COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 269
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 015

Защото ВМА нямат право да вземат пари, още повече за тестове, които са дарени. Мутафчийски го каза
Това съм го пропуснала, и тестовете във ВМА ли са дарени?
Българската държава купувала ли е изобщо тестове?

# 3 016
  • Варна
Няма да отмине скоро пандемията тук. Сезонните работници ще пътуват свободно. Непонятни са ми тези привилегии за чужди икономики..
Нашата власт ползва дарени консумативи. Имаме ли право на вот и нац.стратегия ?

# 3 017
Какво общо има Орторексия и Респираторен синдром?
И аз съм орторексик, но нямам респираторен синдром.
Само глупости плещиш.
Общото е, че и двете са ВЕЧЕ известни състояния, на които им е дадено НОВО име.
Нито орторексията, нито респираторния синдром-дихателната недостатъчност, са открити "днес".
Та, да се приписва респираторния синдром САМО на коронавируса, е ...меко казано, несериозно.
Почти всеки стигнал до някакво грипно усложнение, стига и до респираторен синдром.В различна степен.....
Не знай кой плещи глупости.Ама четенето все още не е забранено от карантината....
Четете, бе , хора....

# 3 018
  • София

Платили са ги, което е довело до счетоводен проблем каза генерала.
Счетоводен, защото?
А, сетих се, сигурно защото не са ги платили по време на тестването, както правим останалите, а по-късно, когато се зашумя из мрежата.
Защото ВМА нямат право да вземат пари, още повече за тестове, които са дарени. Мутафчийски го каза
Ами да ги осчетоводят и тези суми като дарение.

# 3 019
  • София
Дева, между Орторексия и Респираторен синдром връзката е същата каквато е между грип и Ковид - тоест, никаква - ама важното е да се приказват някакви приказки из форумите.
Утре може да сравним счупените крака с ковид, на приказка да се намираме.
Карай, аз гледам да прескачам.

# 3 020
Хора, няма как да продължи вечно това затворено положение (то при нас не е толкова строго). Идеята е с ограниченията/карантината да се овладее епидемията за кратък период от време - месец/два, като през това време случаите да спаднат до много малка бройка - такава която дава възможност за контрол чрез тестване на хора и контактни вериги и те да се поставят в изолация, и да не се разпространява. Проблема е, че аз не виждам в България това да се прави, или да има план да се прави. С тия мижави тестове, допускат огнища на ниво медицински заведения - пример бърза помощ. Накрая от цяла Европа само ние ще сме във вечната карантина и ограничения и изолирани от останалите държави.
Въпроса за тестването трябва много сериозно да се постави пред щаба.

# 3 021
Скрит текст:
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.
Не знам той ли лъже, или вие не умеете да боравите с факти....
Свински грип 2009-2010
заразени над 60 000 000
починали 575 400

Още да търся ли?
Кое е по-различното/по-страшното сега?

Различното е, че целият свят в момента се намира в своеобразна карантина, ако не беше, помисли си колко по-големи щяха да бъдат цифрите от тези, които даваш за свински грип.
Никой не е сигурен в това...
Ей я една Италия, дето все я давате за пример...нали тя е под карантина втори месец.Е, що и в карантината всеки ден заразените нарастват, също и починалите?Нали са в карантина?
Теориите "Ако направим това, ще стане ей това!", са само теории.Прогнозни.
Не са доказателство, че Наистина прогнозата ще се сбъдне.НАй-малкото, защото възникват непредвидени фактори, които влияят на крайния резултат.
ама ти ни се водиш, ни се караш. Нали има дълъг инкубационен период. Тези, които сега окапват, са били заразени вече доста преди. Или ти викаш лепваш и веднага почваш да кашляш..... Хайде, не се излагай повече.

И се издразних вчера в новините като казаха, че са тествали 16 хиляди човека, журналистката да си вземе забележка, защото не помня кой натърти, че толкова тестове са направени, което не значи толкова човека, защото някои са повторени или потретени.

# 3 022
  • Sofia
Защо всяка сутрин някой трябва да чете сухата статистика от екрана и в момента, в който някой зададе леко неудобен въпрос, да се каже "следващият" или въобще да не се отговори? Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?

# 3 023
Скрит текст:
Мангъров само обикаля телевизиите. Защо не отиде да лекува болни от Ковид на първа линия и да докаже тезата си за имунитета. Отстрани е лесно да плямпа, но на чужд гръб.

Франсоаз да стане санитарка, Мария56, Оrchid и разни други, които не мога да изброя, също.
Така и така са безработни, да им платят по 1000лв. над заплатата. И да са полезни за хората. Че тук станаха банални с едно и също, като балалайки.

Някой спореше за това дали неосигурените в САЩ плащат за лечение на КОВИД.
https://dariknews.bg/novini/sviat/horata-bez-zdravna-zastrahovka … fQ3LDdthHEoMBnZqs

Много хора не плащат, защото си умират по къщите или ги връщат защото са без застраховка или ги препращат към други болници, достатъчно инфо има по нета. Имаш пари лекуват те, нямаш пари, седиш в къщи и умираш. И това също го пише и  в статията наред с цената.
Погледни минималните и средните заплати за щатите и виж колко хора могат да си позволят цитираните от теб цифри за лечение.
Другото, с което се слави американската здравна система е, че е с най-труден достъп и много скъпа, достатъчно инфо има в нета по въпроса.
Европейските са доста по-всеобхватни, на хартия са запазили доста повече хуманни елементи, а в доста държави и на практика.
Това ли трябва да гоним да достигнем - най-скъпото и труднодостъпното здравеопазване в света.
А в Италия лекарите имаха някакви морални дилеми, че не могат да помогнат на всички, което явно ще им е странно в щатите.

# 3 024
Франсоаз*
Върви да спретнеш една торта, снимай и покажи, ще бъде далеч по добро и най-вече разведряващо, от това, което говориш. Математиката ти е 0, а и сравнителния анализ ти куца. Hug

# 3 025
Забележете само Франсоаз сак смята смъртност при пандемията от свински грип от 2009г. Сега разбрах откъде го е взела това число 60 милиона. Това са хората, които са се разболяли само в САЩ. Иначе дава колко хора са починали общо в целия свят от 150 до 575 хиляди.
Горе-долу такива са и сметките на Мангъров, но неговите не са в резултат на незнание.

# 3 026
Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?
ми не цитираш коректно. 13 март каза журналистката и поолучи отгговор за 13 март.

# 3 027
Хора, специално тези, дето все сравняват с грипа и със загиналите от него!

Драстичните противоепидемични мерки, каквито има в цяла Европа,  са неблагодарна работа, защото никой не си представя какво би било без тях.
Само за сравнение, в Австрия, е бил изчисляван вариант с 2,7 милиона заразени до май и повече от 100 000 починали.
Сега накрая някой ще каже „ За какво беше всичкото това, за 200 загинали, че то от грип умират толкова!” Еми наивно е!

# 3 028
  • София
Абе дори да е направила лапсус журналистката за 13 март, не заслужаваме такъв отговор. Да, надменен беше, груб и за жалост това отношение е според мен една от основните причини хората да не вярват на управляващите.
Ми ние не сме войници, които получават заповеди и не питат.

# 3 029
Правилна ли ми се струва, че в Бургас има повече установени от Варна. За Варна изобщо не съм чула/чела напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт