COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 947
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 435
В момента си изглежда точно до безкрай да е, защото не казват какво правят междувременно, което да промени ситуацията навън при евентуална среща с короната. Ако сега се сблъскам с короната и е едно и също да я срещна след 13.05. ...даже ще е по -зле тогава.

# 436
Merri_An,

Възхищавам се на търпението, което имаш! Hug

# 437
  • София
Хората, които носят маските под брадичката или само  а устата:
-мислят си, че така се пазят
-мислят си, че това им прави масаж на брадата, за да не им увисва кожата
-имитират Бойко Борисов и други видни политици
-мисля си, че са модерни

Друго? Щото 70% от хората, които видях са с така поставени маски. По телевизора вместо някакви ъъпотии да вземат да пускат клипчета как се слага маска.

# 438
  • Ispania
Обновени данни от Испания :
Заразени :  124736
Оздравяли: 34219
В болница : 57612
Починали:  11744

И това знаете ли какво показва 👏👏👏👏👏👏😍😍😍????? Че “гадната” карантина ОТ която някои хора се оплакват си върши ПЕРФЕКТНО работата 👏👏👏.
Хора!! За трети пореден ден заразените  СПАДАТ!! 
В последните 24 часа , са починали 804 (МНОГО😞)човека, което прави най-малкия брой за последните 8 дни.

В последните дни заразените на ден намаляваха с около 1000 на ден ,  за последните 24 часа не са хиляда, но продължават да намаляват !!!

# 439
Ами те тестове няма да ги спуснат с парашути от небето...трябва проактивност на пазара.

Този номер с нетестването е пробван досега от няколко държави, с катастрофални последици. С чакане не става. И друг изход от епидемията няма.

# 440
  • Bulgaria
Хората, които носят маските под брадичката или само  а устата:
-мислят си, че така се пазят
-мислят си, че това им прави масаж на брадата, за да не им увисва кожата
-имитират Бойко Борисов и други видни политици
-мисля си, че са модерни

Друго? Щото 70% от хората, които видях са с така поставени маски. По телевизора вместо някакви ъъпотии да вземат да пускат клипчета как се слага маска.

Това беше много добро. Сълзи ми потекоха от смях. Smile

# 441
  • Sofia
В момента си изглежда точно до безкрай да е, защото не казват какво правят междувременно, което да промени ситуацията навън при евентуална среща с короната. Ако сега се сблъскам с короната и е едно и също да я срещна след 13.05. ...даже ще е по -зле тогава.
Благодаря за отговора. Simple Smile Спести ми писането, че е трудно от телефона.

# 442
Има нова система  Вирус сеиф.Така както е представят ще е полезна.

Не разбрах много каква ще е практическата полза за хората. В Южна Корея и Израел приложения ката Hamagen и Cororna 100m следят движението на диагностицирани и предупреждават кога отиваш в зона, където е имало заразен или дали пътя ти се е пресичал със заразен. Това има смисъл за ограничаване на заразата - да избягваш контакт и да знаеш, че си имал контакт.

# 443
Бащицата нали каза че чакат да ни дадат, силно се надявам, че наистина правят нещо по въпроса.

Бездействието им от 13ти март насам е престъпно. Знаеш, че натоварваш силно икономиката и хората, знаеш, че ще има лоши последици, знаеш, че не може да се издържи дълго време. Ми действай, да му се не види. И с ненадеждните бързи и евтини тестове да ни бяха минали, по три пъти да бяха ги направили, пак щеше да е по-добре от сегашното нищо и пак щяхме да губим по-малко от сега.

# 444
  • Viena
Моята приятелка е позитивна, без един симптом. Тествали са всичките й колеги и само тя е с корона. Изолирана е за две седмици.

# 445
  • София
Според мен в броя оздравели в България трябва да се добавят не само изписаните от болници, но и тези с леките симптоми, които бяха лекувани амбулаторно.

Така бройката хич не излиза.

А на тях тестове /освен първоначалният с който установяват Ковид/ правят ли им изобщо? Кой да каже ....

# 446
Тестват само хората, които се приемат в болница. Нали се чу днес на брифинга, че медици, които са първа контактна линия, не ги тестват, направо им отказват да ги тестват.

# 447
Искам да попитам хората които неистово искат още удължаване на ИП и прочие:

Някой от вас седна ли да помисли от колко време държавата е спряла и колко още искате да бъде спряла? На думи е много лесно да искаш и да правиш някакви планове. Само че реалността е различна - ако недай си Боже се стигне до това, което искате, после всеки ЩЕ ТРЯБВА да забрави за всичко, което е имал до сега - кафенца, ново телефонче, кино, вечеря в ресторанта и прочие.
Икономиката ще се срине до такова положение, че ще чакате по опашки за храна (и то най-нужното само) с часове. Някой това смята ли го?

Как сме стигнали до тук? Живели сме мирно и щастливо от време едно или хората са се избивали брутално само и само някой да просперира? В човешката природа е заложено всеки да бъде егоист. Всеки иска само и единствено да оцелее на всяка цена. Защо тогава да е жестоко да има хора подкрепящи подхода "който оцелее - оцелее". Дали хора ще бъдат убити от хора или от болест с оглед на прогрес - не е ли едно и също?

Време е някои от пишещите тук да свалят розовите очила и да си дадат равносметка кое е по-зле за тях в дългосрочен план - 100 процентовата задаващата се дългосрочна мизерия при запазване на сегашното положение или 0.2-та процента шанс да се разболеят и умрат.

Ега ти съждението! И отгоре на това цели 16 души, извън отвеяни безсмъртни от рода на Краса и Кафето го харесали.
Е, добре...... А ти съгласна ли си да имаш пари за кафенце, обаче детето ти да умре от корона вирус, щото вече се видя, че и децата умират от пневмония?
Съгласна ли си да си купиш ново телефонче, на цената на това да загубиш майка си?
Ще се чувстваш ли добре да вечеряш често в ресторант, ама сама, щото мъжът ти е паднал жертва на корона вируса?
Ако отговора на тези въпроси е Да, продължавай да го твърдиш, аз ще се мълча, защото уважавам всеки избор.
Защо всички си мислите, че тази болест ще засегне другите, но не и вас? Щото сте богопомазани и Господ ще сътвори чудо, само за да ви угоди?
Научете се, че щом има нещо, което може да отнеме живота ти, да го разруши, пострадалият винаги може да си ти лично.
И да, аз съм съгласна да ям само най-проста храна,  дори да не ми стига и тя понякога, да не мога да си позволя абсолютно нищо, но хората около мен да са живи и здрави. Животът ще се оправи някак, с времето всичко ще се възвърне, защото всяко зло нещо има обратен ход. Само смъртта няма.

# 448
  • Другата България
Скрит текст:
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.
Мери, какво предлагаш? Съвсем добронамерено питам. Ето, изкарахме три седмици, ще изкараме още месец и половина. След месец и половина очакваме ли нещо да се е променило към по-добро? Аз лично-не, защото не виждам да се прави нещо. Не разчитаме да достигнем атаден имунитет, защото не е хуманно. Не разчитаме да ограничим влизанията отвън, защото не е етично спрямо сънародниците. Не разчитаме да тестваме и да открием болните, защото няма хубави тестове за нас.
Ако си представим, че болните са 5 пъти повече от откритите, значи имаме 2500 в момента. Ако намираме по 25 на ден средно, след 100 дни ще сме ги открили всички. Те обаче междувременно ще са се мултиплицирали яко.
Тоест. Имаме месец и половина ИП, което ще изтърпим. Кой гладен, кой откачил, все ще минем някак си. И после? Каква би трябвало да ни е следващата стъпка?
Знам, че е добронамерено.
Честно да ти кажа, нямам отговор на този въпрос. Наистина. Писах, че съм за по-строги мерки, защото съвсем отговорно твърдя, че това сегашното "нещо" е половинчата работа. А и не се спазват, нито ограниченията за събиране, нито спазването на карантина, и още куп неща, сама виждаш, че е проблем това, че заведенията не работят. Упрекват се служителите на МВР, че не си вършат работата, но и това писах многократно-тези хора са хора, не роботи, те в момента са натоварени повече от медицинските работници, колкото и несериозно да звучи. Физически не могат да реагират на всички подадени сигнали, и затова хората остават с убеждение, че нищо не се прави и могат да си правят каквото си искат. И го правят. Така че една тотална карантина, за по-кратко време според мен /напълно субективно, и малко обективно/ би била по-добро решение поне временно, глоби на момента за нарушилите и забрани, и карантина, повече глоби, но с намален размер-тези 5000 лева са много. Казвам го с пълното съзнание какво ще означава това. Защото тогава, ако след нея нещата са същите, случаите не намаляват - напротив, ще имаме основание да посочим с пръст и да кажем - ето, лъжете, ние спазвахме всичко, но болни има, и растат. Значи не тествате, не съобщавате реални резултати. А сега какво се случва - едни хора се пънат да обясняват как мерките действат, реалността е съвсем различна, и поради това същите хора са обвинявани, че лъжат и крият. Всичко.
Месец и половина за мен е много. Трябваше да е по-кратък срока, и по-рестриктивни да са мерките. А и не съм оптимист, че след май няма да го удължат още т.нар. ИП.

# 449
  • При семейството си
Моята приятелка е позитивна, без един симптом. Тествали са всичките й колеги и само тя е с корона. Изолирана е за две седмици.

А защо е тествана?

Общи условия

Активация на акаунт