COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 812
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 730
Ананиев какъв е, щом не е лекар?

# 2 731
Дева, извинявай че се закачих за твоето мнение, но в САЩ още нищо не са раздали. Не се знае и дали ще раздадат. Хората са уплашени както и тук. И за разлика от нас нямат тоалетна хартия, препарати и т.н. Налага им се да се редят на опашки.

Това не е вярно.Почти никъде в Щатите няма паника,липсват някои продукти от магазините(анти бак,тоалетна хартия нямаше по едно време,сега отново е на пазара..).Има по-малко хора по улиците определено,но чак пък уплашени и параноични.И децата си играят навън,и младите си правят джогинг,пенсионери разхождат кучета,тийнчета карат колело и се мотаят по групички.Което мен лично ме дразни,защото явно не осъзнават,че така подпомагат на вируса да се разпространява..но това е друга тема.
За чековете - вече е гласувано в Сената и прието.Ще се пращат чекове,не се знае кога точноТова,че $1200 са половин наем в NYC  ок,ама не всички живеят там,на друго място тези пари ще изплатят 2 наема,3 месеца храна и тн.Ако не се лъжа ( по $1200 на възрастен и $500 на дете,тоест за едно 5-членно семейство това са $3900 помощ).
И не се пращат с цел да платят на наша Гинка наема.

Като си вземете чека елате да напишете къде да се наредим и ние на опашката.

# 2 732
  • При семейството си

За Испания твърдя със сигурност. Първото нещо, което затвориха, бяха парковете, детските площадки и плажовете. НЕ може да се разхождаш навън без причина и това е отдавна, вече 45 дни.

Тарталета, защо подвеждате, смятате, че ние не можем да намерим и нямаме информация:
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/coronavirus-spain-close … hes-bans-21691946
Извънредното положение в БГ беше обявено на същата дата: 13.03.
Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на парковете е от 20.03.:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01-143.pdf
Тарталета не подвежда, точно така е. Първо затвориха градини, училища и учебни заведения, без да могат да излизат навън е парковете. По-късно въведоха карантината и за възрастните.
С нея мисля уточнихме, че подвежда за 45-те дни, а те са 25.
В БГ от същата дата е обявено извънредно положение: затвориха се заведения, училища, детски градини...парковете ги забраниха точно една седмица по-късно.

# 2 733
Ананиев е финансист.

# 2 734
  • Mediterraneo

За Испания твърдя със сигурност. Първото нещо, което затвориха, бяха парковете, детските площадки и плажовете. НЕ може да се разхождаш навън без причина и това е отдавна, вече 45 дни.

Тарталета, защо подвеждате, смятате, че ние не можем да намерим и нямаме информация:
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/coronavirus-spain-close … hes-bans-21691946
Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на парковете е от 20.03.:
Тарталета не подвежда, точно така е. Първо затвориха градини, училища и учебни заведения, без да могат да излизат навън е парковете. По-късно въведоха карантината и за възрастните.

Оказва се, че съм подвела за 45-те дни, моя грешка, искала съм да напиша 25.

# 2 735
  • София
Извинете, но Вие къде живеете, ако е в България лошо.

# 2 736
  • Bulgaria
Учудва ли ни? Вместо да се занимават с живота и бъдещето на нацията, те си се занимават със заплатите - жалка картинка. Поне да ги бяха дарили тия заплати, няма да умрат от глад. Страхотен пример просто и то на фона на безработица, мизерия и глад. Днес гледах как семейство от Враца е останало на улицата след като са ги изгонили от квартирата им.

# 2 737
  • София

Финансист, даже е бивш зам.-министър на финансите от времето на Костов.

# 2 738
Финансист. Дълго време заместник-министър на финансите.

# 2 739
Това в Испания дали е вярно, както се пише?
"От днес в Испания започват тестове на населението за да открият кой са развили имунитет Covid19. Всички които покажат на теста наличието на антитела ще им бъде издаван паспорт."
https://www.rtve.es/noticias/20200405/pasaporte-covid-identifica … ouINpxAM0WSMTZW-I

# 2 740
  • София
Нормално е да им омръзва на хората в България да си стоят по къщите. Няма как някой с ентусиазъм да си седи толкова време затворен вкъщи.
Скрит текст:
Аз виждам няколко основни проблема, огромната част комуникационни и политически.
1.ИП беше въведено прекалено рано. Да, да, знам, че колкото по-рано, толкова по-добре, но когато затваряш държавата при 30 заразени, неизменно ще предизвикаш у част от гражданите съмнение и от там нежелание да съдействат.
2. Никой така и не обясни на хората какво, защо, кога, как. Държаха се с гражданите като със стадо и гражданите точно така и се държат спрямо мерките.
3. Не дадоха в началото ясни икономически гаранции- убедена съм, че и австрийците нямаше кротко да си седят по къщите ако държавата не беше бръкнала така дълбоко в торбата и не беше успокоила фирмите и работниците.
4. Липсва стратегия. Липсва какъвто и да е план какво искаме да направим, как и кога...от там и супер хаотичните действия. Да не работят магазини за дрехи, не, да работят! Да носим маски, не, да не носим!5000 лв глоба, 300 лв. глоба, няма глоба....Всеки има доста по-голямо желание да участва в нещо смислено, градено със задружни усилия. Комуникацията на държавата по тоя въпрос е сведена до „ЗАЩОТО ТАКА!”, без обяснения и мотивация. Да си признаем, че българите най-обичаме някой да ни се репчи от телевизора и не ни трябва много да решим просто да правим на инат. Сигурно и другите нации са така де....едва ли сме някакви уникални в това отношение.

Сега да ги пита някой с тия дневно 15-20 случая какво е положението, какво се очаква, какво после, ще мълчат като пукали. Е да , ама хората не са будали, искат да знаят какъв е планът за после. Затова и тези няколко дни, всички правителства ще се изредят да кажат на гражданите си кое как....в България все е „Ще видим тая работа...”
Не се чудете, че хората не са дисциплинирани, щеше да е чудо, ако бяха.
[/spoiler]Много точно казано!Писна им много на хората,освен това по цял ден трябва да слушаш и четеш-има ли глоба,няма ли ,ще работиш,няма да работиш,с маски,без маски....вече не слушам новини повече от един път на ден.

# 2 741
  • Bulgaria
Към журналистите: Защо не попитате дали тези бързи тестове са 100% точни в резултатите за антитела? Тези хора, които са се тествали и са показали наличие на антитела, могат ли да се движат свободно без да се притесняват, че може да се заразят?

# 2 742
  • София
Това в Испания дали е вярно, както се пише?
"От днес в Испания започват тестове на населението за да открият кой са развили имунитет Covid19. Всички които покажат на теста наличието на антитела ще им бъде издаван паспорт."
https://www.rtve.es/noticias/20200405/pasaporte-covid-identifica … ouINpxAM0WSMTZW-I
Напълно резонна практика.
Генералът и той се готви за нещо такова през май, но и той не знае точно какво, защото тогава се чакал пикът, та...

# 2 743
Скрит текст:
Вярно е за Германия и сезонните работници. Имаше статия в местната преса, че Бойко Борисов не пускал работниците, защото не било честно спрямо бг населението, тъй като се върнели и носели вирусът. Даже наричат България “свръхдраматична, както винаги”, защото имали само 500 заболели. Румъния щяла да пусне своите работници, нямало ограничения. Такава беше статията, нямам представа доколко е вярна.
Стана ми интересно и отворих произволна немска статия. Изключително недружелюбно и восокомерно написана, с отвратително отношение към страната ни. Стана ми много неприятно, без да съм някаква патриотка.
Аз не вярвам. Борисов каза, че ни хвалят.
Тази излезе някакъв политически трол - фондация Фридрих Еберт, съжалявам, че си развалих настроението. Не е журналистка.

# 2 744
  • Ispania
Скрит текст:

Можеш да ми намериш публикациите от 14-15 март, там има и снимки. Не смятам да се обяснявам.
Тарталета е напълно права!!!! Ако искате и аз мога да ви пусна линкове със снимки !

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 00:53 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт