COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 726
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 815
  • София
Аз още недоумявам защо не вземат една наистина малка група от хора (да кажем 100/200 човека), които в края на Февруари и началото на Март са имали симптоматика, обаче са мислели, че боледуват от грип Б. Да се види колко от тях ще покажат наличие на антитела.
Постоянно четем коментари от сорта на 'Ама аз май го карах този вирус преди два месеца".
Ами точно, защото най-вероятно са карали грип Б, това първо, и медицинските лица го знаят, и второ - кой да я вземе тая група, как да я вземе, и как ще гарантира достоверността на факта, че са хора, изкарали нещо с приблизителна симптоматика, а не някои, който послъгва и иска да си се тества.....

# 4 816
Хванах случайно по БНТ1, в момента има изявление на патриарх Неофит относно църковните богослужения по празниците.
Според него в църква зараза не се въди, ама щели били да вземат мерки. Нямало да раздават върбови клонки, щото там се трупал народа - където раздават нещо.
Амин!
Поправих го в поста си но понеже е цитиран коментара ми, не изявление на патриарха, а изявление след срещата с патриарха.

# 4 817
Дано любителите на апокалиптични картини имат пари за психолог после......
Някои мислят за апокалипсис, други се изживяват като Д. Маклауд, трети са се пуснали по течението, четвърти използват това време за себе си и т.н.
Кое ви дава право да се присмивате и да диагностицирате /едва ли не/ различно мислещите от вас?
От прочетеното съдя, че страха ви е значително по-голям, но противопоставяйки се на реалността, успявате да изглеждате по смели и над нещата в собствените си очи.

# 4 818
  • Bulgaria
Не мога да повярвам, че оставят цялото стадо на самосъзнание. После дали ще поемат отговорност ако нещата не се развият благополучно?

# 4 819
Борисов и владиците обявяват как ще се ходи на църква по Великден. Тази комедия не е за изпускане😀https://m.24chasa.bg/novini/article/8431907

# 4 820
  • Русе
Не мога да повярвам, че оставят цялото стадо на самосъзнание. После дали ще поемат отговорност ако нещата не се развият благополучно?
Така и така не се променя картината. Това им е добре дошло. Ако няма  бум и катаклизми, ще кажат че са си свършили превантивно работата. Ако има рязко покачване на критични случаи - хората са виновни.

# 4 821
1 минута смях за отпускане.
Хоумофис
Благодаря! Мен ме разсмя със сигурност!
И аз, и МП, главно, който се опасяваше, че можем да станем Италия, дишаме вече малко по-спокойно. Сигурни сме, че няма да се случи това тук. Само да вметна - МП не е човек който да
се вкарва във филми. Той още в средата на януари подозираше неща, които се случиха по-късно в Европа. Сега се опасява само от велик.празници. Твърди, че ако 14 до 21 дни след това няма бум, приказките за БЦЖ ще бъдат истина. Дано!
Днес излязохме да пазаруваме, поне два -три разговора чухме от типа :" Това са глупости, няма такова нещо, няма и да има". Хората бяха на възраст, не младежи. Никой не приема, че мерките действат. По-добре да сме здрави, а икономиката винаги ще се оправи, ако има хора!

# 4 822
Точно върбови клонки не нося вкъщи, мое си разбиране, вярвам, че може да се предаде енергия добра или лоша от такива ритуали.

А имах и случка преди 2-3 години, стоя в сладкарница и чакам мъжа ми да мине да ме вземе,  отпред спирка, където хора минават постоянно. Беше след Цветница, една баба се върти около чимшира на спирката, загледах се в нея,  извади венец от  върбови клонки от чантата си и го пъхна в  зеления плет от чимшир.  Леко се ужасих.

# 4 823
Може това да е решението. В зависимост от нас - отговорно/безотговорно поведение, ще се развиват нещата. Нали със СПИН беше нещо подобно.

А имах и случка преди 2-3 години, стоя в сладкарница и чакам мъжа ми да мине да ме вземе,  отпред спирка, където хора минават постоянно. Беше след Цветница, една баба се върти около чимшира на спирката, загледах се в нея,  извади венец от  върбови клонки от чантата си и го пъхна в  зеления плет от чимшир.  Леко се ужасих.
Може да е бил от миналата година /венеца/. Изхвърля се на "чисто място".

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 14:15 от Mama_Nana

# 4 824
Религията няма място в политиката!!!

# 4 825
Може това да е решението. В зависимост от нас - отговорно/безотговорно поведение, ще се развиват нещата. Нали със СПИН беше нещо подобно.
И аз смятам, че така ще активизират процеса на заразяване. Лошото е, че после безотговорните ще се върнат на работа и отговорните ще са в пряк контакт и те така  тЕ .

Колкото за въпросите какво следва, ами всеки ден наистина е ценен, поне да се създаде организация и практика по болниците и лечението на КВ. Защото е пълен хаос , а това стой у вас, докато ти посинеят устните, е безумие.
Все се надявам да се вземат някакви отговорни решения по тези въпроси- дали специални кабинети за преглед на болни от КВ, с ранна диагностика,  дали нещо друго. Тези жени , които починаха, в това число и тази с перитонита, щяха да са живи, според мен, при навременна реакция.

# 4 826
  • София
Е, те психолозите, депресиите и негативните ефекти от изолацията са си глезотии на някакви младежи, които така и не се научиха да си седят на едно място и да ядат филии с мас, ами реват за паркове и киноа.
Когато гледате брифинги и слушате мерките, напомняйте си едно - Бойко има мандат за печелене и то много скоро, след по-малко от година. И ако от ходовете му има и поне малък риск от масов мор "като в Италия", той няма да ги предприеме (не защото много му е запукало за вас, не се бъркайте). Всичко в момента се мисли и премисля три пъти, понеже март 2021 г. ей го къде е - с или без корона. А Борисов няма да допусне втори път да загуби президентските избори, които пък са октомври-ноември догодина, така че трябва да е двойно по-стриктен.
А цинизмът към вярващите в момента изглежда и звучи толкова грозно отстрани, дано се върнете някой ден и се препрочетете какви сте ги писали.

# 4 827
Ще дам пример с Ватикана, признавам пристрастна съм заради вероизповеданието си...
Ще дам пример и с Иран, там също не вярваха, че Алах ще допусне да се заразят, пазеше ги...
Всеки действа според разума си, жалко, е че всички сме свързани малко или много и за някой последиците може да са пагубни.

# 4 828
"Точно върбови клонки не нося вкъщи, мое си разбиране, вярвам, че може да се предаде енергия добра или лоша от такива ритуали."

Каква енергия, какви ритуали. Практикуването на православието да не е магьосничество ???
Като не знаете в какво да вярвате поне прочетете малко и не пишете нелепици.
Иначе аз също съм против безконтролното струпване на хора в църквите, както и безхаберното целуване на иконите от кой що свари.
Не носим бога в сърцата си, а го докарваме от свещопалене на определени дни.
Бутаме се в църквата за върбови клони, а после кашляме върху продуктите в магазина или си хвърляме боклука под терасата на съседа, мразим брат си, овикваме роднините на партньора.
Няма да ни се разсърди бог, че сме го почели в сърцата и домовете си.
Да пожалим близките си ... и далечните, които останаха без хляб заради вируса, вместо да се тъпчем за опрощаване на собствените си грехове!

# 4 829
  • на пъпа на Златията

Така и предполагах.
И всички са китайски боклуци ли?
От какво са направени тия тръби?
И както и казах преди съмнението ми е че както казват старите лекари , ако сложиш  на стар човек  кислород,  ще го  усложни безвъзвратно .

Общи условия

Активация на акаунт