COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 018
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 075
Къде в Сащ дават помощ 1200 долара на човек?!
Дева, ти познаваш ли лично такъв човек? Казвай, та да ходим и ние да се наредим на опашката. Или там и опашка няма, направо ти кацат в сметката.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МЕДИЦИТЕ! Flowers Hibiscus
Точно така, направо кацат в сметката. Поне така казаха, че ще стане. Следя много отблизо, защото имам финансов интерес. Между другото казаха, че и на пенсионерите ще дадат. Но България не е САЩ и ние не си печатаме парите.

# 3 076
  • Ispania
Добро утро .
Случайно някъде официално да се е обявило Пт вчера че се затварят граници ? В смисъл, има ли някъде в държавен вестник или минал брифинг където е съобщено?
(Понеже на друга “празна” информация не вярвам, а ми трябва официален източник, ако е истина ). Благодаря 🌹

# 3 077
И като не знаем кои са болни, как да ги изолираме?
Ще чакаме да се усложнят и тогава ще ги изолираме в болниците.

С Борис Джонсън постъпиха при същия начин.
Но при тях може, понеже е Англия.
Но при нас е малоумно.
Хайде да мерим с един аршин.

# 3 078
  • София
Защо всяка сутрин някой трябва да чете сухата статистика от екрана и в момента, в който някой зададе леко неудобен въпрос, да се каже "следващият" или въобще да не се отговори? Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?

Целият свят не знае кога.
Вие искате дата , час , минута и секунда  ли от Генерала .
Ми само Господ знае кога .
Искате Генералът да се прави на Господ ли ??

До кога ще се задават такива високоинтелигентни въпроси ?

И кое е надменното, пренебрежителното ,  , кое е глупавото??

Има в тая държава който знае какво се случва ,  защо се случва  и никой не може  да спре това да се случва.
Баце ви отвори църквите идете на Великден да питате Господ.
Даже Господ не ти заповядва а ти дава избор да мислиш .
Ако искаш мисли .

Имам предложение Баце да даде Арена Армеец на Мангъров , по една сопа на Президента и Корни и да подкарат стадото да се изследва.Все ще намерят по 36 лева да ги изследва Мангъров .  Мангъров  да затвори положителните  в Арена Армеец а останалите да ги пуснат да правят каквото искат .
И после да ходят при Мангъров, Президента  и Корни да ги лекуват .
Мангъров каза, че ако е болен и му се предлага, като спасение арена Армеец предпочита да си умре вкъщи.

# 3 079
# 3 080
Скрит текст:
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.
Не знам той ли лъже, или вие не умеете да боравите с факти....
Свински грип 2009-2010
заразени над 60 000 000
починали 575 400

Още да търся ли?
Кое е по-различното/по-страшното сега?
По-различното е, че са минали едва 3 месеца и още нищо не е приключило. Едва, когато приключи пандемията може да се тегли чертата. Всичко друго,  са сметки без кръчмаря. Данните, които си цитирала са некоректни.

# 3 081
  • София
Добро утро .
Случайно някъде официално да се е обявило Пт вчера че се затварят граници ? В смисъл, има ли някъде в държавен вестник или минал брифинг където е съобщено?
(Понеже на друга “празна” информация не вярвам, а ми трябва официален източник, ако е истина ). Благодаря 🌹
Има заповед на министъра на здравеопазването, трябва да е качена в сайта. Но, не са затворени напълно границите, български граждани могат да пътуват.

# 3 082
Интересно защо не ни известяваха за минали грипни епидемии? В Италия са починали от грип над 22000 души за миналата година. Цитирам статистика от тв предаване.
Мангъров е капацитет с опит. Кои сте вие да го опровергавате? Имате ли научни обосновки и доказателства? Криейки се като къртици няма да се опазим. Той твърди, че тази пандемия не е по- различна от преходните. Няма да има камара от трупове и неочакван развой. След като 70% от населението придобие имунитет, ще спре разпространението му. А това не може да се анализира без тестване.

А според вас грипните ваканции на училищата, в т.ч. карантиниране на болници, детски консултации и домове за стари хора, какво е? Защо се прави това нещо, имате ли представа?

# 3 083
  • Варна
Добро утро .

Ето в тази наредба на министър Ананиев от вчера, но има много изключения за които не важи:https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf

# 3 084
Скрит текст:
Добро утро .
Има заповед на министъра на здравеопазването, трябва да е качена в сайта. Но, не са затворени напълно границите, български граждани могат да пътуват.
С покана от Аспержи и Ягоди, вероятно съвсем свободно.

# 3 085
Линкове от Дойче Веле не чета при никакви обстоятелства. А преведена информация от немска медия в българска съвсем. Като поднасяте информация си подбирайте източниците.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-entwicklung-interview-101.html

На немски, заповядай!

Няма нищо общо с разговора това.

Направих си специално труда да ги прочета и двете. Казва се едно и също нещо, тоест как стоят нещата епидемиологично. И че само преместваме проблема напред във времето. Не знам с кой разговор няма нищо общо.

# 3 086
  • Варна
За сезонните работници няма ограничения. Могат да обиколят цяла Европа. Мургавите търговци ще се възползват. Как ще докажат, че отиват на сезонна работа?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 12:24 от Viviana91

# 3 087
Добро утро .

Ето я заповедта на здравния министър:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf

Няма забрана за български граждани.

# 3 088
Мангъров каза нещо много важно тази сутрин. Това което се прави в момента, НИКОГА не е правено в историята и не е научно издържано. Никога досега не са били затваряни всички хора по домовете си. Основен принцип при медицината е да се изолират САМО болните и рисковите групи. Т.е. болните под карантина, останалите си гледат работата. Това сегашното е първия случай в историята, в който и болни и здрави са си затворени по домовете. Абсолютно малоумно решение.
По коя телевизия го допуснаха този "маргинал"? 😂  Искам да го изслушам.

# 3 089
Скрит текст:

Защото ВМА нямат право да вземат пари, още повече за тестове, които са дарени. Мутафчийски го каза
Това съм го пропуснала, и тестовете във ВМА ли са дарени?
Българската държава купувала ли е изобщо тестове?

Държавата купи първите 600 теста, всичко друго е от дарения. Това го каза Мутафчийски миналата седмица, ако не се бъркам.
Заделили са едни пари за бързи тестове, но още не се знае кои са надеждни. И то за масов скрининг след преминтаване на епидемията.
Интересно часните лаборатории от къде се снабдяват. Или и те нямат тестове, ама събират едни пари....
Някой има ли информация къде по света, освен в Бг се правят тестове на часно?
проблем с тестовете има в доста държави със специалисти, които да ги правят също.
Мангъров нито ми изглежда уплашен, нито предлага нещо конкретно. Не разбирам защо е това желание да е медийна звезда, едно и също повтаря. Стаден имунитет при 70% и нищо страшно няма, че ще умират хора, все пак не сме били безсмъртни. Лекар, на който човешкия живот му е по маловажен от икономика 😔
Търговец! 😊
Важното е едни пари да се въртят, чудо голямо, че едни хора ще умрат! Така започва всяка една война.
Само се чудя, защо се сравнява настоящето с минали пандемии. И най вече, д-р Мангъров в момента лекува ли болни от ковид или само философства и ръси знания и акъл от тв-то? Мога да приема мнението му на сериозно, ако след като излезе от студиото, облича си престилката (според него няма нужда да се пази от обикновен грип), влиза в отделението със заразени и си изкарва една 12ч.смяна. Всичко останало са само думи. Дела трябват. И аз мога да съм смела от дивана.

Общи условия

Активация на акаунт