COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 496
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 640
  • София
A относно по-горното предсказание за 2010 някой да каже нещо? Нямам спомен да се е случило, но не съм следила сериозно.
Бих се радвала това за тази година да се сбъдне, но едва ли ...

# 2 641
A относно по-горното предсказание за 2010 някой да каже нещо? Нямам спомен да се е случило, но не съм следила сериозно.
Бих се радвала това за тази година да се сбъдне, но едва ли ...

Другите неща, коментираха, че не са се случвали.

Немците колко пъти на ден съобщават? Към момента имат 3000 случаи по-малко от вчера.

# 2 642
Защо толкова малко теста има днес, обясниха ли, извинявам се, ако е обсъждано, но нямах възможност днес да проследя?
Има ли данни колко са от частните лаборатории?

# 2 643
Това не е вярно. В Гърция дават 800 евро на хората, останали без работа заради пандемията, а не на всички.  Тъй като помощта за безработица е доста малка фиксирана сума, решиха да е по-висока за тези, загубили работата си заради вируса.

# 2 644
  • Мадрид / София
Европа не е Еквадор.
И един въпрос, без да се заяждам - колко са заболелите в Рим? Някой знае ли?

При една пандемия няма значение в кой континент си. Модела се повтаря както в Европа, така и в Латинска Америка. Явно не го знаеш.

# 2 645
В Екуадор е 30 градуса жега, а короната никак не изглежда залязваща там.
Жалко.

# 2 646
Скрит текст:

Беше, че ще изчезне изведнъж и ще се появи пак след 10 години, не че ще върлува 10 години.
Кой го имаше снимано предсказанието?

Аз го имам, ето ти го

Флейм, да не би да имаш самата книжка? Ако е така откъде ако може да споделиш де...Заинтригувах се, ако наистина е написано преди днешни дни, много точно е предсказано.

Мне, нямам я, но просто се разтърсих в нета за дамата, това е писано 2008ма, тя умира 2013. Американка е. Едни й вярват, други я отричат, защото не познавала за някакви неща при издирване на изчезнали хора. Като цяло това е писано и след епидемията САРС, та може и да си е научкала. Кой знае. Принципно въобще не изключвам варианта да има хора, които да виждат повече. Не можем да кажем със сигурност или ли, няма ли Simple Smile

Ето ти и друго интересно нещо, тази книга вече я имам, писана е 81ва

# 2 647
Европа не е Еквадор.

При една пандемия няма значение в кой континент си. Модела се повтаря както в Европа, така и в Латинска Америка. Явно не го знаеш.

Аз не казвам, че не съществува болестта. Съществува, но си е точно грип и да, не е приятно човек да е болен, но това не означава, че ако се заразим, трябва да тръгваме направо към гробищата, както се тръби/еше. То не беше шок и ужас, то не бяха ковчези и снимки на огромни вируси на фона на страшна музика....
Смъртността и при другите грипове е висока и също така удря старите хора и хронично болни хора.

# 2 648
Някой има ли информация за разпространението в страни с по-топъл климат?
Днес се сетих  и за Иран. Ще потърся информация.

# 2 649
САЩ ще даде парите на всички (те пари си имат, нали си печатат) - 1200 долара на калпак за големи и 500 долара на калпак за малки - имат и определени изисквания, в смисъл, богатите със заплати над 100 000 долара годишно, няма да получат пари. Поне така го гласуваха, но ще видим. Следя от близо, защото имам близки там.

# 2 650
Нормално е да им омръзва на хората в България да си стоят по къщите. Няма как някой с ентусиазъм да си седи толкова време затворен вкъщи.
Аз виждам няколко основни проблема, огромната част комуникационни и политически.
1.ИП беше въведено прекалено рано. Да, да, знам, че колкото по-рано, толкова по-добре, но когато затваряш държавата при 30 заразени, неизменно ще предизвикаш у част от гражданите съмнение и от там нежелание да съдействат.
2. Никой така и не обясни на хората какво, защо, кога, как. Държаха се с гражданите като със стадо и гражданите точно така и се държат спрямо мерките.
3. Не дадоха в началото ясни икономически гаранции- убедена съм, че и австрийците нямаше кротко да си седят по къщите ако държавата не беше бръкнала така дълбоко в торбата и не беше успокоила фирмите и работниците.
4. Липсва стратегия. Липсва какъвто и да е план какво искаме да направим, как и кога...от там и супер хаотичните действия. Да не работят магазини за дрехи, не, да работят! Да носим маски, не, да не носим!5000 лв глоба, 300 лв. глоба, няма глоба....Всеки има доста по-голямо желание да участва в нещо смислено, градено със задружни усилия. Комуникацията на държавата по тоя въпрос е сведена до „ЗАЩОТО ТАКА!”, без обяснения и мотивация. Да си признаем, че българите най-обичаме някой да ни се репчи от телевизора и не ни трябва много да решим просто да правим на инат. Сигурно и другите нации са така де....едва ли сме някакви уникални в това отношение.

Сега да ги пита някой с тия дневно 15-20 случая какво е положението, какво се очаква, какво после, ще мълчат като пукали. Е да , ама хората не са будали, искат да знаят какъв е планът за после. Затова и тези няколко дни, всички правителства ще се изредят да кажат на гражданите си кое как....в България все е „Ще видим тая работа...”
Не се чудете, че хората не са дисциплинирани, щеше да е чудо, ако бяха.
+ безкрайност 🙂. Благодаря за търпението да напишеш всичко това.

С това триене на мнения ще накарат много хора с умерена позиция да станат конспиратори. Как пък все се трият мненията, призоваващи към разсъдък, а тези говорещи за мракобесие си стоят.

Обсъдихте ли проф. Костов от тази вечер по БНТ? Ами той направо си каза, че играта приключва, няма да вирее вирусът тук и не става въпрос за мерки. А, също в негов стил каза да не се завръщаме с бързи крачки от храмовете към пещерите. 😂

# 2 651
САЩ ще даде парите на всички (те пари си имат, нали си печатат) - 1200 долара на калпак за големи и 500 долара на калпак за малки - имат и определени изисквания, в смисъл, богатите няма да получат пари. Поне така го гласуваха, но ще видим. Следя от близо, защото имам близки там.

САЩ въобще не следва да се дава за пример. Тук всички много добре знаят до какво води необезпеченото печатане на пари

# 2 652
  • Ispania
САЩ ще даде парите на всички (те пари си имат, нали си печатат) - 1200 долара на калпак за големи и 500 долара на калпак за малки - имат и определени изисквания, в смисъл, богатите със заплати над 100 000 долара годишно, няма да получат пари. Поне така го гласуваха, но ще видим. Следя от близо, защото имам близки там.
Ами там е огромната разлика . Едно е да се дадат пари на социално слабите (след хиляда представени документа ), друго е да се твърди че на всички(даже подчертано ) ще се дадат такива суми.

# 2 653
  • Мадрид / София
Европа не е Еквадор.

Аз не казвам, че не съществува болестта. Съществува, но си е точно грип и да, не е приятно човек да е болен, но това не означава, че ако се заразим, трябва да тръгваме направо към гробищата, както се тръби/еше. То не беше шок и ужас, то не бяха ковчези и снимки на огромни вируси на фона на страшна музика....
Смъртността и при другите грипове е висока и също така удря старите хора и хронично болни хора.
Не знам как да ти обясня, че не е грип. Има сходни симптоми, да, но нищо общо с грипа. За сведение в Испания 10% от заразените умират. Това по днешни данни. Никой грип не унищожава хората с такъв процент.

Котките също се заразяват от коронавируса, но кучетата не. За момента е загадка защо кучетата не се заразяват.

# 2 654
Някой има ли информация за разпространението в страни с по-топъл климат?
Днес се сетих  и за Иран. Ще потърся информация.
Според мен, а и според това, което чета, доста са подценили ситуацията и там, за Еквадор. Имало 13 случая, не са взели мерки никакви първоначално, болниците им са много зле, хората не се пазят, правителството ги лъже..Латино работа. Много жалко за хората.

Общи условия

Активация на акаунт