COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 643
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 880
Линкове от Дойче Веле не чета при никакви обстоятелства. А преведена информация от немска медия в българска съвсем. Като поднасяте информация си подбирайте източниците.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-entwicklung-interview-101.html

На немски, заповядай!

# 2 881
Линкове от Дойче Веле не чета при никакви обстоятелства. А преведена информация от немска медия в българска съвсем. Като поднасяте информация си подбирайте източниците.
Това е линк към медията, която е направила интервюто. Върши ли работа или да търся лично Айхнер?
https://www.tagesschau.de/inland/corona-entwicklung-interview-101.html

Аз наистина не разбирам за какво трябва да се заяждате така на дребно. И ако наистина съм написала някаква глупост, ми кажи - Москита, тоя сайт е зловреден, подвел те е, той не е казал това, няма такова интервю, няма такъв човек. За какво се дърляте все едно сме в първи клас?

# 2 882
  • На остров
Лолита не знам за твоя приятел, който от много години живее тук, къде и как живее.
Специалист се запазва или през личен лекар в поликлиника или в частна клиника директно при контакт с тях.

Досега не съм имала проблем и с двата вида контакти с лекари специалисти.

Отделно има допълнителни здравни пакети към избрана здравна служба с достъп до специалисти от различен вид.

Аз лично чрез личен лекар в поликлиниката (т.е. безплатното здравеопазване) съм чакала час за ендокринолог точно 9 месеца. Октомври месец бях при личния лекар, който ми заяви преглед при специалист. Получих час за юни следващата година, когато точно по същото време си бях в България. Отказах часа, защото не бях в Швеция и си направих преглед при проф. Пандев в Банско.

На частно е по-бързо, но за тази бързина си плащаш допълнително (освен високите данъци). Wink

Пюр съгласна съм, че може да се чака, но явно зависи от случая.
Еднокринолог съм ползвала частна клиника не съм чакала, съдов хирург специалист през поликлиниката около месец имаше от изпращане на ремис до самият ми час.  Според мен зависи от спешността на всеки конкретен случай.

Никога не съм чула обаче да искат пари за едикаква си операция или че са свършили направленията. Навсякъде съм получавала добра помощ и отношение и към мен и към близките ми.

Исках да кажа, че варианти има и всеки може да си прецени според нуждите.

# 2 883
  • София
Гошко ми звучи като говорител на Мангъров.

# 2 884
Gabito, цитирам
“Факт е, че деца много по-рядко умират от усложнения от корона, отколкото от усложнения при грип.”

Не съм лекар, но при коронавирусите не се ли развиват атипични пневмонии за няколко часа, в много случаи, за съжаление, без възможност за реакция и лечение?
А Covid-19 даже още не е опознат.
Странно и стряскащо е предназначението на лекарствата, с които лекарите по света го третират.
Странен ми е и капацитета да се задържа дълго време върху повърхности, но факт.

Стряскащо му е неуловимостта му, докато може да докара белия дроб в нещо, на което се стряскат и лекарите.

Много неща има. за него, на  които учени и лекари още нямат отговори.

Атипични, както и типични пневмонии, се развиват(могат да се развият) при децата за часове и без ковид. И е ужасно, да. Да се наблюдава и да не може да се направи нищо е още по-ужасно. Това, което искам да кажа, е че на база сегашни знания, за децата е по-малко вероятно да развият пневмония при короната, отколкото при грип. Това може да се промени, разбира се.

# 2 885
За него помня, че в началото дори се подиграваше на страните взимащи мерки и казваше, че това не е нищо повече от обикновен грип. Както и Тръмп.
Политически инстинкт може би? В няколко страни от авторитарни до примери за демокрация всичко беше шест и нямаше проблем и изведнъж на 180 градуса. Доклади на лидерите им са били правени още в Китай като са се развивали действията, не е възможно да не са знаели поне в общи линии какво следва. Може би са говорили благо докато реално се вземе решение за мерките.

# 2 886
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Не мога да го разбера! Нямало нищо притеснително в Италия,Испания и Франция,а в същото време се чувам с близки в тези държави и казват ,че е ад!
Луда работа!
Каза че на страницата му имало статистика от негов приятел много умен човек и всеки можел да я види...
Та ако някой негов фен я има моля да я сподели..

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 00:31 от Night_ShadowMOM

# 2 887
  • София
Никой никога не е казвал, че топлото време ще унищожи вируса.
А мерките, изминалото време (от 2 до 4 месеца всякакви мерки, от Февруари/Март до целия Май) + предстоящото голямо затопляне в северното полукълбо ще го победят.
Вируса навлезе много по-късно в Африка и ЮА, там е в началото на кривата към пика и с оглед и ресурсите на много от тези държави то няма как да се повлияе. Но със сигурност вируса не се репликира толкова бързо и лесно както при 6-10 градуса. Така че това е техния бонус от съдбата (за обикновените хора говоря), тъй като адекватно третиране на проблема трудно ще получат...
Падне ли R0 под 1 ще я убием гадината, после само трябва да си пазим границите, докато не се подобрят нещата глобално. Това важи за всички страни в Европа.

# 2 888
  • София
И в Ухан нищо не е ограничено, а просто там си достигнаха стадния имунитет.

Глупости на търкалета.

😂 Докато 11 милиона души бяха под карантина ли го постигнаха този стаден имунитет?

Привнесените случаи ги поставят веднага под карантина в хотели и не ги пускат докато не изтекат 14 дни. Как очакваш да запалят нови огнища при такива мерки?
Това, че си карантиниран, не е гаранция, че член на семейството не е бил заразен и не е заразил и другите около него и не са го изкарали безсимптомно.  А и никой не е изследвал цял Ухан, така че и аз имам право да вярвам, че са достигнали стадния имунитет и вие имате право да вярвате, че вирус се спира с полиция.

# 2 889
Абе кой ви ги говори тези, че нямало лекарства за вируси или че вирусите мутират за да не им влияе лечение?

Как си ги представяте тези неща? Вирусът седи и си мисли „Тия гадове ми хванаха цаката, аз сега ще мутирам и ще им разкажа играта!”

Вирусите мутират, защото процесът на копиране на генетичната им информация е много неточен и пълен с грешки. Понякога се случват значими мутации, съвсем случайно, като последствието, най-често е, че имунната ни система не го разпознава така добре и не е толкова ефективна.
Тия неща не се ли учат по биология?

# 2 890
2015г
и още една година каза не я запомних...
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
И аз много се обърках. Явно в някаква паралелна вселена живея. Такива кризи, не помня да съм преживявала в посочените години, нито баба и дядо, които са 40 набор помнят...
Нищо притеснително няма, нито за живота ни, нито за здравето ни, нито за работата ни, нито за начина ни на живот...Въобще нищо необичайно, просто поредното грипче само, че с коронка.Stuck Out Tongue Closed Eyes

Въобще всичко, което се случва по света си е най-обичайно...Ако това го е казал този човек не е с разсъдъка си!

# 2 891
  • София
Ей сега като депутатите гласуваха да не взимат заплати, докато сме в ИП, можем да сме сигурни ,че повече няма да го удължават. Joy
Гласуваха само за заплатите си, но не гласуваха за допълнителните, които вземат, примерно още толкова прибират за това , че имат съветници, а съветниците  им са ... семействотооооооооо....никой не го забранява, може жена му, да е примерно, икономист и от нея черпи идеи... а сега , де...Не гласуваха , за доходите от комисиите, в които участват, а те почти всички участват в такива....така че.... не ги мисли тях, те ще се оправят , хич и не им пука.

# 2 892
  • Под сянката на разлистените кактуси
САЩ дават 1200 долара, които се равняват на половин наем, някой в темата обясни.
Но пък за неосигурен искат 74 000 долара за лечение.
Тук на някого да са поискали пари за лечение в болница???
ю
Хайде да гледаме всичко, не само "даването".

Това пък откъде го измислихте? Не искат от хората по 74 хиляди за лечение, казвам го като медицинска сестра която работи за здравноосигурителна компания в САЩ! За всички осигурени отмениха копеймънтите, а за неосигурените ще плаща държавата, за всички пациенти лечението (за КОВИД само!) в момента е безплатно!

# 2 893
  • София
2015г
и още една година каза не я запомних...
Много се обърках....
И аз много се обърках. Явно в някаква паралелна вселена живея. Такива кризи, не помня да съм преживявала в посочените години, нито баба и дядо, които са 40 набор помнят...
Нищо притеснително няма, нито за живота ни, нито за здравето ни, нито за работата ни, нито за начина ни на живот...Въобще нищо необичайно, просто поредното грипче само, че с коронка.Stuck Out Tongue Closed Eyes
Затова трябва при всеки вирус, грип да се съобщава както сега, къде, кой и колко са се заразили и колко са починали, на колко години са били и тн, защото всяка година могат да се взимат мерки с изолация и тези хора да бъдат спасени, както сега спасявате. За да няма после, ама аз защо не съм разбрал/а?

# 2 894
Не помня точно годината, но някъде около 2007ма беше птичия грип. Ами аз помня бая истерия около него, просто форумите и социалните мрежи бяха слабо развити все още при нас. Иначе то беше страхота, то корона вирусът лети на собствен ход, ама птичия грип го пренасят птиците,пък го предават на домашните,лудница. Не брояхме всеки ден болните, но си беше драма.

После 2009та ли беше свинския грип, него го помня още по-добре, там също беше много драматично, а аз имам и личен опит на отказан достъп до болницата, защото има заразени и тн. Просто минава и заминава и се забравя и всеки път си мислим, че такова чудо никога не е било. До следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт