COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 550
Мерките се втвърдяват/разхлабват според това как се движи разпространението на инфекцията, а не според личните желания на някого, това кой колко силно плаче/вика или кой какво прави в Австрия, Чехия и т.н.
Факт е че ние имаме едни от най-либералните мерки, защото можем да си го позволим, тъй като бяхме едни от първите, които ги въведохме и на много ранен етап.

# 2 551
  • Mediterraneo
Алинна, не, случаят е на българин, починал в Испания.

# 2 552
Не разбрах, в кои много други държави е забранена разходката в парка? Моля да ги изброиш, след като твърдиш такова нещо.
Със сигурност в Китай беше забранено, сега в Италия, Испания, не знам дали във всички щати или само в някои. Това на прима виста, ако се разровя, и други ще открия. Не виждам какво се захващаш за буквата, твърдя, че не сме само ние.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 18:39 от bubanka

# 2 553
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Не знам дали знаете, но производителят е държавна фирма. Така че ще спечелим всички ние.

Точно аз и ти няма да спечелим. Някой друг може би.
То с това мислене затова сме на тоя хал. Не можем да се зарадваме на една добра възможност, щото някой когото не познаваме ще стане много богат, пък ние не. То всичко още е химера, но е добре, че се говори за българската ваксина. Няма друго засега, а и всяка държава си промотира собствените проекти - Китай, Италия, Германия, САЩ.

Не се говори за българската ваксина, а за БЦЖ. Това не е българска ваксина. Има фирма в България, която я произвежда, както и много други по света. Стига вече с този фейк! И на мен ми писна да се бистри непрекъснато нещо, което вие самата наричате "химера".
наскоро чух, че  ваксината БЦЖ е свързана с откривателя на бактерията за кис.мляко - българин.  с тази ваксина  масово сме ваксинирани в БГ.  говорим за времето след 1920 г. .има и друга БЦЖ, която се е използвала от бившия соц.лагер.  накрая  запада е създал тяхна си изкуствена БЦЖ , с която са ваксинирани в западните страни и която по-късно е отхвърлена и неизползвана. просто цитирам по памет.

# 2 554
  • София
Разхлабиха режима и за селскостопанските работници и фермерските пазари със заповед на Ананиев от днес.
Въвеждат по-леки мерки за фермерите и работниците на пазарите

# 2 555
Тоя или планира нещата, или е много далновиден...

https://www.ted.com/talks/bill_gates_the_next_outbreak_we_re_not … -next?language=en

# 2 556
Български млад учен Александър произвежда маски на 3D принтер в Чехия, те са за Чехия. По 500 маски на ден. Изглеждат малко като противогаз. Не получава заплащане - току-що го съобщиха в новините по БНТ1. Браво на Александър.

# 2 557
  • София
orchid, кауза пердута...
Днес гледам - Франция обмисля как да излезе от карантината, Австрия и Германия - и те, дори Италия вече говори за втора фаза.
Влизам тук - 2000 мнения по-късно отново vsi4ki 6e omrem...
Кралица Елизабет е на 93 години, видяла е световна война и не е легнала да мре, а си носи костюмите и брошките. Вземете малко пример...

# 2 558
  • Варна
Това е 22-ия случай, още необявен. така ли? Много жалко. Млад човек.

Това е човек, живеещ в Испания. Не влиза в нашата статистика.

В момента имаме нелоши мерки за изолация, но недостатъчен контрол.
И нямаме никакъв план какво ще правим занапред. ОК, ще си сседят хората още месец и половина у дома, при което нито пик някакъв ще стигнем, нито ще имаме реална картина на броя на заразените, нито пък ще се натовари здравната система. След месец и половина, като отслабят мерките, всичко ще започне отначало и тогава ще ни кажат "Ето, разхлабихме мерките, които явно са вършели работа, и всичко се влоши!". Ама това е съвсем логично, при положение, че в момента само забавяме разпространението и трябва да имаме готов план за следващата фаза от борбата. Ама нямаме!

# 2 559
Според уърлдометъра, новите случаи извън Китай като цяло падат, да видим как ще завърши днешният ден, погледнах числата на някои страни, които днес са обявили вече - надолу са, доколкото можах да се ориентирам.
03.04 - 101 547- това голямо число, не знам дали не се дължи на многото случаи обявени наведнъж от Франция, да, наведнъж над 17 хиляди случаи.
04.04 - 84 791
05.04 - 71 379

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 18:40 от stasha_s

# 2 560
Добре де, а защо спешните медици ходят неекипирани на адрес?

Другото, което не ми е ясно, защо се вдига капацитета на лабораториите, като накрая пак правят 250 теста дневно?

Медиците трябва да се изследват на всеки 3-4 дни, те поне могат сами да си вземат секрети....

# 2 561
  • София
Да бе, ама кралицата ще я дундуркат 20 човека, сакън да не се затрие на 100 годин'. А повечето от вас/нас, ако се разболеят на по- късен етап особено, ще ги оставят да умрат като песове. Щото няма легла и те чакат да развиеш пневмония и тогава да ходиш на лекар.

# 2 562
  • Варна

Германия и Австрия от кои дати са с по-затегнати мерки на изолация ?

Ще се самоцитирам за да попитам пак.

За Германия намерих за Бавария ,че е с ограничителни мерки от 16 март и имат намерение да отхлабят мерките на 19 април , това е малко повече от месец . Заразените в него момент са били 886 .
За Австрия да си спомня някой, на коя дата обявиха мерките ?
Така че , има вероятност за месец и нещо кривата да тръгне надолу. Но, те много наблягат на последващото тестване.

# 2 563
Сега чух по едни тв новини нещо, от което ми настръхнаха косите! През този март само през летище София са преминали 270 000. Били много намалели... Просто нямам думи. Накрая ще излезне вярна приказката "Оти ручахме жабетата". И ние ще сме криви, че не спазваме мерките...

# 2 564
От известно време нещо ме гложди мен.
Помните ли англичанина от китайски произход, който умря в Банско в средата на февруари? Тогава обясниха, че не е ходил в Китай от две години и беше с отрицателен тест за корона, почина от сърце. Към днешна дата се знае, че хората със сърдечни-съдови проблеми са може би най-рисковата група. Не знам, смущаващо ми е някак.

Общи условия

Активация на акаунт