COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 738
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 700
  • София
Не е удачно да сравнявате страни с различни климати в различни географски ширини.

# 2 701
Цялата планета си стои завряна вкъщи, защото все още няма какво друго да направи. Ако имаше, щяха да са го направили. В цял свят икономиката рухва, за да се вземат тези мерки, значи са преценили, че има защо.
Като намерят подходящо лечение и дано намерят и действаща ваксина, тогава положението ще се облекчи.
Крайно неадаптивни и мрънкащи сме станали...

# 2 702
  • София
Относно подмятанията за Северна Корея - дори и в момента свободното придвижване на стоки е напълно спокойно, дори и зелени коридори има осигурени. Просто не може наистина на има-няма 300 хил. човека така рязко да им е домиляло за родината ей така. Трябваше да има 7-дневен прозорец и после - сооори. Каза ли го Мутафчийски - каза го, огромен процент са с връзка от чужбина.
Аз също не мога да разбера какъв пик чакат с по 20 заразени на ден, но днес заработиха нови лаборатории и предполагам осъзнават, че ако почнат да се правят по едно 3-4 хил. теста на ден, ще цъфне истината.
Колкото до това грип ли е, не е ли - някъде назад казах моето изцяло лично мнение - това е пневмония и като всяка такава е коварна. Убива стари и слаби, но може да порази здрав като кон човек. Може да започне с кашлица, може да започне с хрема, може и въобще да не я усетиш. Може да те тръшне на легло със седмици, може да мине...

# 2 703
  • Germany
Вярно е за Германия и сезонните работници. Имаше статия в местната преса, че Бойко Борисов не пускал работниците, защото не било честно спрямо бг населението, тъй като се върнели и носели вирусът. Даже наричат България “свръхдраматична, както винаги”, защото имали само 500 заболели. Румъния щяла да пусне своите работници, нямало ограничения. Такава беше статията, нямам представа доколко е вярна.

# 2 704
Ronaldе, и аз искам да вярвам, че жегата трепе короната, но за в момента не ми изглежда точно така. Или й е малко жега, или нищо не я трепе.
В интерес на истината пък познати от Ирак, казват, че при тях няма много заразени, а в Иран е ужас. Иракчани, дори обвиняват Иран, че нарочно им "вкарали" някаква заразена депутатка тяхна, уж преговори да води, нищо не разбрах, но конспирация беше според тях. Те си се пазят иначе.
Ето Ви едно вероятно обяснение за това.
Цитат
Иран, например, започва да ползва ваксината още през 1947 г., но със свои собствени щамове и пожелателно. Задължителната ваксинация е въведена чак през 1984 г., за разлика от България, която покрива 98% от населението със старт от 1951 г. Това означава, че възрастните хора в Иран са неваксинирани, а онези, които са, са с инжекции от различен за света щам. В съседен Ирак ползват японската версия. Към 27 март числата са категорични: 27 смъртни случая на 1 млн. души население в Иран и 0,9 смъртни случая на 1 млн. души население в Ирак.
https://www.flagman.bg/article/211173

# 2 705
  • Bulgaria
Вярно е за Германия и сезонните работници. Имаше статия в местната преса, че Бойко Борисов не пускал работниците, защото не било честно спрямо бг населението, тъй като се върнели и носели вирусът. Даже наричат България “свръхдраматична, както винаги”, защото имали само 500 заболели. Румъния щяла да пусне своите работници, нямало ограничения. Такава беше статията, нямам представа доколко е вярна.

Румъния защо ли ги праща? Ако това са същите братя, които се върнаха заразени и сега ни сеят заразата и аз бих ги изпратила с чартарен полет, там да си ги лекуват и да си работят. Smiley

# 2 706
Къде в Сащ дават помощ 1200 долара на човек?!
Дева, ти познаваш ли лично такъв човек? Казвай, та да ходим и ние да се наредим на опашката. Или там и опашка няма, направо ти кацат в сметката.

Не, не познавам.
Но наистина се коментираше тази сума в темата и човек от там обясни какво всъщност може да покрие тя. половин наем.

Че кой те кара да вземаш заем, Георги Дяков?
Мен не ме вълнува заем и да ми дават, няма да взема.

Пак не разбирам защо се очаква държавата да дава нещо?
Не е ли предостатъчно, че не иска пари за лечение?
Да ви иска по 5 000, тогава ОК ли ще е?

За заплатите - Бонго е обяснил.
И в нашата фирма се вдигат всяка година от 01.04, не са ни казали още дали отпада за тази година.

# 2 707
  • Mediterraneo
Все тая, въпроса е, че никъде не дават ЗАЕМ!

Айде, поредният!
В Испания дават ЗАЕМ. Безлихвен, до 10 години. ЗАЕМ! Дори от днес началната страница на банката ми предлага информация кой, кога и при какви условия може да се възползва от този заем.

Елпис, за дните си права, 25 са, не 45!

# 2 708
  • Буркина Фасо
Цялата планета си стои завряна вкъщи, защото все още няма какво друго да направи. Ако имаше, щяха да са го направили. В цял свят икономиката рухва, за да се вземат тези мерки, значи са преценили, че има защо.
Като намерят подходящо лечение и дано намерят и действаща ваксина, тогава положението ще се облекчи.
Крайно неадаптивни и мрънкащи сме станали...
вземат мерки , не че знаят добри или лоши ще са, макар че на всички им е ясно че ще са лоши.
просто трябва да се предприеме нещо.

# 2 709
  • Варна
Заплатите на депутатите се коригират автоматично, обикновено нагоре, няколко пъти годишно, защото са функция на средната заплата в страната. Тя расте и те растат. Без дори да си налага да обсъждат и гласуват. така че това за гласуването на увеличения просто не е коректно. Останалия цирк и театър са съвсем друго нещо. Главните действащи лица - също.

Май още няма източници, потвърждаващи раздаването на безвъзмездни пари на калпак... някъде. А така исках да прочета такива.

Най-смешно ми е когато хора, живеещи в България, обясняват на други, живеещи навън, какво се случва в държавите, където пребивават. При това, най-често от прочетени в интернет манипулативни източници.

# 2 710
Аз няма да взимам, не ми трябва. Обаче много хора ще имат нужда. Мярката 60/40 е абсолютна глупост, особено ако се гледа да имаш 20% по малко от 03.19, е при мен винаги е слабо първото тримесечие на годината да кажем, а и не само на мен. И аз тая мярка примерно не мога да я ползвам, щото март един куп народ реши да си накупи стоки да се забавлява тази година под карантина. И съответно за мен няма 60/40. Както и подобните бутафорни мерки, но не ми се коментира, чиста проба измама е повечето , което е предложено.
Къде в Сащ дават помощ 1200 долара на човек?!
Дева, ти познаваш ли лично такъв човек? Казвай, та да ходим и ние да се наредим на опашката. Или там и опашка няма, направо ти кацат в сметката.

Не, не познавам.
Но наистина се коментираше тази сума в темата и човек от там обясни какво всъщност може да покрие тя. половин наем.

Ще кой те кара да вземаш заем, Георги Дяков?
Мен не ме вълнува заем и да ми дават, няма да взема.

Пак не разбирам защо се очаква държавата да дава нещо?
Не е ли предостатъчно, че не иска пари за лечение?
Да ви иска по 5 000, тогава ОК ли ще е?

За заплатите - Бонго е обяснил.
И в нашата фирма се вдигат всяка година от 01.04, не са ни казали още дали отпада за тази година.

# 2 711
Дева, извинявай че се закачих за твоето мнение, но в САЩ още нищо не са раздали. Не се знае и дали ще раздадат. Хората са уплашени както и тук. И за разлика от нас нямат тоалетна хартия, препарати и т.н. Налага им се да се редят на опашки.

# 2 712
  • Пловдив
Той пък кога започна и от медицина да разбира?

# 2 713
Точно така си го каза, да. Не било честно. В същото време някакви пишман бизнесмени точеха лиги безработните с обезщетенията да полагали безвъзмезден труд. Някой просто се изтърва и не се усети колко е тъпо. Иначе всичките с майбасите отдавна имат тия полюции, че ще се върнат хората от цял свят и ще им работят за по 610 лв. Че и това е много, с нокти и зъби драпат да не се увеличава мин.заплата всеки път, като се повдигне въпроса. Да си заминават хората за Германия, да си изхранват семействата, щото в тоя живот семейството е най-важно, това е. А докато се върнат (и ако изобщо се върнат) навсякъде ще е приключило, или поне тестове ще има.

# 2 714
Не съм съгласна, че в Бг дават 0. Да, мярката 60/40 беше неособено адекватна, заради осигуровките, но сега нали ще го променят това - реално всеки работодател, който е бил изряден, ще може да се възползва (не е и толкова трудно кандидатстването), работниците ще си получават цялата заплата поне в продължение на 3 месеца.
Тези, които са правели шменти–капели със заплатите и осигуровките, не заслужват помощ  от държава, която са мамили, но и те ще получат - до размера на осигурителните вноски, които са правили.
Безлихвените заеми ще са в размер на 1500 лв. за срок до три месеца (т. е. всеки, останал без работа или засегнат от кризата самоосигуряващ се) ще може да изтегли по 4500 лв., които може да погаси в срок от 10 години и са му без лихва.
Бюрата по труда ще си изплащат обезщетения, както се полага на всеки, останал без работа. Ако някой получава по-малко, защото се е съгласил да напусне по взаимно съгласие, сам ще си е виновен - да си настоява да го съкратят, за да получава нормално обезщетение.
Социално слабите и пенсионерите ще са си както досега - на тях никой не им отнема социалните помощи и пенсиите, нищо че е криза.

Твърдо съм против раздаването на пари на калпак - защо да се дават пари на хора, които цял живот не са си плащали осигуровките, на такива, дето не са работили и ден или пък на такива, дето само се чудят как да излъжат на дребно (то не бяха самотни майки, дето всъщност си имат мъже (ака, приятели) и то осигурени добре финансово, но получават детски, не бяха хора, каращи коли, регистрирани на инвалиди, за да плащат по-малко данъци и т. н., и т. н.).

Защото освен споменатите от вас хора, които не са си плащали осигуровките, не са работили и ден или са лъгали непрестанно, при това "на дребно", в България има стотици хиляди или дори милиони хора, които с честен труд изкарват мизерни пари за да издържат себе си и семействата си. Именно тези хора трябва да получат безвъзмездни помощи, когато са в неплатен отпуск по независещи от тях причини или са останали без работа заради кризата. Не знам от каква позиция направихте тази социална десекция на българското общество, но освен че е необективна е и много обидна.

Общи условия

Активация на акаунт