COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 950
  • Там,където се събуждам щастлива.
Значи за масовият българин е ок, че 80% от заболелите ще бъдат евентуално лекувани с антибиотик (изписан по телефона), като се знае неговото влияние за имунната система и способността му да се изгражда резистенция. Ами ако не са имали пневмония/ ковид и има втора вълна? Мисли ли се за този момент?
Как пък от поста на потребител МК, направихте извод за  масовия българин.  Rolling Eyes

Оо, не е само от нея. В миналата тема също се приемаше от няколко потребителки за нормално и пълна липса на смущение.

# 1 951
Айде сега и пожар в Чернобил. Повишила се е радиацията малко. До атомната централа пламнала гора. Не знам колко е вярно и какъв е сайта.
https://novavest.bg/2020/04/05/%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80-%D … qIF6Ji9C5il4zGcNc

# 1 952
Това според мен не е вярно, защото досега щяха да кажат ако са открили следи в червените кръвни телца, а те не са. То това е Прити стрейт форуърд. Май оправдават едни дадени пари, не че нещо правят смислено.
Пулсоксиметър - мери сатурацията на кръвта с кислород. Евтино устройство, имам си в къщи. Но не е нужно - стигне ли до 90% няма да имаш никакви съмнения, че страдаш от недостиг, защото ще се задушаваш твърде осезаемо. А това за разрушаването на хемоглобина от вируса ми се стори доста интересно. Странно е, че до сега никой нищо не е казал за него. Невероятно е да не го знаят. Говорят за пневмония, но реално ако е от анемия трябва да кажат че анемия седи в основата на задушаването

# 1 953
  • Варна
Италия
4,316 нови
525 починали

В Умбрия (Перуджа) вече втори ден има 0 заразени. Браво!!
Дано започне и в останалите области да спадат рязко новите.
А преди тази нула колко са били?

# 1 954
За хора живеещи в държава с под 1000 случая, малко полудели изглеждате.
Soft, как, бе?! Ти знаеш ли Лили и компания, демек щабът и Всевишният, какви мерки са взели, какъв напредък имат, колко теста правят?!
Не разбра ли колко прости са германците Joy За нищо не стават Joy СИЧКИШАОМРЕМ!
Dreamer ти още от тема 2 ( или 1 може би си я следяла) тръгна с ироничните коментари. Тогава иронично пита какво стана с кръщането на съфорумката, за което писах, че сме канени с прибиращи се от Германия. И понеже питаше, да те уведомя. Да, едни от канените се върнаха ( няколко дни преди 13.03), обиколиха кръчми и познати, срещаха се със съседи. А хората с кръщането си отидоха само те ( родителите, детето и кръстниците) с маски. Нищо повече нямаше. И до днес са с маски и от колата до входа. За разлика от пътешествениците  българи от Германия.

И пак иронизираш потребители, без довод. Да не коментирам и последното в поста ти.
Слънчева, аз Ви се възхищавам на всички в темата. На някои повече, признавам. Следя Ви и само мога да попивам знания и интелект.
Чудесно, щом имаш нужда от попиване на знания и интелект, дано ги попиеш. Въпреки че за тая работа се иска и друго. Поне се включи с нещо полезно за останалите, както го правят потребители от всички краища на света.

# 1 955
  • Bulgaria
Kalinka, Хексе, това се сподели от хората тук. Не съм си го измислила аз. Фанито също каза, че са ѝ изписали антибиотици, дори и помогнаха да намери един от тях. Не мога да кажа, че ще се изписват на всеки. Вероятно ЛЛ ще съобрази със състоянието на всеки индивидуално. Ако ви е интересно може да звъннете на ЛЛ и да попитате какво и как се изписва.

# 1 956
Марчева, какво да направя, за да послушам този велик капацитет, бихте ли споделила? Какви са неговите съвети и препоръки?
Аз отдавна.се мъча да го чета и слушам, белким прихвана нещо от този голям мозък, ама ей богу, така и не разбрах как той предлага да се справим с проблема, освен кротко да изчакаме да умрем.
Точно последното не го е казвал, а напротив, две страници по-напред беше даден линк със заглавие, че в 99% от случаите човек няма да умре ако хване коронавирус. По-оптимистично ми е някак от всичко останало, което ни залива нон стоп от екраните. Ако е за да ни плашат, за да си спазваме мерките, то и аз не съм съгласна да ме третират като идиот. Имам си достатъчно съзнание и съвест, които да ме карат да ги спазвам. Ако има чак толкова много идиоти в тази държава, че единствено с това да успяват да ги управляват - глоби и ступор от ужас - то коронавирусът ни е най-малкият проблем.

# 1 957
Някой по-напред зачекна темата - след като се знае колко би бил броят на умрелите, ако няма превантивни мерки и се гони стаден имунитет, то някой сметнал ли е колко ще броя на умрелите при взетите мерки? Да не се окаже, че пак ще е същия в крайна сметка, ама за една година вместо за 2 месеца.
То я ясно, че ще същия броя на умрелите. Общо взето който закачат на респиратор си е пътник при нас. Дали ще пиеш парацетамол вкъщи или в болница е едно и също. Дори в болница имаш по-голям шанс да хванеш някое заболяване, ако си болен просто от някой грип.
Значи ако италианци и испанци не се бяха събирали февруари по мачове, нямаха фестивали и шествия, не ходиха по ски курорти и екскурзии, а ги бяха затворили още тогава, щеше да има същата трагедия в болниците?

# 1 958
Пулсоксиметър - мери сатурацията на кръвта с кислород. Евтино устройство, имам си в къщи. Но не е нужно - стигне ли до 90% няма да имаш никакви съмнения, че страдаш от недостиг, защото ще се задушаваш твърде осезаемо. А това за разрушаването на хемоглобина от вируса ми се стори доста интересно. Странно е, че до сега никой нищо не е казал за него. Невероятно е да не го знаят. Говорят за пневмония, но реално ако е от анемия трябва да кажат че анемия седи в основата на задушаването

Има ли някакви публикации за това с хемоглобина? Струва ми се нереално.. по-скоро възпалението на дробовете и фиброзата спира досега на кислород с кръвта през алвеолите. Доц. Попов каза за тромбоцитопения и намалени лимфоцити, а не проблемен хемоглобин.

# 1 959
  • Варна
Айде сега и пожар в Чернобил. Повишила се е радиацията малко. До атомната централа пламнала гора. Не знам колко е вярно и какъв е сайта.
https://novavest.bg/2020/04/05/%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80-%D … qIF6Ji9C5il4zGcNc
Това пък каква връзка има?

Оо, не е само от нея. В миналата тема също се приемаше от няколко потребителки за нормално и пълна липса на смущение.
Има хора, които са пощурели по антибиотиците. Даже знам живеещи в чужбина, които като си дойдат се зареждат с антибиотици, че е по-слаб режима. Но не мисля, че това е масовия българин, поне от по-младите хора.

# 1 960
Незнам какво точно крият японците, но явно са спокойни хора и не се паникьосват толкова лесно. За разлика от Лили, която Мангъров тази вечер ще го сънува, а и не само тази.
Нито съм го гледала, нито го знам кой е, обаче ако за мен един човек говори глупости, спирам да се занимавам с него и край. Всяка страница едно и също.
Някой хора тук така са се паникьосали, че искат и от нас същото, защото не е честно.

# 1 961
Има ли някакви публикации за това с хемоглобина? Струва ми се нереално.. по-скоро възпалението на дробовете и фиброзата спира досега на кислород с кръвта през алвеолите. Доц. Попов каза за тромбоцитопения и намалени лимфоцити, а не проблемен хемоглобин.
Има, дадоха го по-рано - https://chemrxiv.org/articles/COVID-19_Disease_ORF8_and_Surface_ … OK1YwUeqd83u8ICyo

# 1 962
И на мен ми допада Мангъров като специалист. ...Имам друго питане какви са тия военни обучения в интернет в Германия са снимали стотици американски войници? Много ме съмнява само вируса да ни е проблема...
Не само в Германия, в Полша също, а очакват и още там. Удобно време, навалицата се интересува само от корона и брои числа и прави статистики.

# 1 963
Незнам какво точно крият японците, но явно са спокойни хора и не се паникьосват толкова лесно. За разлика от Лили, която Мангъров тази вечер ще го сънува, а и не само тази.
Нито съм го гледала, нито го знам кой е, обаче ако за мен един човек говори глупости, спирам да се занимавам с него и край. Всяка страница едно и също.
Някой хора тук така са се паникьосали, че искат и от нас същото, защото не е честно.

Ти може да спреш да се занимаваш с него, но той занимава други и това занимание не засяга твоето пространство, а цяла държава и гражданите й. Освен това  пишеш ” нито съм го гледала, нито знам кой е. “ . Няма логика в писаното.

# 1 964
  • София
Бледолилава, добре, да изчакаме 1% да умрат. При 70% заразени, по негови думи (4.9 мил), да умрат 49,000. И ние да не правим нищо, защото от мерките няма смисъл, а маските не предпазват.
Наистина, с ръка на сърцето, не разбирам как някой може да намира такава позиция за нормална, още по-малко пък за възхитителна.

Общи условия

Активация на акаунт