Страшното така и не дойде, хората вече не вярват на голи заплахи. Отделно и хубавото време не работи в полза на мерките. Не може да се върви срещу здравия разум. Все едно да се разсърдиш на дъжда, че вали и ти разваля плановете.
Призивите за затягане ще дават само обратни резултати от тук нататък. Да не говорим за допълнителното побъркване на децата и майките им, които най-много страдат от тая работа.
Най-разумното в случая е да се разрешат разходките в парка с дистанция. Това ще отпусне напрежението и ще намали сбирките по апартаментите, които са много по-рискови от вирусна гледна точка, но няма как да се забранят.
Ама аз не се ядосвам на това, а на лицемерните твърдения, че сме затворени. Яд ме е на побългаряването на всяко правило, на липсата на всякаква обединеност у българина, на празните и гръмки приказки. И какво стана сега - мерките на извънредното положение не се спазват, маски не се носят, тестове достатъчно не се правят. Но пък за сметка на това много се остроумничи. Аз казах още в началото мнението си, че на нас само чудо може да ни помогне, ние не. 0ях приятно изненадана от навременната реакция на държавата, но сега всичко си "дойде на мястото", нищо ново.
Не съм съгласна - потъркахме си доволно диваните, децата учиха онлайн, хората работиха хоум офис, писаха декларации за придвижване вече месец И...нищо страшно не се случва и вече е трудно да се удържат тези хора, защото здравата логика и цифри заболеваемост и смъртност на населението показват, че вече е изтича карантината - думичка, която означава 40 (в случая - дена) и хората си искат свободата обратно.
са изключително интелигентни! Т.е.думам ти... сещай се...