COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 570
Аналгин-хининът бил много вреден за черния дроб и бъбреците. Не че останалите лекарства са мега полезни...
Като малка при всяка настинка ме тъпчеха с аналгин-хинин, гледам, да не го мисля от гледна точка колко е бил вреден, чеееее...
На Биг Фарма не вярвам. От сегашните лекарства на мен ми се изправят косите, като чета листовки. Силно вредни, но рекламират и народът граби.

# 3 571
  • София
Да, но никой не е спрягал, че аналгин хин помага, хининът там е в пренебрежимо малко количество. Това лекарство, което уж помагало е аналгин хинин.

Имам близък с грипоподобни симптоми, предписали са му го, но го няма в аптеките. Заедно с антибиотик, по телефон.
ПО-добре парацетамол. Аналгин хин е четвърт аналгин реално.

П.П. Половин, не четвърт.
явно не съдържа много хинин:
Състав в 1 таблетка:
Активно вещество: метамизол натрий 250 мг.
Другите съставки са: хининов хидрохлорид, .....

# 3 572
  • Bulgaria
Съфорумка преди дни тук сподели за неин познат - млад интубиран мъж в Света Ана без далак. Дали за него се отнася... гадната новина? Thinking

И аз за него се сетих, но си спомням, че ген. Мутафчийски каза, че не се съобщава за придружаващи заболявания. После тук имаше информация, че е без далак. Надявам се да няма толкова много млади хора в тежко състояние по болниците. Sad

# 3 573
Добре. Като разхлабят мерките,няма ли пак да почнат да се заразяват много хора в Италия Испания?
Би трябвало, да, като се запокачват рязко, пак ръчната спирачка и като се оправят и те, пускат следващата доза хора да се изпозаразят. Smiley

# 3 574
  • Варна
Да, но никой не е спрягал, че аналгин хин помага, хининът там е в пренебрежимо малко количество. Това лекарство, което уж помагало е аналгин хинин.

явно не съдържа много хинин:
Състав в 1 таблетка:
Активно вещество: метамизол натрий 250 мг.
Другите съставки са: хининов хидрохлорид, .....
Именно затова постнах съотношението в аналгин хинина :
Метамизол натрий 200 мг
хининов хидрохлорид 50 мг 
Скрит текст:

# 3 575
  • Буркина Фасо
Съфорумка преди дни тук сподели за неин познат - млад интубиран мъж в Света Ана без далак. Дали за него се отнася... гадната новина? Thinking

И аз за него се сетих, но си спомням, че ген. Мутафчийски каза, че не се съобщава за придружаващи заболявания. После тук имаше информация, че е без далак. Надявам се да няма толкова много млади хора в тежко състояние по болниците. Sad
първата  попаднала ми новина. съобщава се за други заболявания.
https://www.smolyan.bgvesti.net/news/490750/577-sa-veche-sluchai … hina-v-sveta-anna

# 3 576
  • София
Добре. Като разхлабят мерките,няма ли пак да почнат да се заразяват много хора в Италия Испания?

Не, защото вирусът ще го има в много малки количества и постепенно ще изчезне. На теория.
Никой няма да пуска масово хората изведнъж, а самите хора ще са много по-предпазливи в началото и без да им дърдорят политици и генерали и това допълнително ще доубие вируса. А и това пускане на хората ще стане чак някъде края на Май, Юни по-масово.

# 3 577
Хинин в това ново лекарство на практика няма? Така ли да разбираме?

# 3 578
  • В офиса
Би трябвало, да, като се запокачват рязко, пак ръчната спирачка и като се оправят и те, пускат следващата доза хора да се изпозаразят. Smiley
Eй това не го разбирам. Реално в почти всяко семейство има по някой рисков. Я с астма, я с високо кръвно, наднормено тегло, или автоимунно. Отделно, че там все пак доста са големите фамилии, които живеят заедно. То ясно че някак няма друг начин, ама не ми се вижда много безопасно това.

# 3 579
Колко екстубирани имаме с Корона?

# 3 580
Докато няма ваксина това е схемата, уви. Без значение дали ни харесва или не.

# 3 581
  • София
1 или 2
1 със сигурност.

# 3 582
  • на пистата
Едно време само с аналгин хинин ни лекуваха,ами нищо ни няма.
Парацетамола е 100 пъти по-вреден от него.

# 3 583
  • Bulgaria
Колко екстубирани имаме с Корона?

Официално е съобщено за 1. Журналистите може да попитат на брифинга.

# 3 584

За да се заразяват, трябва да има от кого. А целта е вече всички заразени, които могат да заразяват други да преболедуват, или да умрат и да престанат да бъдат заразители за околните. Тогава няма да има нови заразени и самата зараза ще изчезне. Разбира се, те трябва да продължат да се пазят от другите държави, които са по-назад от тях и може да им внесат заразата отново. Изобщо целта на дистанцирането е да няма контакти, защото те са единственият начин за заразяване.

Общи условия

Активация на акаунт