COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 133
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 980
За домашното лечение на заразената фармацевтка от Надежда - зинат, доксициклин, клабакс, фервекс, ацц и витамини. Потвърден коронавирус, момичето е по добре , лекува се както писах в родния Костинброд.

Това ми звучи невероятно, три антибиотика едновременно ли? Без лекарко наблюдение?

# 1 981
  • При семейството си

Дистанция и изолация - ОК. Но докога? Ясно е, че вирусът не изчезва. Стоим и чакаме, докато светът открие лекарство и ваксина? Ами те докато дойдат при нас, половината ще са измрели от глад. Както и че нямаме пари. То за едни тестове и маски не можем да се вредим, камо ли за лекарство.

Докато онези с трите букви не кажат.
Всъщност Мангъров говори за естествения ход на развитие на един вирус,  ние сега се опитваме да го “излъжем”, но ще видим накрая кой кого.

# 1 982
Не, не можеш да спреш вируса така! По този начин само забавяш разпространението му. За да проработи карантината трябва всеки един човек на този свят по едно и също време да бъде под карантина в отделна стая и да няма контакт с други хора. И всичко това за около 6 седмици. И тогава може и да изчезне наистина. Но говоря за абсолютно всеки човек без изключение ! И роботи да ни носят храна примерно. Ама тогава не знам кой ще лекува болните? Ами не, както и да го мислим не става с карантина. В този й вид тя само отлага проблема във времето, забавяйки разпространението на вируса, за да могат да се подготвят здравните системи.

Това обеснява и Мангъров, който така ожесточено храните тук. Много пъти го чувам да казва, че той не е против мерките, но тази лъжа, че мерките ще го спрат е грешно мислене. Мерките само ще намалят разпространението. Без мерки, ще мине вълната много бързо, но ще остави много жертви, с мерки ще стане по бавно, но с по малко жертви. Голяма част от хората обаче ще се разболеят, каквито и ще мерки да се вземат.

Аз лично Мангъров много го харесвам, за разлика от някои други не захаросва нещата, нито подхранва напразни надежди, че вирусът ще изчезне.

# 1 983
  • Там,където се събуждам щастлива.
За домашното лечение на заразената фармацевтка от Надежда - зинат, доксициклин, клабакс, фервекс, ацц и витамини. Потвърден коронавирус, момичето е по добре , лекува се както писах в родния Костинброд.

Това ми звучи невероятно, три антибиотика едновременно ли? Без лекарко наблюдение?

Тази фармацевка  има ли диагноза пневмония?

# 1 984
Георги пишеш пълни глупости!!!
"Компютърна томография на гръдния кош (КТ) е направена на всички лица, тъй като обикновеният рентген на гръдния кош не може да изключи наличието на белодробни лезии, особено за пациенти без симптоми и леки случаи. "https://covidresource-bg.org/klinichni-i-kt-characteristiki-pedi … i-drugi-pacienti/

# 1 985
Айде сега и пожар в Чернобил. Повишила се е радиацията малко. До атомната централа пламнала гора. Не знам колко е вярно и какъв е сайта.
https://novavest.bg/2020/04/05/%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80-%D … qIF6Ji9C5il4zGcNc
Аааа!
Поредната истерия, за да побърква изкрезилия нашенец. По дяволите, просто НЯМА как радиацията да се повиши над 10 пъти! Да, поредният пожар в околните гори. Май покрай короната познатите ми не са стигнали до тази новина, че да ми подпалят телефона.
Аман от медии, които се чудят как да привлекат повече потребители, за да изкарат повече пари в момент, когато всичко е умряло.
Това е просто поредния пожар, такива имаше нееднократно. И какво от това? Да, зоната е много радиоактивния, но почти всичко е вече в почвата. Естествено, че малко има и в растенията. Но  дори и при пожар, колко ще се вдигне на високо, че да има транс граничен пренос до нас (изключвам идиотщина на, когато си гръмнаха реактора преди 34 години и изсипаха немалка част от това и в Бг).
Само ви моля не истерясвайте, не пийте йод, че ще си съсипете щитовидната жлеза.
Това, което ще изгори, няма как да е много радиоактивно, няма как да прелети до тук (за разлика от 26.04.1986, когато не малка част от ядреното гориво на реактора хвръкна в небето и замърси цяла Европа).
За столичани - на няколко места има дисплеи с данните на гама фона (едно от тях е в Сланина, където е АЯР). В сайта му също има инфо за гама фона (АЯР е агенцията зя ядрено регулиране).

# 1 986
Ами баща и е анестезиолог, повече незнам, но мисля, че е под наблюдение, защото редовно имаме информация. А и отделно тя самата е казала, че има по 2 прегледа на ден.

# 1 987
Докато онези с трите букви не кажат.
Всъщност Мангъров говори за естествения ход на развитие на един вирус,  ние сега се опитваме да го “излъжем”, но ще видим накрая кой кого.

Естествения ход на развитие на вируса на всички е ясен, не е като да чака целият свят Мангъров да го каже. Нали тези мерки навсякъде са заради здравната система? Де факто той не казва нищо ново и неизвестно, просто не е съгласен с мерките, които се взимат навсякъде по света.

# 1 988
  • София
Пневмонията не минава от антибиотици, приемани перорално. Само вливане.

Другото има силвър лайнинг- радиацията би изтребила вируса Joy

# 1 989
Иди и си направи, хайде... Да видим ще стане ли? И вече като си на черешата , в болницата, може и да стане работата.
"Компютърна томография на гръдния кош (КТ) е направена на всички лица, тъй като обикновеният рентген на гръдния кош не може да изключи наличието на белодробни лезии, особено за пациенти без симптоми и леки случаи. "https://covidresource-bg.org/klinichni-i-kt-characteristiki-pedi … i-drugi-pacienti/

# 1 990
  • София /Абсурдистан
В циганската махала в Пещера има 4- ма заразени, поради което е затворена от полиция. От това се страхувах най- много. Ще пламнат гетата, тези екземпляри не спазват никакви мерки.

# 1 991
Кои всички лица? Не вярвам на тия на домашно лечение да са им направили.

# 1 992
  • Там,където се събуждам щастлива.
Пневмонията не минава от антибиотици, приемани перорално. Само вливане.

Другото има силвър лайнинг- радиацията би изтребила вируса Joy

Обаче, се изписват. И то не рядко.

# 1 993
  • София
Ами ето, значи правилно съм разбрала, МРЪНгъров просто предлага кой откъде и търпеливо да си изчакаме да умрат 50х. Еми как не ви е срам да се асоциирате с това и да му се възхищавате, наистина не знам.

# 1 994
Артемис, може би ти ще си моят човек и ще успееш да ми кажеш какво предлага Мангъров. Досега всякакви други неща ми се отговориха, само не и това, което питам трета поредна тема.
Доцент Мангъров казва нещо, важещо "по принцип". За обикновеният грип. За обикновени, вирусни гастроентерити.
Което, ЗА ТЕЗИ СЛУЧАИ- е вярно. Вярно е и това, че като го "прекараш"-оставаш с имунитет. И поради това-колкото повече преболедуват- се създава колективен имунитет и висока резистентност.

Не е обаче вярно в настоящата ситуация.
Където:
*разпространението е по-бързо
* При определени болни обаче-протича тежко. НО, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЖКИТЕ ГРИПОВЕ, ИЗИСКВА СПЕЦИАЛНО И МНОГО ФИНАНСОВО ангажиращо лечение. И в крайна сметка- НИКОЯ ЗДРАВНА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ.
* следователно, в настоящата ситуация, групов имунитет = невъзможност да се лекуват тежките случаи. Затова се и налагат драконови мерки за да се ограничи хоризонталното разпространение. С това се гарантира ПО-МАЛЪК на брои случаи за интензивно лечение. И следователно- ще "има за всички". Резултатно и добро лечение. Това е всичко.

От всичко по- горе казано, и в конкретният случай, Г-н Мангъров НЕ Е ПРАВ.
Не можем да си позволим "групов имунитет" в настоящият случай с цената на десетки хиляди жертви. Докато можем да ги ограничим-ограничавайки разпространението, и с това- давайки възможност на тежките случаи да получат добро и адекватно лечение.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 01:17 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт