COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 376
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 835
  • София
Да де, ама в София гъстотата на населението е доста по- голяма, което увеличава вероятността за пандемично огнище.

# 2 836

Не бе, ние чинно спазваме правилата и чакаме да отмине. На 14.05 ще е приключило, така обещаха... Всъщност, немските учени казаха, че с изолацията само забавяме нещата, не ги решаваме. Казаха че трябва да се отхлабят мерките и да се натовари здравната система до краен предели тогава пак да се затегнат. Защо не чух нито една думичка какъв долен гаден отвратителен дарвинист е този професор доктор, дето са го сложили да ръководи епидемията в Германия?

Mosquita, аз вече почвам да си мисля, че точно тази тактика прилагаме и ние напоследък. Хич нищо не спазваме чинно, ходя на работа и виждам как е навън. Не се чува и за глоби вече, та си мисля, че в момента тук опипват почвата полека, да се види какво ще стане до Великден и оттам да взимат решение. Наистина се отпуснаха нещата и за мен не е случайно това.

# 2 837
Депутатите и министрите без заплати докато трае извънредното положение

Скрит текст:
Депутатите и министрите ще останат без заплати за времето от 1 април до края на извънредното положение. Това приеха народните представители след над 10-часови дебати в Народното събрание днес за намаляване на възнагражденията им, за промените в бюджета и за мерките по време на извънредното положение.

Предложението, което обхваща и членовете на политическите кабинети на министрите, както и шефовете на изпълнителни и държавни агенции. Решението беше прието единодушно със 170 гласа "за".

Според текста, след като от възнагражденията на депутатите бъдат направени удръжки за данъци и осигуровки, останалите суми ще бъдат дарени директно на Министерството на здравеопазването за борбата с коронавируса.

Предложението дойде от ГЕРБ, след като преди това при дебатите днес народните представители излязоха с разнопосочни идеи, които предизвикаха остри и разпалени дискусии.

Първоначално ГЕРБ предложиха заплатите на депутатите да се замразят на нивото от края на 2019 г. и да останат малко над 3700 лв. за периода от 13 март до края на извънредното положение. Депутатските заплати се обновяват на всеки 3 месеца и са равни на три пъти средната работна заплата за страната.

Обсъждането на заплатите днес в НС започна със спор и обвинения в популизъм и трупане на политически дивиденти в неподходящо време. Партиите даваха и различни предложения за промяна на заплатите си. От БСП предложението беше заплатата е да на ниво от края на предишния парламент, или близо 3000 лв.

„Месечните възнаграждения на народните представители и членовете на Министерския съвет по време на извънредното положение да са 50% от брутните такива. Това е нашето предложение”, каза Юлиан Ангелов от ВМРО.

От „Воля“ пък поискаха месечното възнаграждение да е колкото минималната работна заплата в страната.

Накрая обаче всички подкрепиха идеята да са без заплати.

От "Обединени патриоти" призоваха и президента Румен Радев да ги последва и да се откаже от възнаграждение, като го дари в полза на МЗ. 

https://www.economic.bg/bg/news/12/deputatite-okonchatelno-zamra … zaplatite-si.html

# 2 838
  • Бургас
Значи може да прозвучи грубо, обаче много се дразня на тези призиви за дарения за болниците. Срамота е да се оставят да стигнат до такова положение. Къде отиват всички пари от осигуровки, и от бюджета? Нещо в здравната ни система много куца.
 И аз дарих за нашата си болница, но ми е криво че се молят за дарения.

# 2 839
Това е драматизиране. Нито ще стане, нито е възможно. И в момента много българи нямат достъп до добро лечение, щото нямат пари за рушвет. А по села и паланки изобщо и с рушвет нямат достъп. Все едно е. Но няма толкова да рухне системата. Приемаме, че е стабилна като паднала ограда нашата медицинска система. Е повече от това няма накъде да пада.
абе чувате ли се 50% .....това не е чума!
Погледнете ни само смъртните случаи! Възрастни и тежко болни!
Дааа сега веднага ще кажете , че има 2-3ма уж не в тази категория.
Еми има има един малък процент от млади хора с рак на белия дроб, без някога да са докосвали цигара....Нашата статистика е толкова нищожна , а реакциите толкова драстични, че стана ясно защо сме били 500 години роби....

Хайде да не са 50%. Вие как си представяте 2 милиона българи без достъп до медицинска помощ? Лекарите като се разболеят какво ще стане? Колко хора са болни от застрашаващи живота заболявания? Колко хора ще умрат от инфаркт, инсулт, спукан апендицит и кой знае колко още спешни случаи, които имат нужда от моментално лечение? Да не говорим, че няма държава, която да разполага с такъв капацитет от лекарства, дори и вкъщи да се лекуваме. Жените вкъщи ли ще раждат?

# 2 840
Доказано ли е, че при Covid-19 се създава имунитет?
Изследват се антитела, които се установяват след преболедуване, успешно лечение, отрицателен тест, не  знам точно и  след какъв период се появяват.  И колко време съществуват.

# 2 841
# 2 842
Линкове от Дойче Веле не чета при никакви обстоятелства. А преведена информация от немска медия в българска съвсем. Като поднасяте информация си подбирайте източниците.

# 2 843
Ето заповедта на Ананиев от днес в тази статия, по-надолу е цялата
(извинявам се, ако сте го пуснали)
затваря временно границите и др.неща
http://24shumen.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bf% … cTh5qpeaZTjVeLRUc

# 2 844
Здравната система винаги е била пълен батак и шанса да те уморят винаги е бил по-голям отколкото да те оправят. Пазим в момента точно нищо. Като чете темата човек би останал с впечатление, че без тия истерии покрай корона вируса имаме адекватно здравеопазване.

# 2 845
Продължавам да се чудя на напъните да ме убедят, че това е просто грип тук. Тези , които вярваме на друго сме параноици, психично лабилни и какви ли не. Ми такива сме, но съм поласкана, защото се оказвам на една вълна с...
Солун, с дронове предупреждават хората да не излизат навън без причина
http://kanal3.bg/news/world/europe/120104-Solun-vkarva-dronove-v … ta-s-koronavirusa
Скопие- никакво излизане от 16ч до 5 сутринта на граждани
http://kanal3.bg/news/world/europe/120104-Solun-vkarva-dronove-v … ta-s-koronavirusa
Румъния-удължава с 30 дни извънредното положение от днес. В предишна статия румънския премиер призовава за Великден сънародниците му да помислят за близките си и проявят съпричастност и да не пътуват. С две думи не са желани в този момент.
http://kanal3.bg/news/world/europe/120103-Izvanrednoto-polodzeni … daldzeno-s-30-dni
За Австрия се писа, че ще вдигат поетапно мерките, но няма да отворят границите до сигурно лекарство или ваксина , т.е. ще се пазят от външни.
Някой преди питаше за 5G мрежата и защо имаше статии, че в Китай са ги спрели и почнали да се подобряват хората и по-малко заразени. В Италия също е нагъсто разположена и също се смяташе, че е причина. В София пък врабчета няма вече, ако забелязвате . И ето тук по-подробно, ако някой се интересува
Скрит текст:
5G спира молекулата с кислород да достига до мозъка чрез хемоглобина. 60-те Ghz от 5G блокират функционирането на хемоглобина и други системи на организма. Липсата на кислород в човешкия организъм води до много проблеми, на първо място до дихателна недостатъчност.
https://portal12.bg/publikatsii/5G-spira-molekulata-s-kislorod-d … 6-NTHg3M.facebook
За сърбите, хърватите и мерките на тези наши съседи няма да пиша, всички знаем, че са без компромиси.

ПП. Имам един въпрос. Вчера имаше питане, ако трябва да избирате с какво да се зарази детето ви грип или коронавирус , няколко мами твърдо убедено заявиха -корона, защото децата не боледували. С това вече ...се изчерпва всичко за мен. Никога, ама никога не бих пожелала детето ми да се зарази с този вирус, дори и да не развие симптоми. За грип има ваксина, има лекарства, знам и познавам кога не е добре и взимам мерки веднага превантивно, а ако трябва после антибиотик дори (след преглед от лекар)
Какво ви дава спокойствието с короната да попитам.
На мен не ми е ясно този вирус влезнал в организма на човек, който не развива болест, симптоми и т.н. колко време стои тихо и мирно вътре. Едно дете (а вече има починали без заболявания) като му се развие белият дроб с растежа , вирусът остава ли в него и колко време "живее" Децата имат ли антитела , ако са поразени и на крак изкарали, като възрастните евентуално. Възможно ли е тихо "да яде" , да спира растежа на дробовете при малките. Това на мен не ми е ясно, може и да съм глупава. Но на вас , ако е ..обяснете ми, защото търсих мнения и не намерих нищо. Специалистите казват масово, че не знаят какво става с децата.

Аз бях една от майките, която каза, че предпочита корона за детето си пред грип. Мисля, че на база знанията, които все пак имам, също и на база видяно, мога да преценя кое би било по-добре за моето дете. Факт е, че и двете могат да те убият, да. Факт е, че деца много по-рядко умират от усложнения от корона, отколкото от усложнения при грип. Принципно не бих искала нито едно от двете да му се случи,ако някой ме пита. Но на база знанията за момента определено предпочитам короната. И не, не мисля, че е възможно да яде каквото и да било.

# 2 846
Борис Джонсън е приет в интензивното. Състоянието му се е влошило.

Той Борис Джонсън така или иначе в последните година-две е на крачка от инфаркта, с тоя Брекзит, дето го натресе на народа си....няма да се учудя, ако сърцето му не издържи - не му го пожелавам в никакъв случай, дано да се оправи, човекът, обаче хич не му е лесно...

# 2 847
  • Sofia
Депутатите и министрите без заплати докато трае извънредното положение

Скрит текст:
Депутатите и министрите ще останат без заплати за времето от 1 април до края на извънредното положение. Това приеха народните представители след над 10-часови дебати в Народното събрание днес за намаляване на възнагражденията им, за промените в бюджета и за мерките по време на извънредното положение.

Предложението, което обхваща и членовете на политическите кабинети на министрите, както и шефовете на изпълнителни и държавни агенции. Решението беше прието единодушно със 170 гласа "за".

Според текста, след като от възнагражденията на депутатите бъдат направени удръжки за данъци и осигуровки, останалите суми ще бъдат дарени директно на Министерството на здравеопазването за борбата с коронавируса.

Предложението дойде от ГЕРБ, след като преди това при дебатите днес народните представители излязоха с разнопосочни идеи, които предизвикаха остри и разпалени дискусии.

Първоначално ГЕРБ предложиха заплатите на депутатите да се замразят на нивото от края на 2019 г. и да останат малко над 3700 лв. за периода от 13 март до края на извънредното положение. Депутатските заплати се обновяват на всеки 3 месеца и са равни на три пъти средната работна заплата за страната.

Обсъждането на заплатите днес в НС започна със спор и обвинения в популизъм и трупане на политически дивиденти в неподходящо време. Партиите даваха и различни предложения за промяна на заплатите си. От БСП предложението беше заплатата е да на ниво от края на предишния парламент, или близо 3000 лв.

„Месечните възнаграждения на народните представители и членовете на Министерския съвет по време на извънредното положение да са 50% от брутните такива. Това е нашето предложение”, каза Юлиан Ангелов от ВМРО.

От „Воля“ пък поискаха месечното възнаграждение да е колкото минималната работна заплата в страната.

Накрая обаче всички подкрепиха идеята да са без заплати.

От "Обединени патриоти" призоваха и президента Румен Радев да ги последва и да се откаже от възнаграждение, като го дари в полза на МЗ. 

https://www.economic.bg/bg/news/12/deputatite-okonchatelno-zamra … zaplatite-si.html
А може ли след края на кризата, заплатите им да станат 3 пъти от МРЗ за страната, а не от средната? Всички видяхме, че нищо не могат да направят и за нищо не стават! Даже и 1830 лв са им много!

# 2 848
  • София
Как се ограничава тази зараза, че нещо в Китай гледам, че втора вълна чакат, пък тук всички припадаха по пълни локдауни и зазидани порти? А карантината докога?

Чакат, но не в Ухан. В Ухан я ограничиха.
За коя карантина говориш? В България няма карантина.

Все повече става ясно, че чакат в цял Китай, а не само в Ухан, и прекрасен пример са затворените набързо кино салони. Което означава само едно - Китай въобще не се е отървал, разминал, вирусът не е изчезнал, не се е уморил, не е спрял и прочее фантастики.
И няма смисъл да се хващаме за всяка думичка. Да, няма карантина, но карантинните мерки са препоръчителни. Питам, и не само аз, слава Богу - докога? Защото "докато трябва" не е адекватен отговор, а "виж Италия" дори не е отговор на този въпрос.
Да, извънредното положение забавя вируса и печели време - нищо повече, ама нищичко. За това време нашите управници, щаб и прочее си бъркат в носа, а някакви хора ми обясняват, че спасяват света, защото седят на дивана.
Ваксина - 3 години. Лек - неизвестно кога, може и никога. На този фон отново питам - докога с карантината? Ами ако не се открие действаща ваксина и лек никога?
Много е вероятно да няма така бленуваните от всички лек и ваксина, просто защото докато ги създадат вируса ще е обиколил света, та кой ще ги купува?  И в Ухан нищо не е ограничено, а просто там си достигнаха стадния имунитет.

# 2 849
Кога Баце е казал, че не пуска работници към Европа? Че те онзи ден си дойдоха, под карантина са. Ако я нарушат, 5 бона глоба. Те си дойдоха, защото ги е страх от вируса и че там лекар ще видят през крив макарон. А у нас ги лекуват и без пари даже.
Да отиват, но на връщане да си платят до един здравните осигуровки в България или любителите на аспержи да им ги внесат авансово, още преди да са тръгнали.
Брей, как живеем без аспержи в нашата държава!
Каза го, че не било честно. Дали ще ги спре не знам. Аз ям аспержи, и боровинки, и авокадо, и броколи, и много други работи, дето "баба без тях на масата не сядаше". Хляб, картофи, макарони и ориз гледам да не ям. Лошо ли е? Преди 2 години ако не бях ги спряла още щях да си пия бетаблокерите и най-вероятно щях да съм с диабет, натам се бях запътила. Днес в супермаркета от 3 витрини замразени зеленчуци бяха ги събрали само в 1. Ама нали, зърно имаме. И за хората, и за животните. Много ли ви радва, че не ядем аспержи, а ревем, че сме най-болната нация? Връзка не правите ли?

Общи условия

Активация на акаунт