COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 636
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 715
Чета най-последната заповед на Ананиев /има пдф файл в статията/ за завръщащите се в България и не откривам текст за карантиниране на останалите в семейството, които ги приемат, както и срок на заповедта-дали е до края на ИП. Ще прецизират сигурно..
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/ananiev-izdade-nova-zapoved-za- … aneto-v-balgariya

# 2 716
Вярно е за Германия и сезонните работници. Имаше статия в местната преса, че Бойко Борисов не пускал работниците, защото не било честно спрямо бг населението, тъй като се върнели и носели вирусът. Даже наричат България “свръхдраматична, както винаги”, защото имали само 500 заболели. Румъния щяла да пусне своите работници, нямало ограничения. Такава беше статията, нямам представа доколко е вярна.
Стана ми интересно и отворих произволна немска статия. Изключително недружелюбно и восокомерно написана, с отвратително отношение към страната ни. Стана ми много неприятно, без да съм някаква патриотка. Всъщност, потърсих авторката, живее в София и има приятели българи във фб. Надявам се в типичния случай немските журналисти да са по-добронамерени.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 21:53 от plutonian

# 2 717
  • При семейството си
Ето я заповедта:

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf

# 2 718
Скрит текст:
Вярно е за Германия и сезонните работници. Имаше статия в местната преса, че Бойко Борисов не пускал работниците, защото не било честно спрямо бг населението, тъй като се върнели и носели вирусът. Даже наричат България “свръхдраматична, както винаги”, защото имали само 500 заболели. Румъния щяла да пусне своите работници, нямало ограничения. Такава беше статията, нямам представа доколко е вярна.
Стана ми интересно и отворих произволна немска статия. Изключително недружелюбно и восокомерно написана, с отвратително отношение към страната ни. Стана ми много неприятно, без да съм някаква патриотка.
Аз не вярвам. Борисов каза, че ни хвалят.

# 2 719
  • BG
Чета най-последната заповед на Ананиев /има пдф файл в статията/ за завръщащите се в България и не откривам текст за карантиниране на останалите в семейството, които ги приемат, както и срок на заповедта-дали е до края на ИП. Ще прецизират сигурно..
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/ananiev-izdade-nova-zapoved-za- … aneto-v-balgariya
Най добре да изчакате някой и друг ден.

# 2 720
  • София
Аз заповеди доста съм чела и писала, но такова недоразумение не съм срещала, особено последната страница с обяснения що е то COVID и какво са  казали за него.Rage

# 2 721
То на Ананиев заповедите са все такива - не е ясно от кога влиза в сила, до кога е, за кой се отнася. Именно затова е опасно ИП. Не се знае кой как ще спи, как ще се събуди, какво е пил и каква заповед ще напише. Няма срокове, няма обсъждане, няма ДВ.

# 2 722
  • Bulgaria
Досега май няма заповед, която да не са я ревизирали / отменяли в рамките на 24 часа от издаването. Smiley

# 2 723
Е кой да им бере аспержите, да им подмива пенсионерите и да ползва толкова купена тоалетна хартия?!? Да няма германци да го работят? Друго си да взимаш 1000 евро и да викаш, че си германец. Или същата работа във Франция . Както и да е, въпроса е, че и в България можеше , че и доста отгоре да си докара човек с малко умения, и ако не му пречат ръцете .
Стана ми интересно и отворих произволна немска статия. Изключително недружелюбно и восокомерно написана, с отвратително отношение към страната ни. Стана ми много неприятно, без да съм някаква патриотка. Всъщност, потърсих авторката, живее в София и има приятели българи във фб. Надявам се в типичния случай немските журналисти да са по-добронамерени.

# 2 724
  • Мадрид / София

За Испания твърдя със сигурност. Първото нещо, което затвориха, бяха парковете, детските площадки и плажовете. НЕ може да се разхождаш навън без причина и това е отдавна, вече 45 дни.

Тарталета, защо подвеждате, смятате, че ние не можем да намерим и нямаме информация:
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/coronavirus-spain-close … hes-bans-21691946
Извънредното положение в БГ беше обявено на същата дата: 13.03.
Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на парковете е от 20.03.:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01-143.pdf
Тарталета не подвежда, точно така е. Първо затвориха градини, училища и учебни заведения, без да могат да излизат навън е парковете. По-късно въведоха карантината и за възрастните.

# 2 725
  • Пловдив
Браво на Пловдив за денонощните кабинети за случаи, съмняващи се за корона!
И с все още неработеща лаборатория в МУ. Само една частна. Хич не сме за браво.
Днес ми разказаха за случай на жена, приета в ендокринология с грипоподобни симптоми. 3 дена от инфекциозно не са пратили човек да вземе проба, после 3 дена чакат резултат. В отделението имат 1 защитен костюм на 3 сестри. Това в Пловдив. Добре че жената е била само с грип.

# 2 726
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Дева, извинявай че се закачих за твоето мнение, но в САЩ още нищо не са раздали. Не се знае и дали ще раздадат. Хората са уплашени както и тук. И за разлика от нас нямат тоалетна хартия, препарати и т.н. Налага им се да се редят на опашки.

Това не е вярно.Почти никъде в Щатите няма паника,липсват някои продукти от магазините(анти бак,тоалетна хартия нямаше по едно време,сега отново е на пазара..).Има по-малко хора по улиците определено,но чак пък уплашени и параноични.И децата си играят навън,и младите си правят джогинг,пенсионери разхождат кучета,тийнчета карат колело и се мотаят по групички.Което мен лично ме дразни,защото явно не осъзнават,че така подпомагат на вируса да се разпространява..но това е друга тема.
За чековете - вече е гласувано в Сената и прието.Ще се пращат чекове,не се знае кога точноТова,че $1200 са половин наем в NYC  ок,ама не всички живеят там,на друго място тези пари ще изплатят 2 наема,3 месеца храна и тн.Ако не се лъжа ( по $1200 на възрастен и $500 на дете,тоест за едно 5-членно семейство това са $3900 помощ).
И не се пращат с цел да платят на наша Гинка наема.

# 2 727
  • София
Ананиев, милият, си плаче за оставка, а и изглежда адски стресиран от ситуацията. Нека сложат лекар на негово място, какъвто и да било, но поне да е лекар...

# 2 728
  • Варна
Преди две седмици се бяха върнали около 200 хиляди българи колкото Русе, не намерих информация любопитно ми е колко ли са с днешна дата вероятно калкото Варна........

# 2 729
Когато произвеждаш качествен продукт, няма да фалираш. БМВ дали е фалирал? Въпреки, че и те имат изнесена част от производството. Изнасянето на производството рефлектира в много посоки, ето две от тях:
1. Изнасят се производства, която са традиционни за дадена държава и които са направили тази държава силна, разбирай "бяла", като по този начин хората в тази държава се пренасочват да работят в сферата на услугите, следователно, понижава се умственият и финансов капацитет на нацията
2. Удря по качеството на продуктите - нито един фирмен продукт, произведен в държава извън тази, която го е създала и традиционно произвеждала, не е по-добър от оригинала. Пример Бош. Купуваме пералня Бош, уж трябва да е супер качествена, даваме сума ти пари, на третата година я изхвърлихме, оказва се, че Бош вече не се произвежда в Германия, поне нашата не беше...
Само докато никой не произвежда същият продукт като тебе. В момента в който някой започне да произвежда нещо подобно, дори и с по-ниско качество да е, но на по-ниска цена си обречен. Защо си купи Бош, а не Миле? Миле се произвежда в Германия  и е с високо качество. Може би разликата в цената е оказала влияние върху избора ти? А хората се пренасочват от сферата на услугите защото, хем не искат много да бачкат, хем не искат високи цени и в същото време искат високи заплати.

Общи условия

Активация на акаунт