COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 995
Естествено, че не са. Ама нали пиша глупости. То това пари струва, не се прави на всеки, но нейсе. Не ми се обяснява , но общо взето много от лекарите ни не знаят какво правят.
Георги пишеш пълни глупости!!!
"Компютърна томография на гръдния кош (КТ) е направена на всички лица, тъй като обикновеният рентген на гръдния кош не може да изключи наличието на белодробни лезии, особено за пациенти без симптоми и леки случаи. "https://covidresource-bg.org/klinichni-i-kt-characteristiki-pedi … i-drugi-pacienti/
Кои всички лица? Не вярвям на тия на домашно лечение да са им направили.

# 1 996
За домашното лечение на заразената фармацевтка от Надежда - зинат, доксициклин, клабакс, фервекс, ацц и витамини. Потвърден коронавирус, момичето е по добре , лекува се както писах в родния Костинброд.

Това ми звучи невероятно, три антибиотика едновременно ли? Без лекарко наблюдение?

Да, нали уж вирус не се лекувал с антибиотици. Моята ОПЛ вирусите винаги ми ги лекува с АБ, защото аз редовно си стигам до бронхит и тя за да избегне развитие, постъпва така. Ама ми действат...

# 1 997
Запази си съветите човече! Прочети доклада и тогава коментирай! Каза цитирам"Ако се види на снимката си за оня свят! Тоталния глупости! Изменения се виждат и при част от пациентите са обратими, при част не са.
Какво ли въобще се опитвам да говоря с хора с такъв език... И без малко уважение към себе си, да правят коментари само ако с уверени, че не говорят глупости....

# 1 998
  • в страната на чудесата
Пневмонията не минава от антибиотици, приемани перорално. Само вливане.

Другото има силвър лайнинг- радиацията би изтребила вируса Joy
Това въобще не е вярно!!!!

# 1 999
Е кой лекар на света е наясно как да лекува?!? Момичето ще си докара вероятно сериозна гъбична инфекция тип печурки и мухоморки, но поне от бактерия няма да пострада Simple Smile
За домашното лечение на заразената фармацевтка от Надежда - зинат, доксициклин, клабакс, фервекс, ацц и витамини. Потвърден коронавирус, момичето е по добре , лекува се както писах в родния Костинброд.

Това ми звучи невероятно, три антибиотика едновременно ли? Без лекарко наблюдение?

Да, нали уж вирус не се лекувал с антибиотици. Моята ОПЛ вирусите винаги ми ги лекува с АБ, защото аз редовно си стигам до бронхит и тя за да избегне развитие, постъпва така. Ама ми действат...

# 2 000
  • При семейството си
Ами ето, значи правилно съм разбрала, МРЪНгъров просто предлага кой откъде и търпеливо да си изчакаме да умрат 50х. Еми как не ви е срам да се асоциирате с това и да му се възхищавате, наистина не знам.

Може ли малко по-кротко с тона. че изведнъж много станахте съдниците и безсрамниците, без да знаете кой, какво и как прави в сегашната ситуация.

# 2 001
  • София
Артемис, може би ти ще си моят човек и ще успееш да ми кажеш какво предлага Мангъров. Досега всякакви други неща ми се отговориха, само не и това, което питам трета поредна тема.

Каквото и да си говорим тук, то е ясно, че няма да стане, защото ние пари нямаме. За нищо. Ни за заплати на медици, ни за оборудване, ни за маски и облекла. Само с общи приказки и хвалби не става.
Ако имахме, тогава нямаше да се хвалим как ни се моли Европа, ами щяхме да почерпим опит от по-успешни страни.
Ясно, че чист стаден имунитет няма как да постигнем, защото системата ни на 30 болни вече е блокирана.
Мерки - добре, забавят положението. Разпространението намалява, но вирусът не изчезва. Ако лятото отслабне, то наесен ще удари отново. И тогава май пак ще трябва да сме цяла зима в карантина, което е ясно, че не може да стане.
Каква е ползата от масовите тестове? Идентифицираш заразени, потенциални, прекарали. Акцент върху превенция и ранно лечение, а не постфактум да търсиш респиратори. Правиш картина на местно ниво. Къде и при кого се разпространява вирусът. Как се изразява ефектът върху организма? Ама, то, вярно, сега се сетих, че у нас не е време за наука.

"Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалено. Социалната изолация дава възможност на заразените да проявят симптомите на заболяване, евентуално тези с най-близък контакт с тях да се заразят, и ако стоят достатъчно дълго вкъщи, там да се разболеят и случаите да се ограничат в тези малки общности със заразени“.
Доц. Мангъров смята, че със социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. "Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи.

Аз засега следя Южна Корея (които точно такъв модел прилагат), Япония, Германия и Швеция.

И не ми пишете как азиатците лъжат, за да си запазят производствата. Лъже Китай, че освен всичко е и диктатура. Къде в Япония има чужди производства, че да ги е страх?

# 2 002
Е затова сме на това дередже от големи спецове като Валерия. Хората са го написали на много места, че рентгеновите снимки НЕ ЗАСИЧАТ измененията при коронавирус, докато вече не е късно. Това са го писали сериозни хора, изследвали го на живо!

A growing body of evidence, however, suggests computed tomography is far more accurate at spotting abnormalities associated with this new virus.

In this case of a 35-year-old man in Snohomish County, Washington, with a travel history in Wuhan and four-day cough and fever, chest x-rays did not reveal lung abnormalities until his fifth night in the hospital and ninth day of sickness overall. Earlier studies, including one published Feb. 22, found that CT detects signs of COVID-19 even before symptoms appear.
Запази си съветите човече! Прочети доклада и тогава коментирай! Каза цитирам"Ако се види на снимката си за оня свят! Тоталния глупости! Изменения се виждат и при част от пациентите са обратими, при част не са.
Какво ли въобще се опитвам да говоря с хора с такъв език... И без малко уважение към себе си, да правят коментари само ако с уверени, че не говорят глупости....

# 2 003
  • София

Вярно е, аз не съм чула при развита пневмония на някого да му е минало от нормални АБ, все ги приемат в болница и вливат. Питай майка си.

# 2 004
  • Viena
Да

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 01:10 от janaa777

# 2 005
Направо е удивително как през няколко страници си повтаряме едно и също нещо. Мине-не мине и се появи някой, който ни разказва как ето, вирусът не се лекува с антибиотици, а тези идиоти лекарите... да ви кажа, аз съм спокойна за българското население. Дори и да се разболеят, на тях лекари не им трябват, те сами си знаят, ще си назначат терапия, ще си поставят инжекции, ако трябва...
Та, за последно ще се опитам - вирусът не се лекува с антибиотици, да, така е. Но най-често усложнението от вирусните инфекции се отразява в бактериални такива. Антибиотиците се дават именно, за да се лекуват бактериалните инфекции след вирусната атака. Заради това стандартното правило е първите няколко дни от вирусната инфекция да не се дава антибиотик - защото тогава е безсмислено, бактериалната инфекция се развива след третия ден.

И за последно ще опитам и това - Мангъров не е привърженик на колективния имунитет, той просто казва как се случват нещата. И всеки учен,лекар, вирусолог и намсикакъв - лог, който прочетох в последния месец - немски, австрийски и разни подобни, казват същото - рано или късно повечето от нас ще го изкарат. Това е все едно аз да ви кажа, че рано или късно всеки от нас ще умре и вие да ме обвините, че съм привърженик на смъртта.

The Catcher in the Rye, между "аз не съм чула" и "пневмония не се лекува с орални антибиотици" има цяла бездна.

# 2 006
Да, така е. Но в случая няма развита пневмония , или поне не все още. А и тя е на 27 години все пак!

Вярно е, аз не съм чула при развита пневмония на някого да му е минало от нормални АБ, все ги приемат в болница и вливат. Питай майка си.

# 2 007
А статията която ти цитирах прочете ли? Не влизай в полемика с мен. Не съм се обявявала за спец, това са си никакви твой свободни интерпретации. Дадох конкретно цитат от статия за действителни случай в Китай.
Ако можеш чети.
Ето една статия за децата и covid 19.
https://covidresource-bg.org/infekciya-covid-19-i-deca/

# 2 008
Ами да, така правим в нашата човешка цивилизация, лъжем ги вирусите, борим се с тях и не ги оставяме да ни косят по естествен начин, нито сме фенове на естествения подбор.
А това, че Мангъров го изкарахте едва ли не велик и единствен откривател на стадния имунитет, нямам думи. Да не говорим, че този имунитет изобщо не е ясно колко е дълготраен.

# 2 009
Аз вярвам на американци и руснаци, на китайци изобщо! Досега излезнаха само лъжи от тях. Цитирам сайт, свързан със CDC , става дума за първия случай в САЩ. После не е по различно.
А статията която ти цитирах прочете ли? Не влизай в полемика с мен. Не съм се обявявала за спец, това са си никакви твой свободни интерпретации. Дадох конкретно цитат от статия за действителни случай в Китай.
Ако можеш чети.
Ето една статия за децата и covid 19.
https://covidresource-bg.org/infekciya-covid-19-i-deca/

Общи условия

Активация на акаунт