COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 205
Карантината в София не се спазва. Да, градинките са запечатани, да малкото останали пешеходци се оглеждаме като стреснати зайци, но големия проблем е, че хиляди хора са се метнали по колите и обикалят. Движението е като в средно натоварен ден.

# 2 206
Япония обявява ИП във връзка с коронавируса.

ИП ще обхваща градове, включително Токио и Осака.
Е, защо така?! Нали уж всички с маски ходят, нали уж маските предпазвали?

# 2 207
Аз се питам, всички тук, които казвате, че нямало какво да ядете. Някой зададе ли си през последните години въпросът, как оцеляват хората с 200лв пенсия години наред, че дори спестяват? Има семейства с 800лв, хранят 5 човека. Много сте разглезени и друг път съм меркала примерно пост във фейса, кой с какви доходи живее и някой майки направо ме изумяват "Ние сме с 5000лв и не мога да си представя живота с 500лв!". Ами ще се лишиш от някой неща и ще си го представиш. Тези хора с 500лв(голяма част от бг обществото), как мислите, че оцелява толкова години?
Изумява ме и друг факт, майки нямат пари за памперси, молят из групите да им се подаряват някакви неща, но на профилната снимка, количка Stokke, теглили заем. Е сега ще си ги плащате заемите. Не визирам, никоя от тук, тези хора, за които говоря, съм ги видяла по групите във фейсбук.

Ако маските не предпазваха, Япония отдавна да е обявила ИП.

# 2 208

Скочи броят заразени- от 200 на 500 на ден, грубо казано,
 но все пак е 120 млн държава, гъсто населена и урбанизирана. ....

# 2 209
Маските намаляват риска, не го елиминират напълно. Ако ставаше само с маски, всички щяха да минат само с маски.
На японците основният им проблем е, че много малко тестват и явно имат огнища, които вече не могат да контролират по друг начин.

# 2 210
Аз се питам, всички тук, които казвате, че нямало какво да ядете. Някой зададе ли си през последните години въпросът, как оцеляват хората с 200лв пенсия години наред, че дори спестяват?

Не са се - сит на гладен не вярва. Но се надявам на едно позитивно нещо от тази криза - да повярват и да се замислят за другите.

# 2 211
  • Другата България
Аз се питам, всички тук, които казвате, че нямало какво да ядете. Някой зададе ли си през последните години въпросът, как оцеляват хората с 200лв пенсия години наред, че дори спестяват?
Скрит текст:
Има семейства с 800лв, хранят 5 човека. Много сте разглезени и друг път съм меркала примерно пост във фейса, кой с какви доходи живее и някой майки направо ме изумяват "Ние сме с 5000лв и не мога да си представя живота с 500лв!". Ами ще се лишиш от някой неща и ще си го представиш. Тези хора с 500лв(голяма част от бг обществото), как мислите, че оцелява толкова години?
Изумява ме и друг факт, майки нямат пари за памперси, молят из групите да им се подаряват някакви неща, но на профилната снимка, количка Stokke, теглили заем. Е сега ще си ги плащате заемите. Не визирам, никоя от тук, тези хора, за които говоря, съм ги видяла по групите във фейсбук.
Не мисля, че някой от мрънкащите го е правил. Аз съм във форума от доста време, "познаваме" се с повечето пишещи, чели сме се, знаем кой къде и какво. Но дори и да оставим форума, навън е същото. Изобщо няма да пиша отново за провинцията и северозападна БГ, казала съм си мнението по въпроса. Ние тук оцеляваме от години, не с 600, на една предишна ....длъжност заплатата ми беше 500 лв. чисто, а осигуровките на МРЗ. И това в частна фирма, най-голямата за региона, осигуряваща работа на много хора. Примерите са безброй, тук да си гладен и беден е нормално, хората са свикнали, нагодили са се към положението и ситуацията и живеят, да. Не като клошари, и децата си издържат, и ги хранят, и ги обличат, и заеми плащат. Затова и нас кризата не, че не ни плаши, но не ни изненадва, за нас нещата просто ще станат малко по-зле от сегашното положение.

# 2 212
Четох едно интервю на медик от спешната помощ, който казва, че хората лъжат за симптомите си. Ами лъжат, защото иначе не ги приемат в болница. Ей това не го разбирам в момента - всичко, освен тежки случаи с ковид, се лекува вкъщи. В крайна сметка затвориха по едно отделение в болница, а не целите болници.
Трима мои близки са в болница за лечение на заболявания, различни от ковид. Нито са върнати, нито са пренебрегнати. Един от тях е с инфаркт. Лекарите са реагирали веднага, иначе сега вместо на свиждане, щяхме да сме на погребение.
А такива, които лъжат за симптомите си трябва да подлежат на глоба. Несериозно е да се разиграват лекари и медицински лица, в момент в който може да има наистина спешен случай. Не само сега, а въввсеки един момент.

# 2 213
  • София
Е, не подценявайте българина. Все пак сме един от най-древните народи в света. Хората мрънкат, мрънкането е национален спорт, но от друга страна, както под сурдинка Горанов намекна, не е лошо да се погледнат спестяванията в банките, които по количество доближават тези в държавната хазна, че я и надминават. Не е популярно да се обръща  внимание на този уж незначителен факт, обаче не е и за пренебрегване.

Българинът е като баба Мравка, дето тича за храна...имаме си тайнички резерви всички. Младите са повече от ядосани, щото няма да си купуват скоро най-новия телефон и телевизор, ама айде ся...

Горанов да не намеква, защото информацията е публична на сайта на БНБ.
Домакинства - 5 846 038 депозита до 1000 лв.

http://bnb.bg/Statistics/StMonetaryInterestRate/StDepositsAndCre … rlyData/index.htm

# 2 214
Аз се питам, всички тук, които казвате, че нямало какво да ядете. Някой зададе ли си през последните години въпросът, как оцеляват хората с 200лв пенсия години наред, че дори спестяват? Има семейства с 800лв, хранят 5 човека. Много сте разглезени и друг път съм меркала примерно пост във фейса, кой с какви доходи живее и някой майки направо ме изумяват "Ние сме с 5000лв и не мога да си представя живота с 500лв!". Ами ще се лишиш от някой неща и ще си го представиш. Тези хора с 500лв(голяма част от бг обществото), как мислите, че оцелява толкова години?

Реват основно хората с кредити. Лошото е, че болшинството кредити са теглени за нови телефони и екскурзии до..някъде си, щото не може да не пиеш кафе в Париж или да се щракнеш в Рим. После се изплащат по цяла година. Цървули няма , гайда иска. 12-13 годишни лапета с телефони по 1000 лв.

Сега някои ще ме апострофират, че има много хора с кредити за апартаменти. Да, има. И то с кредити на 100% за голяма ново жилище, за което се плаща по 800-900 лв месечно. Това е пак подобно. Ще се простираш според чергата си. Малко жилище, което по-лесно се изплаща и ти остава и нещо заделено за черни дни.  Но не знам защо се полъга народа да живее на кредит като американците. Обаче ние нямаме печатница за пари като тях....Цървули няма, гайда иска и затова..

# 2 215
Как Германия иска да се върне към нормалността след коронавируса?

https://www.investor.bg/evropa/334/a/kak-germaniia-iska-da-se-vy … navirusa--301881/

# 2 216
Карантината в София не се спазва. Да, градинките са запечатани, да малкото останали пешеходци се оглеждаме като стреснати зайци, но големия проблем е, че хиляди хора са се метнали по колите и обикалят. Движението е като в средно натоварен ден.
А това е забранено?
Може би хората отиват на работа. Или по работа. Едва ли са се метнали да ходят "на мол".
В София няма карантина. Има известни ограничения. Тотално откачихте в тая тема.

# 2 217
Япония обявява ИП във връзка с коронавируса.

ИП ще обхваща градове, включително Токио и Осака.
Аз пък друго щях да питам. Нали вчера ги даваха за пример тук в темата, че не вземат никакви мерки и са оставили нещата на самотек по Мангъровски. Сега и те ли се оказаха "глупаци" като нас и половината свят?

# 2 218
Скрит текст:
Е, не подценявайте българина. Все пак сме един от най-древните народи в света. Хората мрънкат, мрънкането е национален спорт, но от друга страна, както под сурдинка Горанов намекна, не е лошо да се погледнат спестяванията в банките, които по количество доближават тези в държавната хазна, че я и надминават. Не е популярно да се обръща  внимание на този уж незначителен факт, обаче не е и за пренебрегване.

Българинът е като баба Мравка, дето тича за храна...имаме си тайнички резерви всички. Младите са повече от ядосани, щото няма да си купуват скоро най-новия телефон и телевизор, ама айде ся...
Горанов да не намеква, защото информацията е публична на сайта на БНБ.
Домакинства - 5 846 038 депозита до 1000 лв.

http://bnb.bg/Statistics/StMonetaryInterestRate/StDepositsAndCre … rlyData/index.htm

Ето на, няма да се мре за един-два, че дори и три месеца, споко! Хляб, боб и кренвирши има на пазара, а българинът е оцелял и си е изгледал децата с тези три суровини не с месеци, а с години - тези на прехода. Лично проверено. Wink

# 2 219
  • Русе
Сега и те ли се оказаха "глупаци" като нас и половината свят?
Има и друга възможна причина. Глобалната търговия и пазари замряха. Япония нито ресурси има, нито пазари. Какво и остава да направи.

Общи условия

Активация на акаунт