COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 040
Аз вече икономически съм решила да не го мисля, явно ще се почва от дъното след всичко това ако изобщо имаме работа, ако не - ще драпаме, ще търсим. Ще се върнем там, където бяхме преди около 10 години финансово. На път съм да се примиря с тоя факт и го карам ден за ден. Обаче физически как ще оцелеем не ми е ясно, ама хич вече...С това не мога да свикна като мисъл. Извинявам се, черни мисли са ме налегнали.

# 2 041
Аз вече икономически съм решила да не го мисля, явно ще се почва от дъното след всичко това ако изобщо имаме работа, ако не - ще драпаме, ще търсим. Ще се върнем там, където бяхме преди около 10 години финансово. На път съм да се примиря с тоя факт и го карам ден за ден. Обаче физически как ще оцелеем не ми е ясно, ама хич вече...С това не мога да свикна като мисъл. Извинявам се, черни мисли са ме налегнали.
Физически и психически......Аз психически тотално съм се сринала.

# 2 042
Ловли ,Алина  всички сме изтряскали психически, но  малко  го изричат.
Ще мине момичета ,трудно ще е
Важно е да сме здрави и да има кой да обичаме.
С вас съм!

# 2 043
Скрит текст:

Защо? Каква е причината за тоталното психическо сриване?
Аз съм насреща да си поговорим, ако имаш нужда, на лични естествено. Вярвам, че хората наистина имат нужда да поговоря с някой в такива моменти, било то и непознат

# 2 044
Аз бих заложила на 1.5%. Ако приемем за отправна точка кораба и ако приемем, че сега има много скрити, които впоследствие ще ги намерят, че са прекарали вируса.
Кораба е много малка извадка и не може да бъде ползван като статистика за света. Обаче, ако имат възможност да изследват с тестове след приключване на всичко достатъчен брой хора за да докажат предположението за 2/11 хванати досега с тестове или каквото и да е друго съотношение да кажем 1/10, тогава моята прогноза 3-4% бързо ще се превърне в под 0.5% от всички изобщо заразени, но нехванати досега с тестове. Нямах предвид този най-краен резултат, ако изобщо се инвестира в такова мащабно изследване накрая.

# 2 045
Скрит текст:

Аз съм насреща да си поговорим, ако имаш нужда, на лични естествено. Вярвам, че хората наистина имат нужда да поговоря с някой в такива моменти, било то и непознат

Защото преди години страдах от агорафобия и не излизах никъде сама и сега това ми се стовари отново с пълна сила. Дори до магазина, който е на 100 метра, не искам да ходя без мъжа си, че и кола разхождаме за няколко крачки....

# 2 046
  • София
Щото не знаят дали ще си намерят работа, за да си гледат децата. Всички си го мислим, но вместо това броим умрели.

# 2 047
Рапорт от n- ската столична болница:...
Жива, благодаря на теб и колегите ти.

# 2 048
  • София
В най-лошия случай официалната статистика ще сочи 5%
Но по неофициална ставка, ще е под 1%
Дори да не са 80% а 50% тези които го карат като лека настинка, то тези хора в огромната си част не са тествани и никой не знае за тях.
Освен накрая да излязат много такива с антитела при един масов скрийнинг на населението във всяка една страна, което за мен е задължително в края на епидемията на локално ниво. Тогава и официалната статистика ще падне доста под 5%
от СЗО са казали 1%

# 2 049
По Дискавъри повтарят филма за Ковид-а.

# 2 050
Освен накрая да излязат много такива с антитела при един масов скрийнинг на населението във всяка една страна, което за мен е задължително в края на епидемията на локално ниво. Тогава и официалната статистика ще падне доста под 5%
от СЗО са казали 1%
Смятам, че ще пропуснат да направят тези огромни инвестиции накрая за масов скрийнинг. Ще струва много пари и усилия във време когато е нужно бързо икономическо възстановяване. А и ще покаже данни за много ниска смъртност обезсмисляща тези крайни мерки и лишения, които хората ще преживеят.

# 2 051
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз ще се опитам да отговоря какво мен ме срива психически с всеки изминат ден.
Защото трудно се живее в този постоянен стрес и страх. Защото от телевизията непрекъснато ни заливат с още и още дози страх и ужас. Защото улиците са почти празни. Защото не мога да отида да се видя с родителите ми. Защото разговорите по телефона не са ми достатъчни. Защото не знам работодателя ми, докога ще може да ни държи на заплати. Защото света тотално се побърка. Защото ..... защото ...... Искам си нормалния живот!!!!!!!!!!

# 2 052
Не виждам смисъл да се правят толкова много тестове.
По-добре да се вложат парите в изследване на скенер на хората със симптоми, за да се улавя рано  развитието на пневмония и да се лекуват по-адекватно, а не само с парацетамол, докато се влошат много и стигнат до болница. Тогава става късно за лечение. Така ще намалеят тежките случаи, а от там и смъртните.
Тестове са необходими само когато не е сигурно дали симптомите са от коронавирус, или от нещо друго, за да се прецени лечението.
 Станаха известни доста случаи  на заболели възрастни хора, в рисковата група, но приети рано в болница и излекувани.
От другата страна са многото смъртни случаи на здрави и млади хора, приети в болница едва когато състоянието им се е усложнило много и е станало късно за лечение.
Явно навременното улавяне на започващо усложнение и адекватното му лечение дори и да е в къщи,  са съществени за преживяването на заболяването.
Пневмония не се лекува с парацетамол.

Мисля, че лекарите вече са доста наясно и могат  да отграничат кога е вероятно да е коронавирус и кога е друго.
Кашлям лошо от 10 дни, задух, отпаднала съм + още симптоми. Говорих с няколко приятели лекари и всички са на категорични, че не е КВ, а влошаване на астмата и другите ми проблеми, независимо, че симптомите съвпадат в много голяма степен с тези на КВ.

Тестове са необходими на по-късен етап, за да могат хората с имунитет да ходят на работа и всички да са спокойни.

ПС Латвия ме впечатлява. Имат колкото нас доказано заразени, но само 4 критични и 1 смъртен, а у нас 22 критични и 20 смъртни случая. На какво ли се дължи това?

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 06:07 от Diorela

# 2 053
Не виждам смисъл да се правят толкова много тестове.
По-добре да се вложат парите в изследване на скенер на хората със симптоми, за да се улавя рано  развитието на пневмония и да се лекуват по-адекватно, а не само с парацетамол, докато се влошат много и стигнат до болница. Тогава става късно за лечение. Така ще намалеят тежките случаи, а от там и смъртните.
Тестове са необходими само когато не е сигурно дали симптомите са от коронавирус, или от нещо друго, за да се прецени лечението.
 Станаха известни доста случаи  на заболели възрастни хора, в рисковата група, но приети рано в болница и излекувани.
От другата страна са многото смъртни случаи на здрави и млади хора, приети в болница едва когато състоянието им се е усложнило много и е станало късно за лечение.
Явно навременното улавяне на започващо усложнение и адекватното му лечение дори и да е в къщи,  са съществени за преживяването на заболяването.
Пневмония не се лекува с парацетамол.

Мисля, че лекарите вече са доста наясно и могат  да отграничат кога е вероятно да е коронавирус и кога е друго.
Кашлям лошо от 10 дни, задух, отпаднала съм + още симптоми. Говорих с няколко приятели лекари и всички са на категорични, че не е КВ, а влошаване на астмата и другите ми проблеми, независимо, че симптомите съвпадат в много голяма степен с тези на КВ.

Тестове са необходими на по-късен етап, за да могат хората с имунитет да ходят на работа и всички да са спокойни.

ПС Латвия ме впечатлява. Имат колкото нас доказано заразени, но само 4 критични и 1 смъртен, а у нас 22 критични и 20 смъртни случая. На какво ли се дължи това?
На качеството на здравната система,може би.
П.п Филмът по дискавъри беше много полезен.

# 2 054
  • София
По Дискавъри повтарят филма за Ковид-а.

Какво са казали в този филм, нещо ново?
Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт