COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 170
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 265
Мерки трябва да има. На мен ми беше разтревожено за малките бизнеси, радвам се, че ще ги отварят. А ние с маски, с ръкавици, на дистанция.. ще се справим, ако внимаваме. Аз така или иначе не бих отишла на купон, дори и след месец да е разрешено да се ходи. Но работещите пък ще могат да си хапнат готвено в ресторант през почивката, подкрепям поетапното отваряне на полезни и за работещите заведения. Дискотеките точно на мен са ми приоритет нула, та.. Поетапно е ок. На нас излизането не ни е било забранено, затова не го споменавам като новост.

# 2 266
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден. И едно и също се повтаря всеки ден по 100 пъти на ден. Предполагам, че всичките, дето повтаряте от изгрев до залез едно и също, сте раздутата държавна администрация, мислеща си, че заплатите ще им вървят вечно. Ама йок, без частния бизнес и вашите функции поетапно ще замират.

Ъъъ, а къде пропусна факта, че заразлика от при нас, там затвориха и малките магазини, и фризьори ,и всьо, изключае абсолютно необходимите хранителни, аптеки и тн? Демек, обърни внимание, че от 17сти март до 01.05 реално фризьори, маникюристи, козметици НЕ работят, при нас - да.  Малките ни магазинчета за какво ли не - също работят, там не са. Демек какво сравняваш по-точно? Grinning

# 2 267
  • Буркина Фасо
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
защото печелят 3-4 пъти повече. така си компенсират загубите, които държавата не може да им компенсира.

# 2 268
  • В.Търново
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден. И едно и също се повтаря всеки ден по 100 пъти на ден. Предполагам, че всичките, дето повтаряте от изгрев до залез едно и също, сте раздутата държавна администрация, мислеща си, че заплатите ще им вървят вечно. Ама йок, без частния бизнес и вашите функции поетапно ще замират.

Имам информация, че мече хората и в Испания са започнали да негодуват , че стоят без работа.Мерките в Италия и Испания уж за последно ще са до към 25 април.След това ще разхлабят.

# 2 269
Китай също плавно премахна мерките, някой все още са си действащи. Така, че поне 2-3 месеца ще си седим затегнати така. Сега в Китай са отворени някои заведения, но те не са в Хубей. По засегнатите райони там, все още има някои забрани. Ухан още е под карантина, мисля че казаха на 08.04 ще премахнат карантината там.

# 2 270
Испания отчита реален спад в броя заразени. Драконовските мерки, след почти месец дават резултат. Дано до лятото, тази гад ги остави на мира.

# 2 271
  • Bulgaria
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Защото такива умници ни управляват.Следващата година на пролет ще има избори,трябва много хубаво да си помислим за кого да гласуваме.

Това е подигравка с живота и здравето на лекарите и на хората. Надявам се всички се осъзнаем навреме. Но сигурно една Испания плаща доста добре например, за да ги изпратим там, а да не ги оставим за нас.

# 2 272
Много се радвам за Австрия, къде се радвам, къде грозно завиждам, но мисля, че скоро и полека, и в други държави ще е така. Дано!

# 2 273
  • София
Имам информация, че мече хората и в Испания са започнали да негодуват , че стоят без работа.Мерките в Италия и Испания уж за последно ще са до към 25 април.След това ще разхлабят.

Нормално. Ама ние нали сме по-светци и от папата, тук направо 45 дни още ИП. Рай за спекулата, кражбите, заемите и спасителите в бяло.

# 2 274
  • Буркина Фасо

Ъъъ, а къде пропусна факта, че заразлика от при нас, там затвориха и малките магазини, и фризьори ,и всьо, изключае абсолютно необходимите хранителни, аптеки и тн? Демек, обърни внимание, че от 17сти март до 01.05 реално фризьори, маникюристи, козметици НЕ работят, при нас - да.  Малките ни магазинчета за какво ли не - също работят, там не са. Демек какво сравняваш по-точно? Grinning
приеха мерките след нас , а ги отпускат преди нас !?!?
как знаят какво ще е положението след 14.04 , а наште не ?  или може би наште се застраховат като обявяват ИП до средата на май и видиш ли поради огромния интерес на народа да се спре с тази фантасмагория ще се съобразят с неговото мнение и ще ни освободят няколко дни по-рано. Smiley

# 2 275
Ми като чета някои във Фейса...бая са бесни и подстрекават към бунтове.
Тъкмо да се запознаят с новите права и свободи на полицията при извънредно положение.

# 2 276
  • Буркина Фасо
Испания отчита реален спад в броя заразени. Драконовските мерки, след почти месец дават резултат. Дано до лятото, тази гад ги остави на мира.
следващата зима ще имаме нов мутирал вирус. тигърчето ще ни го предаде.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/tigyr-v-ni … -kovid-19-6107882

# 2 277
Това е новата немска звезда. Той е малко като Мангъров на фона на Мутафчийски. Много е разумен обаче и най-вече работи с доказателства. Прави теренно изследаване на Covid-19 в най-заразения немски град.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/dosega-nikoy-ne-se-e-zaraz … ishta-na-covid-19

# 2 278
  • Пловдив
Аз едно не разбирам. Защо си мислите, че аз не искам да отида на маникюр, на фризьор, да изпия едно кафе, да ходя на ресторант и на почивка. Искам! Но като възрастен човек си налагам ограничения. Аз не съм сама на този свят. Имам някакви отговорности както към деца и родители, така и към обществото.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 13:53 от dazel

# 2 279
  • София - Рим и обратно
Нашият нали трябва да е пръв по "мерки", похвалили го, не знам си кво... А по икономическа защита на населението на кое ли място е... Сигурно като събере още няколко милиона от глоби, ще ги раздаде на бедните Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт