COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 094
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 220
Сега и те ли се оказаха "глупаци" като нас и половината свят?
Има и друга възможна причина. Глобалната търговия и пазари замряха. Япония нито ресурси има, нито пазари. Какво и остава да направи.
А ние щяхме да процъфтим при замрели глобална търговия и пазари?

# 2 221
Първо не би трябвало да му е свършила предната заплата, второ, всеки разумен човек е длъжен да има резерв.
Подкрепям това твърдение. Отговорните хора трябва да имат, ама какво става с отговорните работодатели - 3 седмици извънредно положение, а вече има голяма вълна съкращения (извън туризма, кината, ресторантите и театрите). Само хората ли ще искаме да са отговорни?

# 2 222
  • Русе
ние щяхме да процъфтим при замрели глобална търговия и пазари?
Писала съм по въпроса вече. Затова затвориха у нас много производства.

# 2 223
250 проби за вчера ? Това някаква шега ли е ? Излез и кажи, че държавата няма пари, че няма ресурсите да тества, а не че "няма надеждни тестове." Това вече се изтърка, само невежите го вярват и не е адекватно спрямо ситуацията. Дори мерките вече не са достатъчно адекватни към днешния ден. Но пък след фиаското с Банско нищо не може да име шокира или възмути...

Цитат
Трябва спешно да се преразгледа решението за тестовете и двата вида тестове да станат масови, отбеляза д-р Стойчо Кацаров.

"Бързи или бавни,в тази дискусия неправилно се противопоставиха едните на другите. Това са два различни теста, които дават различна информация. Те се допълват един друг. Разбира се, че трябва да се прилагат. Показателно е, че Военна болница е закупила и приложила 1200 такива теста. Правилно е да се правят и едните, и другите тестове. Това, което е много по-важно, е да се правят повече тестове."

Тези, които нямат симптоми, в момента не се тестват, а опитът на други страни показва, че там, където се тестват масово и то хора без симптоми, се постигат по-добри резултати, подчерта Стойчо Кацаров. Това според него позволява на други страни да преживеят кризата много по-лесно. "И това им позволява и да очертаят картината, позволява им и да не прилагат драстични мерки на ограничаване."

Относно удължаването на извънредното положение, аргументирано с липсата на достатъчно яснота за прогнозиране, Кацаров заяви:

"Ако преди месец нямахме информация и не можеше да се направи оценка и да се даде прогноза, то месец по-късно след първия регистриран случай, при такова обяснение би трябвало да попитаме - а какво правихте вие един месец, че все още не сте събрали информация и не можете да прогнозирате кризата? Такъв подход - ние нямаме информация, затова стойте си вкъщи, да видим какво ще стане в следващия месец - такава стратегия не е добра."

# 2 224
После ще прочета какво сте изписали от сутринта.Влизам само да кажа,че си простим по-строги мерки.Наложи ми се от 7 часа да обикалям из половината град(Плевен).По нищо не личи,че сме в ИП.Народ по главната,закусвални отворени,в 7и 30ч бяхме около 30 човека на опашка пред Кауфланд(все пак с дистанция помежду си и повечето с маски).Хората се разхождат,прегръщат се по улиците...Ужас

# 2 225
ние щяхме да процъфтим при замрели глобална търговия и пазари?
Писала съм по въпроса вече. Затова затвориха у нас много производства.
Не разбирам тогава, защо тук в темата не спира да се обвинява ИП за това?  Не е към теб. Hug

# 2 226
Ето на, няма да се мре за един-два, че дори и три месеца, споко! Хляб, боб и кренвирши има на пазара, а българинът е оцелял и си е изгледал децата с тези три суровини не с месеци, а с години - тези на прехода. Лично проверено. Wink
Без кренвирши, че са станали по скъпи от месото.Blush

Не разбирам тогава, защо тук в темата не спира да се обвинява ИП за това?
Нали някой/нещо трябва да бъде обвинено за собствените ни провали /нормална човешка реакция/.

# 2 227
После ще прочета какво сте изписали от сутринта.Влизам само да кажа,че си простим по-строги мерки.Наложи ми се от 7 часа да обикалям из половината град(Плевен).По нищо не личи,че сме в ИП.Народ по главната,закусвални отворени,в 7и 30ч бяхме около 30 човека на опашка пред Кауфланд(все пак с дистанция помежду си и повечето с маски).Хората се разхождат,прегръщат се по улиците...Ужас

Еми то вече и на децата стана ясно, че всичко това е въздух под налягане и някои хора в Италия и Испания опищяха орталъка, защото искат хора над 80 години да живеят вечно и обвиняват болниците, че не са осигурили безсмъртие...вместо да пазят възрастните си родители (в т.ч. и тези в домовете за възрастни) от болести, особено през зимния сезон...

# 2 228
Ако не е бизнесчето да произвежда и заплатката/доходчето да си ги купим нужните продукти, храни, лекарства, тока, наема да си платим? Слънцеяди ли сте всички, на държавна хранилка ли сте и мислите, че то за вас винаги ще капе - не мога да разбера.

Не сме слънцеяди, но не караме от заплата до заплата.
Не може за 3 седмици в ИП някой да умре от глад.
Първо не би трябвало да му е свършила предната заплата, второ, всеки разумен човек е длъжен да има резерв.

А като умрат 50 000-70 000, ти нали си фен на стадния имунитет, тогава и да искаш, пак няма да има икономика, защото няма да има кой да работи.
Може и повече да са, никой не знае дали този вирус няма да е винаги на линия.
Дева, моля те. Много добре знаеш какво ще ти отговоря, но ще трябва отново да понеса критиките колко съм цинична. Работоспособните не са срез най-засегнатите групи. Държавите "фенове" на естествения подбор, както ги наричаш, това им е политиката - младите и здравите да работят, уязвимите да се пазят. Не всички под ключ, независимо че за 80% от хората този вирус не е по-страшен от една хрема. Когато имах възрастни хора в семейството аз си се грижех за тях. Не съм чакала на държавата. Нито майка ми, нито баща ми можеха да се справят без моя помощ. Колко още пенсионери са в това положение? Не бяхме ли и досега цинични към тях като общество? Ако бяха живи родителите ми повече от всякога щях да имам нужда да работя в момента, за да продължа да им помагам и да ги пазя. Така я разбирам аз грижата за слабите. Не да ми внушавате, че с всяко излизане на улицата убивам по един пенсионер, едно котенце и една панда.

# 2 229
Абсолютно са разхлабени мерките навсякъде. По Лидъли и подобни си пускат по доста повече хора наведнъж, по малките магазинчета няма ограничение вече, само го пише по 1 да влиза, но никой не следи. Абсолютно всичко си работи, без кафенета и ресторанти, но пък бързи закуски и разни пилета на грил са си действащи. Дано имаме ангел пазител нашия народ, че акъл нямаме.

# 2 230
  • Bulgaria
Семейство кръсти първородния си син Ковид.
Детето беше кръстено така в чест на коронавируса, който бушува в света и вече е отнел хиляди животи в различни страни. Според родителите на бебето името му е звучно, силно и оригинално. „Коронавирусът вече е завладял половината свят, затвори границите… Нека и синът ми бъде толкова могъщ“, заяви щастливият баща на новороденото.

https://nova.bg/news/view/2020/04/06/284086/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D … 1gxusCyX8A-VyLwLI

# 2 231
Абсолютно са разхлабени мерките навсякъде. По Лидъли и подобни си пускат по доста повече хора наведнъж, по малките магазинчета няма ограничение вече, само го пише по 1 да влиза, но никой не следи. Абсолютно всичко си работи, без кафенета и ресторанти, но пък бързи закуски и разни пилета на грил са си действащи. Дано имаме ангел пазител нашия народ, че акъл нямаме.

Е, щом до сега не измряхме, още повече, че бая народ имаме, които са пушачи, значи ще живеем! Споко! Simple Smile

# 2 232
Скрит текст:

Е, щом до сега не измряхме, още повече, че бая народ имаме, които са пушачи, значи ще живеем! Споко! Simple Smile
Да се преброим края на април. Тогава ще стане ясно къде и кои сме ние.

# 2 233
Карантината в София не се спазва. Да, градинките са запечатани, да малкото останали пешеходци се оглеждаме като стреснати зайци, но големия проблем е, че хиляди хора са се метнали по колите и обикалят. Движението е като в средно натоварен ден.
Не съм чула всички хора да са под карантина Flushed или греша

# 2 234
  • Другата България
Преди време някой ме попита какво предлагам. Лаишки.
Именно защото писах, че горното е факт, не само в Плевен.
Или по-строги мерки, като в Испания, или нищо. То сегашното е нищо всъщност, оставени са хората на самосъзнание и лична преценка. Българинът разбира от мерки само когато му бръкнеш в джоба. Единственото разумно нещо беше карантина, не ИП, за по-кратко време и глоби за всеки, който я наруши. Намалиха ги, нормално, и това беше редно. За уикенда прогнозите за времето са за над 20 градуса. Наистина ли някой вярва, че хората ще си седят вкъщи? Блажени са вярващите значи.
Скрит текст:
Ето на, няма да се мре за един-два, че дори и три месеца, споко! Хляб, боб и кренвирши има на пазара, а българинът е оцелял и си е изгледал децата с тези три суровини не с месеци, а с години - тези на прехода. Лично проверено. Wink
Без кренвирши, че са станали по скъпи от месото.Blush
Не разбирам тогава, защо тук в темата не спира да се обвинява ИП за това?
Нали някой/нещо трябва да бъде обвинено за собствените ни провали /нормална човешка реакция/.
Много точно казано.

Общи условия

Активация на акаунт