COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 529
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 280
Нашият нали трябва да е пръв по "мерки", похвалили го, не знам си кво... А по икономическа защита на населението на кое ли място е... Сигурно като събере още няколко милиона от глоби, ще ги раздаде на бедните Sweat Smile
Ще ги събере - на баба ми хвърчилото.
Адвокатите както са огладбяли веднага ще запълнят нишата по обжалванията.

Пък по мерки съседите са къде пред нас? Я виж каква звезда е другаря Вучич.

# 2 281
  • Буркина Фасо
Аз едно не разбирам. Защо си мислите, че аз не искам да отида на маникюр, на хризьор, да изпия едно кафе, да ходя на ресторант и на почивка. Искам! Но како възрастен човек си налагам ограничения. Аз не съм сама на този свят. Имам някакви отговорности както към деца и родители, така и към обществото.
като отмине тази фиеста ще се ограничаваш ли ?  или пък ще ти е все едно, че може отново да довлечеш вируса ?
що не се ограничаваш цял живот ?

# 2 282
  • София - Рим и обратно
Аз пък не искам да ходя на фризьор и маникюр (отделно, че и сега мога да отида), нито на ресторант и кафе. Искам да не ми дрънкат глупотевини и да не ме правят на идиот, приказвайки небивалици за диванни герои- спасители на обществото.

# 2 283
Пулсоксиметър - мери сатурацията на кръвта с кислород. Евтино устройство, имам си в къщи. Но не е нужно - стигне ли до 90% няма да имаш никакви съмнения, че страдаш от недостиг, защото ще се задушаваш твърде осезаемо. А това за разрушаването на хемоглобина от вируса ми се стори доста интересно. Странно е, че до сега никой нищо не е казал за него. Невероятно е да не го знаят. Говорят за пневмония, но реално ако е от анемия трябва да кажат че анемия седи в основата на задушаването
Щеше да е интересно да има пред кого да се постави такъв въпрос, експерти, които да искат да проучат, да анализират, да изясняват пред обществото такива въпроси. Медицинският съвет, който го "саморазпуснаха", не трябваше ли да има такива функции. Не да се забива в мерене на..., приказки за игри, музеи и кой какво червено вино харесва, когато много хора се страхуват от смърт.

# 2 284
Скрит текст:
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Защото такива умници ни управляват.Следващата година на пролет ще има избори,трябва много хубаво да си помислим за кого да гласуваме.

Скрит текст:
Това е подигравка с живота и здравето на лекарите и на хората. Надявам се всички се осъзнаем навреме. Но сигурно една Испания плаща доста добре например, за да ги изпратим там, а да не ги оставим за нас.
[/quote]

Мхм..Даже дали да гласуваме изобщо...През последните години само се менкат - едни и същи гъ@ове в Народното събрание. Нищо няма да се промени, ако не се смени модела на управление, но ако и тогава Бойко стане президент Smiling Imp
Аз повече няма да гласувам - това е унижение, съучастие в престъпленията им...Измет!

Сори за лиричното отклонение Satisfied

# 2 285
  • В.Търново
Този Пулсоксиметър най-евтиния в Емаг е по 60лв, не мисля , че е много евтин, след като също идва от Китай.То един миксер е по-евтин.

Блю, точно всички трябва да се вдигнем и да гласуваме.За всеки друг, но не за познатите лица.

# 2 286
  • София
Аз едно не разбирам. Защо си мислите, че аз не искам да отида на маникюр, на хризьор, да изпия едно кафе, да ходя на ресторант и на почивка. Искам! Но како възрастен човек си налагам ограничения. Аз не съм сама на този свят. Имам някакви отговорности както към деца и родители, така и към обществото.

Вие наистина ли си въобразявате, че нещата опират до фризьора, маникюристката и почивката? Отдавна не, вече опират до задълбочаваща се с часове безработица, намаляващите или никакви доходи и настъпилият вече за някои глад. И това, че вие не познавате такива и изхождате само от собствената си камбанария, не означава, че те не съществуват.

# 2 287
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Вчера четох една интересна статия, в която се описваше точно какви помощи сме получили от ЕС от началото на кризата и по какви направления. Помощите бяха в размер над 4млрд.лева. Една от точките беше участие на България в обща обществена поръчка за закупуване на медицински консумативи, за която поръчка България е закъсняла с документацията, но въпреки това са ни изчакали и включили. Та, в тази статия пишеше, че ЕС са ни помолили в знак на солидарност да не спираме износа си за ЕС на маски и защитни облекла. Въпреки това ние сме го спрели. Възможно е в крайна сметка да са си променили решението.

# 2 288
Блю, точно всички трябва да се вдигнем и да гласуваме.За всеки друг, но не за познатите лица.

И кои са "всеки друг, но не и познатите", като години наред никой друг не се докопва до кандидатури..Благодаря от тоя оптимизъм...Доверие никому, това успяха да постигнат.

# 2 289
  • Bulgaria
Явно живеем в различни светове. Хората масово си правят планове за море в момента.

# 2 290
Ню Йорк започва да се оправя вече. Стадния имунитет се задейства и случаите започват да намалят. 3/4 от приетите в болница вече са изписани по живо по здраво.

# 2 291
Най-рационално е да приемем съществуването на вируса и да си намери м начин да живеем. Трябва да осигурят в търговската мрежа качествени предпазни средства за всеки, който желае, и да се връщаме в реалността. Има ли потвърдена информация, че изнасяме предпазни средства?  Аз по принцип усетих, че Борисов ще го направи, преди да помисли за гражданите, но толкова скоро ли?

# 2 292
  • Другата България
Вие наистина ли си въобразявате, че нещата опират до фризьора, маникюристката и почивката? Отдавна не, вече опират до задълбочаваща се с часове безработица, намаляващите или никакви доходи и настъпилият вече за някои глад. И това, че вие не познавате такива и изхождате само от собствената си камбанария, не означава, че те не съществуват.
Със сигурност съществуват. И със сигурност са съществували и преди, хора без доходи и гладуващи такива.
Вие пък не сте ги познавали преди ИП, но ги имаше. Колкото хора, толкова гледни точки, и наистина изхождане от собствената камбанария.

# 2 293
  • Bulgaria
Най-рационално е да приемем съществуването на вируса и да си намери м начин да живеем. Трябва да осигурят в търговската мрежа качествени предпазни средства за всеки, който желае, и да се връщаме в реалността. Има ли потвърдена информация, че изнасяме предпазни средства?  Аз по принцип усетих, че Борисов ще го направи, преди да помисли за гражданите, но толкова скоро ли?

Да, изнасяме. Имам информация от първо лице и съм сигурна, че не е само тази фирма.

# 2 294
Скрит текст:
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден. И едно и също се повтаря всеки ден по 100 пъти на ден. Предполагам, че всичките, дето повтаряте от изгрев до залез едно и също, сте раздутата държавна администрация, мислеща си, че заплатите ще им вървят вечно. Ама йок, без частния бизнес и вашите функции поетапно ще замират.

Ъъъ, а къде пропусна факта, че заразлика от при нас, там затвориха и малките магазини, и фризьори ,и всьо, изключае абсолютно необходимите хранителни, аптеки и тн? Демек, обърни внимание, че от 17сти март до 01.05 реално фризьори, маникюристи, козметици НЕ работят, при нас - да.  Малките ни магазинчета за какво ли не - също работят, там не са. Демек какво сравняваш по-точно? Grinning
приеха мерките след нас , а ги отпускат преди нас !?!?
как знаят какво ще е положението след 14.04 , а наште не ?  или може би наште се застраховат като обявяват ИП до средата на май и видиш ли поради огромния интерес на народа да се спре с тази фантасмагория ще се съобразят с неговото мнение и ще ни освободят няколко дни по-рано. Smiley

Ох..това е изморително. Добре, не ти ли идва на акъла, че да, когато са по-затегнати мерките и е по-голямо ограничението, някакси минава за по-кратко време? Те, освен, че затвориха всичко, което не е от първа необходимост, ми и маските станаха задължителни. Ние вкарахме половинчати неща - абе, спазвай дистанция, ама нека работят повечето неща, щото да не умрат хората от глад, нека си ходят на фризьор и маникюр, защото ще умрат иначе от глад иначе в тия сектори?!  Айде, няма да ги караме и маски да носят, щото не желаят да дадат 3лв. Разходките са ни позволени, излизането ни е позволено. Единственото забранено са паркове и градинки и то, защото ние от дума не разбираме и продължавахме упорито да си се струпваме на бирички. Ние сме приели възможно най-леките ограничения. Те действаха по различен начин. Не можем така да сравняваме "ма виж те как излезнаха по-рано", та, ако не ти прави  и впечатление, че всъщност те почват ПОЕТАПНО да пускат едно по едно нещата. Не е изведнъж на 14.04 - айде, всичко юруш. Наложиха си по-строги мерки хората и това даде резултат и въпреки това - пак подхождат предпазливо и отговорно.

Общи условия

Активация на акаунт