COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 405
И не се съмнявам, че ще стане по добре за нашите/вашите деца.
Дълбоко се съмнявам!
Имайте надежда. С бебе на 6 месеца през виденовата зима майчинство 3000 лева. Стигаше за 1 кутия хумана. Преминахме през банкови кризи и фалити на банки 96, да не забравяме КТБ. Всичко преминава.
Синът ми да е жив и здрав нищо не помни. Сега се пита как ще се справи. Отговарям му както ние по наше време. Сега си там някъде по света и си учил каквото искаш и работиш каквото искаш. Значи успешно сме се справили.
Само хладен ум, спокойствие и инициатива. Ще премине и това

# 406
  • София
Скрит текст:
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
Няма криза, през която всички негативи и позитиви да са разпределени равномерно.
Ако не бяха наложени ограниченията, как си представяш "обезглавените" хотелиери и ресторантьори да работят по старому.
Видяхме, че за да не им се провали сезона, бяха готови да крият и омаловажават  заболели.
Що да не могат?  Всички други как си работят по старо му. Ако не бяха затворени от Б.Б ресторантите последни щяха да усетят кризата като естествено развитие. Каква е разликата между ресторант и магазин, още повече, че заведенията имат открита търговска площ. Като ще затварят в борба с короната да затворят всички. Но не, всичко е отворено, а дали имат работа е друг въпрос. Заведенията щяха да имат
Това ли е проблемът - че не работят заведенията? Ресторанти, барове, дискотеки? Наистина ли би отишла сега на заведение, да се храниш или пиеш там? Без да знаеш кой как е измил всичко и с какви продукти е приготвена храната? Не мисля, че заведенията щяха да имат работа. Всъщност да, може би щяха да имат, с такива, които се смятат за безсмъртни и "лежат" на постулата, че "така или иначе няма да ни подмине, по-добре да ядем и пием, и да си носим новите дрехи", пък след нас и потоп...и точно тези хора ще се възмущават от това, че правата им са ограничени и заради ИП са останали без работа....популизъм не, ами висша форма на такъв.
Това се отнася с пълна сила и за тези които искат засилване на мерките, но моля ти се за последиците ще мислим после...После ще е късно, пак ще има жертви, ама тях се съмнявам да ги броят и да правят по 5 брифинга на ден.

# 407
Скрит текст:
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
Няма криза, през която всички негативи и позитиви да са разпределени равномерно.
Ако не бяха наложени ограниченията, как си представяш "обезглавените" хотелиери и ресторантьори да работят по старому.
Видяхме, че за да не им се провали сезона, бяха готови да крият и омаловажават  заболели.
Що да не могат?  Всички други как си работят по старо му. Ако не бяха затворени от Б.Б ресторантите последни щяха да усетят кризата като естествено развитие. Каква е разликата между ресторант и магазин, още повече, че заведенията имат открита търговска площ. Като ще затварят в борба с короната да затворят всички. Но не, всичко е отворено, а дали имат работа е друг въпрос. Заведенията щяха да имат
Прочети още и ще разбереш какви са разликите. Не е проблема само в открити/закрити площи, нито дали хората щяха да продължат/спрат да ги посещават.

# 408
Ще си позволя да се отклоня малко, но...
Погледнете това:

Скрит текст:

Възможно ли е да се обжалва подобна безочливост от страна на авиокомпаниите? Накратко, за неанглоговорящите: Уиз еър не отменят полетите си из Европа, а задължават хората, които не могат да влязат в страната, за която имат резервиран полет, да плащат таксите (които са немалки) за отмяна на полет.

А това колко е нередно изобщо да ги изпълняват тези полети в момента отказвам да го коментирам.

# 409
  • Другата България
Скрит текст:
Пак питам. При положение, че тоя вирус е толкова силно заразен, сериозно ли някой от вас си мисли, че ще се скрие в къщи и като излезе навън след неясно колко време (а може би когато го изхвърлят от квартирата щото вече няма пари да си плаща наема) навън няма и  помен да има от короната и всичко ще му се размине?
И аз питах, самоцитирам се:
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.
Пита се едно и също, отговаря се едно и също, но се чете това, което на всеки му изнася.
Напротив, на тези въпроси отговор няма и няма да има, защото не се знаят, не е прочетено, не е проучено.
Но пък е важно, че има изказване, с претенции за компетентност. Направено от лична гледна точка, само и единствено, без да се мисли глобално и за останалите членове на обществото, към което всички принадлежим. И в което има много болни хора, вкл. и млади такива, и деца. Но когато си млад и здрав, това не те интересува.

# 410
  • Варна
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.

Е, как ще мислят?
Те нали не са от тях...
Някои хора нямат идея изобщо за какво говорят. Гледат от собствената си камбанария и не мислят за никого. Икономика без тези, изброени по-горе, и при неработеща световна такава си представят. А после ние сме били утописти.

# 411
Сигурни доходи на този етап могат да имат само хора, назначени на работа в държавни или общински структури и учреждения, министерства и организации на тяхно подчинние.
Те се издържат с данъците на всички останали. Когато частния сектор е в колапс, от къде ще дойдат данъци за да се покриват заплатите за държавния и общински апарат.....ами за пенсионери, ами за социално слаби, ами за хората на бюрото по труда.
Плащам си редовно социалните осигуровк, но те се не акомулират за мен, а вече са похарчени от държавата.
Ако бизнеса изпадне в колапс, а това неминуемо ще се случи, просто не ми се мисли какво ще прави държавата само след 3-4 месеца.

# 412
  • в страната на чудесата
Е най-после реакция срещу шефа на СЗО, поставeна кукла на Китай:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/04/03/boss-supported-china … edit-coronavirus/

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 14:38 от Leika_moja

# 413
Скрит текст:
Имайте надежда. С бебе на 6 месеца през виденовата зима майчинство 3000 лева. Стигаше за 1 кутия хумана. Преминахме през банкови кризи и фалити на банки 96, да не забравяме КТБ. Всичко преминава.
Синът ми да е жив и здрав нищо не помни. Сега се пита как ще се справи. Отговарям му както ние по наше време. Сега си там някъде по света и си учил каквото искаш и работиш каквото искаш. Значи успешно сме се справили.
Само хладен ум, спокойствие и инициатива. Ще премине и това
С мишкуваме срещу Диктатура ли ще се борим?
В какво точно виждаш израз на диктатура в момента, предвид ситуацията.

# 414
  • София
Ситуацията все повече заприличва на онова меме как един разказва на децата си как по време на пандемията е лежал пред PlayStation-а, а децата му викат "You're a f*cking legend!". Пазели били... пазиш си местенцето на фотьойла топло, нищо друго. Здравната ни система отдавна е забравила болните и слабите, вие сега се сетихте да ги пазите. Това е като "Българската Коледа" - пращаш един sms и вече си спокоен...
Ако положението действително е толкова страшно, защо щабът не затяга още мерките? Хем казват, че се задава ад, хем какво представят - някакво скапано мобилно приложение, което второкурсник от ФМИ може да накоди за един уикенд. Питат ще може ли с това приложение поне да облекчим КПП-тата - не може. Но иначе се задава адът де, да не вземе някой да го пусне паниката.
А на въпроса защо щабът не затяга мерките, въпреки молбите - ами... ами... ами ако не е чак толкова страшно в България? (подчертавам - в България!). Защо вече почти месец слушаме за "враг с невиждана ярост" - какво знае щабът, което не ни казва? Защо днес отново се повтори за Банско, но пак не се каза - тества ли се там, какво става? Защото е неудобно...
А хората с хронични заболявания, онкоболните и тези с компрометирана имунна система са уязвими към ПОЧТИ ВСИЧКИ заболявания, включително обикновена настинка. Сега се сетихте за тях...

# 415
Как да не мисля за останалите? Не се завирам в хора от рисковата група.

# 416
  • Варна
А защо не, тук се споделят повече от интимни подробности относно душевните ви състояния например.
Не съм сигурна... Simple Smile Казва се толкова, колкото е необходимо.
.П.П.
Аз съм дърта, разглобявала съм и съм сглобявала автомат Калашников, споко.

# 417
  • Ispania
Ще си позволя да се отклоня малко, но...
Погледнете това:

Скрит текст:

Възможно ли е да се обжалва подобна безочливост от страна на авиокомпаниите? Накратко, за неанглоговорящите: Уиз еър не отменят полетите си из Европа, а задължават хората, които не могат да влязат в страната, за която имат резервиран полет, да плащат таксите (които са немалки) за отмяна на полет.

А това колко е нередно изобщо да ги изпълняват тези полети в момента отказвам да го коментирам.
България Ер са “същите “ с разликата че ако полета е отменен не взимат такса за смяна.
Но на агенциите са казали че дори пари не ти връщат.

# 418
Как какво, ще си увеличат заплатите. Все ще намерят евро пари за това. Държавните служители не ги мисли. Те сега се грижат аз живота на данъкоплатеца. Някак си рязко се загрижиха, от 13.03. Човеколюбците, чиито заплати вървят, дават сърцераздирателни акъли как да опазим баба и дядо стоейки си в къщи.

# 419
Ако беше паднало ИП, аз лично бих се изнесла с цялото си семейство в планината, където имаме къща с двор. Познавам няколко семейства, които искаха да направят същото. Можехме да откараме там до края на годината. Имахме план да садим доста неща тази година, но юни месец вече нищо не се сади, така че няма да ни огрее. Можехме да си помогнем на семейния бюджет с нещата от градината, можехме да бъдем в изолация дето се вика, детето можеше да се разхожда на двора и в града щеше да има едно семейство по-малко, което да се бута. Но сега още месец и половина нямаме право да напускаме града. А дали няма да е и повече? Сакън да не предадем вируса на някоя катеричка.
а и точно вчера се включих в една тема с такава дискусия и там споменават, че си ходят на имота с декларация Thinking и аз се учудих, но го правят.
Ходят си и още как.
Аз живея на село.
Имам поне два съседски имота, в които не се живее целогодишно, а идват през уикенда.
Днес е събота и тези съседи са тук.
Едните си чистят двора в момента - даже огън са запалили, за да изгорят боклука.

Общи условия

Активация на акаунт