COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 937
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 000
За тестовете на полицаите Симидчиев казва, че сега ще прави анализа и тепърва ще го видим: https://bg-mam.ma/p/1199860/40516129
Първоначалните данни сочеха, че нямат антитела, но чакаме окончателно да обявят резултати.

# 3 001
Няма резултати май - как виждаш 1000 теста, те правят общо 300 на ден. Мисля, че бяха тествани 50 - нито един положителен, и - не съм сигурен - нито един с антитела.
Някой да коригира, ако е необходимо.
Пллицаите ще ги тестват за антитела, а те се правят без много техника.
Не би трябвало да натоварят другите капацитети.

# 3 002
Мангъров само обикаля телевизиите. Защо не отиде да лекува болни от Ковид на първа линия и да докаже тезата си за имунитета. Отстрани е лесно да плямпа, но на чужд гръб.

Франсоаз да стане санитарка, Мария56, Оrchid и разни други, които не мога да изброя, също.
Така и така са безработни, да им платят по 1000лв. над заплатата. И да са полезни за хората. Че тук станаха банални с едно и също, като балалайки.

Някой спореше за това дали неосигурените в САЩ плащат за лечение на КОВИД.
https://dariknews.bg/novini/sviat/horata-bez-zdravna-zastrahovka … fQ3LDdthHEoMBnZqs

# 3 003
Не мога да повярвам, че все още има хора, които говорят за сезонен грип. Първо, от сезонен грип хората не правят остър респираторен дистрес синдром. Второ, за грипа има ваксини и ефективни противовирусни лекарства, доказано работещи. Трето, от различните видове грип повечето хора са боледували и дори новите не могат да засегнат всички и изобщо по този начин.
Сега, това звучи като "страшната" болест Орторексия, дето едни хора били "побъркани" на тема здравословна храна, а пък всъщност води до дихателна недостатъчност.Която е налице при всеки-почти всеки усложнен случай на грипна инфекция.Та, нищо ново...
Назад питах, ама не получих отговор, та пак:
След като за грипа има ефективни ваксини и лекарства, защо броя заразени и починали от грип и грипни усложнения си е все така висок, всяка година?
Да предвидя отговора, за да не губим време...
"Ама те, вирусите, мутират, всяка година са различни щамове!"
Да, така е.За чий са тогава тези ваксини?Като нито намаляват броя заразени, нито броя жертви.
И сега така ще стане....И този вирус няма да изчезне.Дали ще мутира или не, най-вероятно наесен пак ще ни погне.
А кого ще засегне, Божа работа!

# 3 004
Депутатите сами ли си платиха тестовете? Четох, че пак щели да ги тестуват сле определено време.

Съмнявам се да са ги платила и вероятно въобще не чакат определено време, а се тестват постоянно, както и правителството, просто не ни информират.
Платили са ги, което е довело до счетоводен проблем каза генерала.

# 3 005
Скрит текст:
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.
Не знам той ли лъже, или вие не умеете да боравите с факти....
Свински грип 2009-2010
заразени над 60 000 000
починали 575 400

Още да търся ли?
Кое е по-различното/по-страшното сега?

Различното е, че целият свят в момента се намира в своеобразна карантина, ако не беше, помисли си колко по-големи щяха да бъдат цифрите от тези, които даваш за свински грип.

# 3 006
Скрит текст:
Скрит текст:
Не, въпрос на възприятия. Хората имат различна представа за Ад... Ето и тук в темата, при 500 заразени и колко, 15? жертви, някои хора вече са в Ада и са готови да се "погребат" живи между четири стени  за 1-2-3 години. А за мен това не е дори повод за дебат... Сигурна съм, че от другите грипни вируси, циркулиращи тази зима, има в пъти повече заразени и починали. Е защо  нали уж те вече са познати, нали уж за тях има и ваксини, и лекарства, защо взимат толкова жертви? За тях не ви ли е мъчно? Или те не са важни, защото не ги броят от екрана?
Франсоаз, просто няма смисъл...Обяснявам на колежка от лагера на "паникьорите" че в обкръжението ми, вкл. и аз самата, няма човек който от декември до сега да не е кихал, кашлял, отмалял, с температура, запушен нос и червени очи, със загуба на обоняние, болки в ставите и мускулите, болки в гърлото, главата,гърдите, гърба и къде се сетите. Много хора прекара пневмонии декември месец. Някои дори установиха началото на март че са минали скрити такива..
Госпожата отсреща ми казва - ми не, вие НЕ сте прекарали Корона вирус !
Може да прозвучи невъзпитано и грубо, но ако беше пред мен бих я плеснала с всичка сила в лицето.
Откъде знае кой какво е прекарал ? Значи според логиката на паникьорката щом не си умрял значи не си прекарал Коронавирус. И друго искам да кажа - усещам че вследствие изолацията, обездвижването, висенето в къщи и пред телевизора и монитора с часове, психическия дисбаланс и затворената среда, от тая ситуация лично аз, а и хората с които контактувам и споделям ежедневно ще излезем много по болни ( дане не казвам и бедни) отколкото ако бяхме минали тая Корона или каквото и да е там. Тук искам да спомена и мой познати с провалени сделки и значителни и необратими загуби следствие отказът на банките да оперират в среда на форсмажорни обстоятелства.
Гледам тук една статия от миналата година, много още преди да се заговория за ужасът "Covid 19"
, с мнения на едни от най добрите световни експерти в областта, и си мисля - кога ли ще ги стигнем ???
Имам в предвид случаите назаболяваемост и смърт от обикновения грип в изминалите години?
Защото само миналата година в Европа са заболели 50 милиона, 70 000 от които умират.
Само в САЩ смъртните случаи от грипа за 2018 са 80 000
В Италия за 2017 - 25 000.....
Мисля че няма смисъл да коментираме повече пред фактите :
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vsjaka-minuta-v-sv … rekaran-grip.html
Ето още факти. От началото на годината до момента /3 месеца общо/ са регистрирани 1 347 330 случая на КВ, от които 74 768 са починали. Сезона не е свършил. Щом ти харесва, да вярваш, че това е поредния грип и това ти действа успокояващо, добре. Недей обаче да наричаш "паникьори", тези, които гледат реално на случващото се.
Да, но вие ми цитирате статистиката за целия свят към момента от WM, а моята извадка е само за Европа, мисля че има разлика.Много ви моля !!!
Извадката в случая не оказва значение на процента смъртност. При вашия пример е 0.14%, много далеч от процента с моя пример 5.55%.  Ако цитирам само Европа е още по страшно, защото процента на смъртност става по висок. Проверете!

Дори доц.Мангъров спря да прогнозира, какъв е процента на смъртност. Чака да се направят тестове, за да се види дали има антитела в преболедували и евентуално тогава да се направи анализ, какви мерки и действия да се вземат. Без такава информация не се ангажира с мнение. Изначалната му теза, за колективния имунитет стъпва на теориата за развитието на всяко ново инфекциозно заболяване, но се премълчава факта,  до каква степен на смъртност е разумно да се прилага това.

Очевидно някои хора имат проблем с аритметиката.

# 3 007

Счетоводен, защото?
А, сетих се, сигурно защото не са ги платили по време на тестването, както правим останалите, а по-късно, когато се зашумя из мрежата.

# 3 008
Франсоаз, заболелите от свински грип не са само 60 милиона за целия свят, а са от 700 милиона до милиард и половина.

Испански грип 1918 - CFR (Case Fatality Ratio) 2-10%
Asian flu 1957 - CFR <0,2%
Hong Kong Flu 1968 - CFR <0,2%
Сезонен грип - CFR 0,1%

Covid-19 поне 1%  при най добри грижи и ненатоварена здравна система. Т.е. най-малко 10 пъти по-смъртоносен от сезонен грип.
И повече не смятам да отговорям на it's just the flu bro глупостите. Самата реалност досега ги опроверга многократно в засегнатите държави, но те продължават да "смятат" и да фантазират.

# 3 009
С това малко тестване и ненадеждни тестове, хората съвсем спряха да вярват на управляващите и да се чувстват манипулирани. Практикер, декатлон и т.н. отварят врати. Слепи ли са от щаба и не виждат ли, че животът си тръгна до голяма степен по старому...Всеки си е заврял главата в з/ка и се лъжем един-друг, висшето лицемерие бързо пак набра инерция.

# 3 010

Счетоводен, защото?
А, сетих се, сигурно защото не са ги платили по време на тестването, както правим останалите, а по-късно, когато се зашумя из мрежата.
Защото ВМА нямат право да вземат пари, още повече за тестове, които са дарени. Мутафчийски го каза

# 3 011
  • В.Търново
Чак пък 2 години... Аз съм убедена, че до няколко месеца ще се намери лечение, а вероятно след още няколко и ваксина. Толкова много хора работят денонощно в тази насока, че не мога да повярвам, че след 6 месеца няма да има никакъв напредък.
Ако това положение да сме затворени продължи, транспорта до няколко месеца тотално ще е ограничен и затруднен по ред причини.

# 3 012
Скрит текст:
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.
Свински грип 2009-2010
заразени над 60 000 000
починали 575 400

Още да търся ли?

Различното е, че целият свят в момента се намира в своеобразна карантина, ако не беше, помисли си колко по-големи щяха да бъдат цифрите от тези, които даваш за свински грип.
Никой не е сигурен в това...
Ей я една Италия, дето все я давате за пример...нали тя е под карантина втори месец.Е, що и в карантината всеки ден заразените нарастват, също и починалите?Нали са в карантина?
Теориите "Ако направим това, ще стане ей това!", са само теории.Прогнозни.
Не са доказателство, че Наистина прогнозата ще се сбъдне.НАй-малкото, защото възникват непредвидени фактори, които влияят на крайния резултат.

# 3 013
Красимира, стига си се излагала.
Какво общо има Орторексия и Респираторен синдром?
И аз съм орторексик, но нямам респираторен синдром.
Само глупости плещиш.
Иди поработи малко, дадох ти идея. Хем да видиш наживо какво е респираторен синдром.

Аз работя, не си стоя вкъщи, тревожа се за майка ми, което не е смешно.

# 3 014
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Много се обърках....
Свински грип 2009-2010
заразени над 60 000 000
починали 575 400

Още да търся ли?
Хиляда пъти да ви се обясни , все няма да разберат някои .

Кое е паника , това да приемеш че има по умни от теб в тая област и да се вслушваш в съветите им , или да се правиш на по умен от целия свят и  да искаш да ти играят по свирката ?
Щом целия свят  следва една методика ,  значи и да не го разбирам слушам
Информацията  по брифингите  е необходима .
За разумните , да анализират  информацията и да се пазят , за  паникьосаните да не се паникьосват .
Представяте ли си  да няма изобщо информация?
Как ли е в Северна Корея?

Да , например в Бъгария  макар че още не е минал сезона на изтощените  от зимата хора , предполагам даже че смъртността ще е много по малка този сезон , даже и да включим короната . Не е необходимо някой постоянно да го навира в очите . Те си го знаят и без вашите цифрики Огледайте се около вас . За колко хора знаете че са починали последния месец? Аз всичко на всичко знам за 2 -ма  през началото на март .  . Просто зимата беше много топла и възрастните хора не са престивали както през суровите зими .
Това трябва постоянно да ни се навира в очите и да ни се обяснява как всички мерки които са взети от правителстото са мижи да те лажем ,  че не са ефективни ,  . че това  ни е докарало до глад , ...
 . А чакайте да мине април и поне половината от май,  възрастните хора да се хванат " за зеленкото" пък тогава ще броим пилците .
Но излизането сега  на заразени е обявено за престъпление .

Пътеводната ви звездица  е да не харесвате Баце , Генерала , ..това е ясно . 
Ако тези мерки ги беше въвел Президента,  Корни  или някой друг ваш любимец , сигурно щяхте да ги харесате
Имате право да не ги харесвате , не ги харесвайте .Харесвате си Мангъров   харесвайте си го . Да имате право  да избирате .
Ами избираайте .

Общи условия

Активация на акаунт