрит текст? Моля?!
Учудва ме, че се нарушава закона.
То дори не е за учудване.
Много по-различна е думата.
И кой ще хукне по къщи за гости  и хотели. Не знам, не знам.
Удържахме положението и вече всякакви капацитети решиха, че сме благословените , богоизбраните , бецежирани и можем да се юрнем.
Цитирам ББ от вчера : "Идиооти абсолютни "

# 94
Това ако го е казал наистина е за затвор!
Проф. Михаил Константинов каза преди малко по БНТ, че смъртността във Великобритания и Ирландия от вируса е 96%. Водещият Георги Любенов се ококори като чу, а аз двойно повече. Това как го е изчислил?

# 95
Може ли да ви попитам тестовете за антитела специфични ли са за коронавирус?Във всяка една болница ли могат да се направят или трябва да е специализирана за тестове за инфекции на дихателните пътища?

# 96
Наиситна ли се отварят къщите за гости за Великден !
Защо те учудва? Ама наистина ли вярвате, че хората доброволно и безропотно ще се превърнат в затворници? Особено на фона на нищо случващото се? Аз писах за апокрифно кафене, най - вероятно изобщо не е единственото... И може ли да помоля, МОЛЯ, да слагате всякакви снимки в Скрит текст? Моля?!
Нищо случващо се. Значи трябва да се случи. И тогава да се надигане човекът и да роптае защо никой нищо не е направил. Но ръка да пипне, очи да видят.

# 97

Аз нещо не схващам какво има на снимката.

ОАЕ минаха 1200 случая, 240 за последния ден. Тествани са обаче над 220 000 души.
Всяка нощ се извършва мащабна дезинфекция на пътища и открити площи. Вече седмица, има нещо като вечерен час от 8 до 6 сутринта.
Bandit queen пусна снимка на пауни в града, в Дубай пък по празните пътища тръгнаха газели.

# 98
Забелязвам някаква зависимост - феновете на ББ са и най-уплашените и страхуващи се от вируса в темата.
И аз забелязвам зависимост - на феновете на РР им трябва доооста време за да се запознаят с фактите, да ги анализират и да си направят верните изводи за ситуацията. Повечето не успяват да се справят адекватно с тази задача, и стигат до извода: "КВ е измислица на ББ, за да ни окраде".
Разбира се, всички хора са различни - дори и в умствените им възможности.
Спазват ли тези хора мерките? Съмнявам се.
Ще понесе ли Радев някой ден отговорност, ако неговите фенове се превърнат в ходещи биологични бомби, и с това освен, че ще увеличат заразените и починалите, ще съдействат за удължаване на ИП, което удължаване, както всички знаем се отразява пагубно на икономиката?

# 99
  • София
Например - във Враца още днес трябва да се направят между 50 и 100 теста - на всички контактни, на предполагаеми, на случайни.
В Смолян всеки ден трябва да се правят по няколкостотин теста.
В София - сигурно по 1 000 всеки ден, та тук непрекъснато си изникват някакви самостоятелни бойни единици.
Нищо не се тества, нищо не с прави, генералът по-скоро е на успокоителни, няма от какво да е спокоен.

# 100
  • При семейството си
Това ако го е казал наистина е за затвор!
Проф. Михаил Константинов каза преди малко по БНТ, че смъртността във Великобритания и Ирландия от вируса е 96%. Водещият Георги Любенов се ококори като чу, а аз двойно повече. Това как го е изчислил?

Вие сега ли разбирате, че така отчитат % смъртност:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 101
Благодаря за темата.

Мерките наистина не се спазват от много хора. Вчера гледах групички по 7-8 човека в парка, а фризьорки и козметички си работят тайно.

# 102
Радев се закопа много. Да си уволнява съветниците и пиарите.

# 103
Например - във Враца още днес трябва да се направят между 50 и 100 теста - на всички контактни, на предполагаеми, на случайни.
В Смолян всеки ден трябва да се правят по няколкостотин теста.
В София - сигурно по 1 000 всеки ден, та тук непрекъснато си изникват някакви самостоятелни бойни единици.
Нищо не се тества, нищо не с прави, генералът по-скоро е на успокоителни, няма от какво да е спокоен.
Смъртните случаи са в норма, те няма как да бъдат анонимни като в Еквадор.

# 104
Благодаря за темата.

Мерките наистина не се спазват от много хора. Вчера гледах групички по 7-8 човека в парка, а фризьорки и козметички си работят тайно.
На тях не им е забранено, че да работят тайно.

Общи условия

Активация на акаунт