COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 555
Скрит текст:
Къде може да се намери информация каква е възрастта на всеки един починал от кв в България?

Май никъде не ги пише. Ама може да си ги извадиш от различните статии на медиите.
Аз друго се чудя, дали някъде ги няма по квартали болните? Все пак София не е много малка.
Знам, че ако човек се разрови, ще ги намери, просто се чудех дали някой вече не го е направил.

# 3 556
  • София
Аналгин-хининът бил много вреден за черния дроб и бъбреците. Не че останалите лекарства са мега полезни...
Като малка при всяка настинка ме тъпчеха с аналгин-хинин, гледам, да не го мисля от гледна точка колко е бил вреден, чеееее...

# 3 557
ч
А защо забраниха зеленото хапче Аналгин-хинин?
ЕС каза, че бил много вреден. Сега го произвеждаме, но изнасяме за Русия и Украйна.

Ооо, да, гениалните столотърковци от ЕС и СЗО...как не се сетих сама! Simple Smile )))
Сега от СЗО казали, че не знаят как да се излиза от карантината - всяка държава да си решава за себе си....

# 3 558
Някой инсталира ли си приложението?
Аз само го дръпнах :

# 3 559
  • Bulgaria
Аналгин-хининът бил много вреден за черния дроб и бъбреците. Не че останалите лекарства са мега полезни...
Като малка при всяка настинка ме тъпчеха с аналгин-хинин, гледам, да не го мисля от гледна точка колко е бил вреден, чеееее...

Със сигурност не е толкова вреден, колкото тези силни комбинации, които използват сега в болниците за лечение. Преди някой веднага да ме е нападнал, че говоря за лекарства. Скоро няколко лекари казаха, че преценяват, че когато случаите са много тежки се поема този риск, въпреки че лекарствата са с доста странични ефекти.

# 3 560
Това момче в Света Анна, още от миналата седмица казаха, че е интубиран и още от тогава, някъде четох, че имало някакъв инцидент, ама не помня, какво беше.

Фиброза следствие на катастрофа.
Трахеостомата е от катастрофа. Фиброза не мисля, че се получава така. От пневмония може.

Имам фиброза и се паникьосах от новината за 36-годишния.

# 3 561
Аз мисля, че Италия и Испания, първо ще пуснат хората да излизат навън, но да спазват дистанция, нещо като тук в България. След това вече, постепенно ще махнат и другите мерки. Ние тук не сме чак с толкова затегнати мерки да Ви кажа, повечето страни в Европа затвориха магазини за незначителни стоки, които не са от първа необходимост.

# 3 562
Прочетох и аз сагата на "коронясаното" семейство. Посмях се на това болднатото: Laughing

Звъни на личния лекар, вдига сестрата (още не е дошъл лекаря на работа), изслушва го, пита дали може да се придвижи безопасно за него и околните до инфекциозна. Естествено че може, въоръжен с маска ръкавици и дезинфектанти вече е там. На входа е посрещнат и му снемат анамнеза. Е, бил е в Швеция (според тях на безопасно място), не кашля, не го болят гърдите значи не е за тях, да звънне на личния.

# 3 563
Добре..това са дали като справка Националния оперативен щаб: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 7; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 14; София – 340; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Къде са 7те съученика в тази разбивка?
Карнобат е област Бургас. Може би там
Информацията излезна на 5 април
https://btvnovinite.bg/bulgaria/7-uchenici-v-karnobat-pod-karant … e-s-covid-19.html

# 3 564
Повече от парацетамола и чистия аналгин! Едва ли. Не си спомням кога се появи парацетамол на пазара, но  докато имаше амидофен /който също спряха/ не съм ползвала парацетамол.

# 3 565
Е как тази жена и трите и деца, до колкото разбрах се разболяват, а само тя и сина и са полужителени?
Две от децата явно са по-малки, може при тях бързо да се е изчистил вирусът. Те и по-малко дни са били с оплаквания. Големият работи, т.е. е "възрастен".

На мен ми е по-странно как в разгара на болестта тестът ѝ е отрицателен, а на финала от боледуването PCR тестът е положителен.
В кой момент от боледуването е най-добре да се тестваме, ако се наложи?

Отрицателен е бил бързият тест. Четете внимателно!

# 3 566
  • София
MK_ , предполагам, че не е толкова вреден, като деца бая от него изгълтахме. Влияеше много добре върху настинките, това го помня категорично. Затова и не ме учуди чак толкова, като казаха, че хининово лекарство може и да има благоприятен ефект върху коронавируса.
Помня също така, че Мутафчийски се похвали, как стандартните алгоритми за лечение на тежка пневмония дали много добър резултат върху част от първите доказани случаи.

# 3 567
  • София
Съфорумка преди дни тук сподели за неин познат - млад интубиран мъж в Света Ана без далак. Дали за него се отнася... гадната новина? Thinking

# 3 568
17 - годишният е заразил 7 свои съученика. С толкова е контактувал. А ако беше на училище?
Кой 17 годишен?  Източник
Според генерала 17 годишен от Карнобат е заразил 7 съученици. Гледам статистиката по области и градове: Карнобат- 1 заразен, чудя се къде са другите 7.
 Някой преиначава истината, да не кажа, че лъже, статистиката ли, генерала ли?

Ами те Карнобат, Айтос-децата им от село, прихождат да учат в Бургас. така, че вероятно е заразил ученици от Бургас там търси бройките...

# 3 569
  • София
Добре. Като разхлабят мерките,няма ли пак да почнат да се заразяват много хора в Италия Испания?

Общи условия

Активация на акаунт