COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 838
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 295
  • MI
Имам информация, че мече хората и в Испания са започнали да негодуват , че стоят без работа.Мерките в Италия и Испания уж за последно ще са до към 25 април.След това ще разхлабят.
Шефът на Гражданска защита в Италия явно не е получил тази информация, защото каза че вероятно и на първи май ще сме вкъщи. А снемането на мерките със сигурност ще е много поетапно.

# 2 296
  • София
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден.

Ти пък Simple Smile Прочете ли внимателно какво разхлабват на 14 април? Пускат малките магазини, включително строителни. Някой тук да ги е затварял тях изобщо? Има ли затворен магазин извън мол, дори и да не е малък? Хайде да се четем с разбиране.
На 1 май ще пуснат фризьорките, които при нас си работят и сега.
Училища и университети виждам, че си продължават като при нас.

Не знам защо сте решили, че нашите мерки са най-страховити, напротив, точно обратното е. Нека първо да ни наложат техните мерки, пък после да говорим за отпускане.

# 2 297
  • Ispania
Юпииии💃💃💃💃👏👏👏👏👏💃💃💃
Днешните данни от Испания са повече от прекрасни !
Заразени: 135032
Оздравяли:40437
В болница:59662
Починали:13055
ЗАРАЗЕНИ в последните 24 часа : 4273!!!!!!!!!! За последните 5 дни, от 9222 , спаднаха на 4273.
Няма как да разберете може би ентусиазма ми, но това е истинското доказателство че мерките си вършат работата(сигурно всеки ден ще ви говоря същото 😅).
Починалите за последните 24 часа са 637, с почти двеста по-малко от предния ден.
И сме под карантина, и скоро тя няма да свърши , резултата е повече от показен 👏.

# 2 298
orchid, безработицата ще е в цял свят.
Ти как си мислиш, само ние тук да сме незасегнати? Дори и да не сме в ИП, пак ще има драстичен спад навсякъде.
Може да си добре, ако живееш на село и си произвеждаш за собствено изхранване.
Всички други са обвързани и зависими. Нали това е резултатът от глобализацията?

Бледолилава, аз също се грижа за възрастната си майка. Която от 13.03 не е излизала. Никъде!
Но не съм против мерките. Защото най-много треперя нея да не заразя, не себе си.

Валче, браво! Радвам се много за вас! Heart
Това да го четат всички, които не одобряват ИП и са за Мангъров тип действия.

# 2 299
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?

Не изнасяме защитни облекла....

# 2 300
Белгия също вече е преминала пика и започва да се съвзема.

# 2 301
Ето я и статията с какво ни е помогнал ЕС до момента.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30522353.html?fbclid=IwAR0dyD8h3 … nkWNlirbqbltkFz-U

Остава въпросът как тези средства са оползотворени. Малко прозрачност няма да им навреди.

# 2 302
  • София
Най-рационално е да приемем съществуването на вируса и да си намери м начин да живеем. Трябва да осигурят в търговската мрежа качествени предпазни средства за всеки, който желае, и да се връщаме в реалността. Има ли потвърдена информация, че изнасяме предпазни средства?  Аз по принцип усетих, че Борисов ще го направи, преди да помисли за гражданите, но толкова скоро ли?

Да, изнасяме. Имам информация от първо лице и съм сигурна, че не е само тази фирма.

Предполагам, че става въпрос за шити маски от текстил, а не хирургически или FFP2/FFP3.
Текстилните не са забранени за износ, а и ги има по аптеките за 3 лв. видях. И аз потвърждавам, че се изпращат за Европа и ББ няма нищо общо с това

# 2 303
  • в страната на чудесата
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Незнам какво имаш предвид под подсигуриМ. Лекарите извън болниците си купуват всичко сами на баснословни цени.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 14:03 от Leika_moja

# 2 304
Отпускането на мерките защо само с молове и ресторанти го свързвате? А не искате ли хората да могат да се върнат на вилите си през уикенда? Ето днес имаше зов за помощ от производителите на разсад. Така си стои. Иначе искаме да пращаме хората масово на нивите, ама до собствената си градинка не може да отиде човек да прекопае. Кое му е опасното на това - да излезеш от къщи, да се качиш в колата, на село и обратно?

# 2 305
  • Bulgaria
Най-рационално е да приемем съществуването на вируса и да си намери м начин да живеем. Трябва да осигурят в търговската мрежа качествени предпазни средства за всеки, който желае, и да се връщаме в реалността. Има ли потвърдена информация, че изнасяме предпазни средства?  Аз по принцип усетих, че Борисов ще го направи, преди да помисли за гражданите, но толкова скоро ли?

Да, изнасяме. Имам информация от първо лице и съм сигурна, че не е само тази фирма.

Предполагам, че става въпрос за шити маски от текстил, а не хирургически или FFP2/FFP3.
Текстилните не са забранени за износ, а и ги има по аптеките за 3 лв. видях. И аз потвърждавам, че се изпращат за Европа и ББ няма нищо общо с това

Не става въпрос за маски. А за защитно облекло - костюми.

# 2 306
  • Другата България
Скрит текст:
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден.

Ти пък Simple Smile Прочете ли внимателно какво разхлабват на 14 април? Пускат малките магазини, включително строителни. Някой тук да ги е затварял тях изобщо? Има ли затворен магазин извън мол, дори и да не е малък? Хайде да се четем с разбиране.
На 1 май ще пуснат фризьорките, които при нас си работят и сега.
Училища и университети виждам, че си продължават като при нас.
Не знам защо сте решили, че нашите мерки са най-страховити, напротив, точно обратното е. Нека първо да ни наложат техните мерки, пък после да говорим за отпускане.
След три теми, почти месец ИП, реалност и действителност аз лично не проумявам как все още е възможно да има хора, които да не могат да направят разлика между ИП и карантина, мерки тук и в чужбина, ограничения тук и такива там. Толкова момичета пишат във форума от цял свят, всеки споделя реалност, не прочетено, и все още се "реве", че тук сме едва ли не вързани за дивана и пред всяка входна врата стои военен с пушка. А всъщност всичко работи, и време се оправя, и улиците се пълнят.

# 2 307
  • София
Този Пулсоксиметър най-евтиния в Емаг е по 60лв, не мисля , че е много евтин, след като също идва от Китай.То един миксер е по-евтин.

Блю, точно всички трябва да се вдигнем и да гласуваме.За всеки друг, но не за познатите лица.
А бихте ли казали за какво е това устройство за мерене на пулс, доколкото разбирам? То всеки сам може да си измери пулса или? Но какво общо има?
Мерси!

# 2 308
Нещата вървят от добре към все по-добре. Вирусната вълна мина през Европа и тя започва да се съвзема вече.

# 2 309
Този Пулсоксиметър най-евтиния в Емаг е по 60лв, не мисля , че е много евтин, след като също идва от Китай.То един миксер е по-евтин.

Блю, точно всички трябва да се вдигнем и да гласуваме.За всеки друг, но не за познатите лица.
А бихте ли казали за какво е това устройство за мерене на пулс, доколкото разбирам? То всеки сам може да си измери пулса или? Но какво общо има?
Мерси!
Мери освен пулса, и сатурацията на кръвта - тоест, насищането й с кислород. Но принципно казват, че падне ли ти под 90%, ще си го усетиш и без нищо да мериш.

Общи условия

Активация на акаунт