COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 450
Не, по принцип един вирус зависи колко бързо убива приемника. Ако е прекалено бърз като Ебола, няма шанс да се размножи и изчезва. Важно е времето от заразяването до проявата на самата симптоматика, и дали е активен да заразява през това време. В момента КоВид е перфектен в това отношение, само дето не е толкова смъртоносен, колкото Ебола, ханта и т.н. Но ако не успее да изчезне от топлото време, се гответе за постоянна цикличност с постоянно намаляване на реципиентите на вируса , или иначе казано, постоянно разреждане на популацията до постигане на бройка, която да не можеш да заразиш никой, щото няма да има хора останали за заразяване.

Не помня за кой от двата аха да направят ваксина и вирусът изчезна яко дим и зарязаха разработката по средата. Но особено MERS така и не се разпространи така широко.

Значи Все пак има вариант вируса да изчезне без ваксина или да преболедуват 70%.
А  незнайно защо виросулозите коментират "че няма друг начин" и искат всички да се заразим, за да изграждаме имунитет.
При ковид не се прогнозира вариант "просто да изчезне".
При Мерс и другия вирус се е случило, доколкото ми е известно, защото са били много смъртоносни, а реално - колкото по-смъртоносен е един вирус, толкова по-малко заразен е той.
Не е било така с испанският грип...

# 3 451
  • Другата България
Благодаря,ето че можело да се отговаря без нападки.✌️
Joy Ама какви нападки виждаш, и къде? Че попитах ясно и конкретно нещо, което не ти хареса, и ти го казаха и други, и ти подскочи. Зададен въпросът по втория начин различно звучи, но понеже сега е супер дупер модерно всеки да иска и да очаква от държавата да се погрижи за него за каквото и да било, ама наистина за каквото и да било, то само това не бях чела тук. Направи си организация сама, ето други момичета ти дават полезни идеи също.

Мери, много ме разсмя, въпреки, че е трагично, твоя анализ на оплакванията на Франсоаз. Joy
Има нужда и от малко разтоварване в темата.
То не е анализ, всичко написано е самата истина, знаеш, че нито си измислям, нито съчинявам, просто имам органична непоносимост към лъжи, неистини, преувеличавания и лични интерпретации на текст, пляскяни тук като истина, единствена и меродавна. За каквото и да било.

# 3 452
А като цяло нещо поема ли държавата? Това не може, онова не може, НЕЩО може ли тая държава?

# 3 453
#БЦЖ ъпдейт :

Ново изследване: БЦЖ ваксините намаляват десет пъти честотата на COVID-19
https://m.fakti.bg/mnenia/462880-novo-izsledvane-bcj-vaksinite-n … otata-na-covid-19
От една доза ваксинация. Не от безумно на брой дози.

# 3 454
А къде се казва, че безсимптомните заразяват? Аз видях, че по-скоро се предполага, че не заразяват, но ако някой има линк с обратното твърдение моля да го сподели.

# 3 455
  • Bulgaria
Адмирации към всички, които са толкова съвестни към спазването на карантината, към безопасното прибиране и ограничаване на всеки възможен контакт по път за дома. Ако всички бяха като вас нямаше да сме на този хал.

# 3 456
  • Варна
Вижте за какво "лечение" става дума в милата ни родина:
https://www.facebook.com/Albenkata
Жената споделя ден по ден сагата на семейството им от заразяването до момента, вече над 20 дни...

# 3 457
А като цяло нещо поема ли държавата? Това не може, онова не може, НЕЩО може ли тая държава?
Поема ни самолетите, малко ли е.... Поема и Щаба, който голямата му дейност е да се чуди как да си осчетоводи стотинките от депутатите и да прочете няколко числа. Които всички можем да чуем по новините или да следим в реално време онлайн. И отговаря на тъпи въпроси на няколко сричащи селектирани спец. журналисти. Вместо да вземе списък с най-често задавани въпроси и да отговаря по същество за наистина важни неща, които вълнуват хората.
Айде  да не сме нахални..... сега пък Държавата ни да се грижи и за някакви досадни шофьори, които си жертват здравето и живота и са едни от малкото, които ни пълнят хазната в момента.
Рени Димова, свиквай с логореята тук и си прави изводите...
Доколкото ми е известно м/ународните шофьори не са в карантина ако веднага заминават навън - в срок до 4 дни.

# 3 458
  • Мадрид / София
Давам линк към едно изследване: Колко време вируса се задържа в/у различни повърхности и при какви температури.
С две думи: на гладки повърхности се задържа по-дълго време. В хладилника - свеж си остава в/у повърхностите.
Най-кратко вирее на 70•С - 5мин.
Наблюдава се сравнителна устойчивост и Ph не е от значение при употребата на различни препарати. Най-ефективни са сапуна и белината.
Ето линка -на английски е:
[url https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247( … )30003-3/fulltext][/url]

# 3 459
А къде се казва, че безсимптомните заразяват? Аз видях, че по-скоро се предполага, че не заразяват, но ако някой има линк с обратното твърдение моля да го сподели.
[/quote

Аз нямам линк, но мога да разкажа пътят на заразяването на моя роднина.
Той отива на работна среща на 12 март. На следващия ден един от колегите му разбира ,че е бил контактен с болен на друга работна среща в края на февруари. Седмица след това моят роднина развива симптоми и влиза в болница. Още 5 колеги са с положителен тест, но без оплаквания. Този , който ги е заразил няма оплаквания и до ден днешен няма симптоми. Дъщерята и съпругата на моя роднина нямат оплаквания, но и не са тествани. Та пътят на заразата не ми е ясен изобщо на мен. В случая живееш с болен и не се разболяваш, но той се разболява от контактен, който не е болен. Гаранция Франция.

# 3 460
  • в страната на чудесата
Прочетох интервюто на Миролюба Бенатова с д-р Симидчиев.... меко казано съм разочарована от въпросите...
Въпросите които хората зададоха в темата не са отговорено. Без коментар!

Ами нали помните, че тя стана таксиметров шофьор , сега работата им секна Точно на тях , а и защото сЕ чувстваше недооценен кадър в журналистиката ....
От самото начало беше ясно, че просто това е да напомни сега за себе си, но не и да направи полезно интервю .
Тя Бенатова ясна, ама псевдоинтелигента къде се вре.

# 3 461
Жената споделя ден по ден сагата на семейството им от заразяването до момента, вече над 20 дни...
Ето го, точно и ясно обяснено какво не е наред в БГ. Ако се разболееш - 28 дена си в домашен арест и те третират като мръсен затворник и престъпник, но НЕ като болен човек. Чиновника в БГ е малоумник, който иска да глобява и тормози хора, да ги заплашва със затвор, но не и да ги лекува. От сега да ни ясно на всички - ако се окажете с положителен тест държавата ще ви хвърли в затвора (в домашен арест) и няма да се погрижи за вас. Ще ви остави там в тоя арест да се гърчите както си щете и ако оживеете добре. Ще отчита дейност с обаждания по телефон. Пълна мизерия сме по всички параграфи, честно! Съветвам всички да го видят тоя профил, за да разберат какво ни очаква.

# 3 462

Хубаво би било да се прочетат всичките й постове от ден 1

# 3 463
  • София
В Google Play се появи шумно рекламираното приложение ViruSafe. Прочетох коментарите на тези, които са си го инсталирали, и окончателно реших, че няма да изгубя нищо, ако си го спестя.
Цялата пара - в свирката...

# 3 464
  • Другата България
Ако ще заминават отново, международните шофьори не подлежат на карантина.
Но случаят не е такъв, на потребителката.

Общи условия

Активация на акаунт