COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 845
Поне едно нещо стана ясно - нашите попове - най-наглите и най-изперкали от всички попове.

# 4 846
Мдам, с лъжичката на светото причастие зараза не се предава - нямало такъв случай! Open Mouth
Нямам думи...
Няма описан случай, в който да е регистрирано предаване на някакво заболяване по този начин. Колкото и парадоксално да звучи.
Самия начин на приемане на причастие не е свързан с облизване на лъжицата.
Не на последно място. Причастието не е нещо задължително и е безплатно.Blush

# 4 847
Отчето е толкова закостенял.... Борисов в чудо се видя и плещи глупости. Браво на журналистката,  че не им се дава.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 15:41 от Не се сърди, човече

# 4 848
За тези които ползват ДЗО.
Вече се гледат да се застраховат и те, миналия ден подадох документи за ММ. Той си плаща, но на преференциални цени и ползва всичко, което и аз. Миналата година сумата за него беше 140 лв., сега е 229,50.
Очевидно не е "само грип".

# 4 849
dariVale, грешно сте ме разбрала, не се страхувам от върбови клонки, а от хората.

Ето, сега се сетих как на  един Великден при промушване под иконата, която изнасят от Бачково за литийното шествие, така ме блъснаха, че се ударих в дървото на един от носачите, после ме боля окото цяла седмица и ми излезе ечемик. Повече и не помислих да се нареждам в колона за промушване, стоя си отстрани.

# 4 850
  • Bulgaria
Е, те психолозите, депресиите и негативните ефекти от изолацията са си глезотии на някакви младежи, които така и не се научиха да си седят на едно място и да ядат филии с мас, ами реват за паркове и киноа.
Когато гледате брифинги и слушате мерките, напомняйте си едно - Бойко има мандат за печелене и то много скоро, след по-малко от година. И ако от ходовете му има и поне малък риск от масов мор "като в Италия", той няма да ги предприеме (не защото много му е запукало за вас, не се бъркайте). Всичко в момента се мисли и премисля три пъти, понеже март 2021 г. ей го къде е - с или без корона. А Борисов няма да допусне втори път да загуби президентските избори, които пък са октомври-ноември догодина, така че трябва да е двойно по-стриктен.
А цинизмът към вярващите в момента изглежда и звучи толкова грозно отстрани, дано се върнете някой ден и се препрочетете какви сте ги писали.

Борисов отдавна е загубил всички шансове за какъвто и да бил бъдещ мандат. Колко хора в момента са оставени без доходи, без дори никаква помощ за бизнеса? Това 60/40 е пълна пародия. А, допусне ли сценарий като този в Италия, чак тогава ще си проличи на какво е способно "стадото".

# 4 851
В момента дават какво ще става на Великден. Сръбски владика бил болен и починал от короната, ама никой около него не се заразил и следователно го хванал отвън... И аз съм вярваща, ама при това положение...не бих рискувала.
Нямало да пътуват за благодатен огън , имали го от миналата година и ще го разпространят, парите за пътуването даряват. Но...гледах клип със затварянето на Божи гроб (или как се пише) точно там откъдето взимат огъня също отдавна затвориха в Израел, няма как да се вземе, но се премълча това. Просто е заключено, как ще пътуват?

Хора, пазете се от всичко. Не искам да съм паникьор или нещо, ама лекарите не преглеждат в кабинетите повечето. Дори направление не може да се вземе. Страх ги е. Всичко минава за корона, а може и да не е. Пиеш си антибиотиците и не се знае докога.

За тестовете, разбрах, че Кандиларов за бързите също имали услуга за по домовете. Аз лично не вярвам вече на тези тестове. Кога се правят, трябва да си оздравял и да нямаш никакви оплаквания или да е минало повече време от 3 седмици и да си имаш пак проблеми , ама да се гледа за антитела. Това , че се бърка с други корони също не знам... На мен ми става още по-объркано.

Тези мерки аз ги спазвам всичките, от седмица не съм подавала нос навън почти. Дори и за хляб не ходих, боклук не хвърляме, ама... то като другите се мотат и какво накрая ще стане. Не знаеш и какво си прекарал. Не може и снимка да си направиш. Нормално ли е толкова време да не се чувстваш добре и да си пиеш антибиотици за нещо си, ама ако не си за тях?  Аз минавам сега на втория антибиотик и съм си все същото.

Да ви покажа, че и в Италия горят 5G мрежите също, не само в Англия (преди бях пуснала) Трябва и в това да има нещо, в Китай ги спряха и тогава почнаха да се оправят. Не съм наясно, но щом хора, учени, лекари споделят значи има нещо .
https://www.youtube.com/watch?v=K0Uawm7wNks&fbclid=IwAR2BvRR … uBzzHITaI2tu7pJRU
И аз не съм на ясно с 5G , но е момента А1 монтират някакви антени в градовете. Чудя се толкова ли е спешно, че да не може да се чака да мине извънредното положение.

# 4 852
  • София
http://sulla.bg/2020/03/14/5160.html
Заразно ли е причастието?

# 4 853

Преди няколко дни гледах един видеоклип във ютуб на TLC, мисля че чудовището в мен се казваше. Там разказват за една жена, която е имала усложнения от грип бременна в 6ти месец. Когато е отишла в болницата, вече е била с развита пневмония и не е могла да диша. Поставили са я на въпросният апарат, вместо да се подобри, тя се влошава и се налага спешно секцио. Оказало се, че жената прихваща рядка бактерия от въпросният апарат и след преместване в друга болница се констатира, че е получила бактериална инфекция. Та, жената е нямало да оцелее, ако не е била преместена и не са забелязали инфекцията.
Не знам колко доверие може да им се има.

# 4 854
  • София
Сега поне знаем кога ще е първият пик. Жалко, че преболедувалите няма да са на въраст, която да позволява да се върнат на работа. По-добре да бяха отворили дискотеките.

# 4 855
  • Пловдив
Журналистка се кара с владика😂😂😂

Владиката такива глупости плещи и откровени лъжи. Още повече се отвратих от тези хора. Защо не каза откъде ще вземе този огън дори да отидат до Израел. Църковен популизъм ми идва в повече.

# 4 856
  • София
Мдам, с лъжичката на светото причастие зараза не се предава - нямало такъв случай! Open Mouth
Нямам думи...
Няма описан случай, в който да е регистрирано предаване на някакво заболяване по този начин. Колкото и парадоксално да звучи.
Самия начин на приемане на причастие не е свързан с облизване на лъжицата.
Не на последно място. Причастието не е нещо задължително и е безплатно.Blush
Значи мога да заразя човек, ако кихна на метър от него, но няма да го заразя, ако оближа лъжичката, която той слага в устата си? Наистина?
Мдам, за вяра не се спори...
Бъдете здрави!

# 4 857
Относно БПЦ - отдавна са си просто печалбари, нека не се правим на ударени, че ей ся го разбираме..съжалявам, ако на някой му прозвуча цинично.
Аз, макар да съм агностик по житейска философия, съм в семейство на вярващи хора. Умишлено използвам "вярващи" като думичка. Майка вчера, когато я чух (тя е и именник сега в неделя), каза чисто и просто "Не разбирам тези хора. Вярвата е в сърцето и в ума, не в църквата като сграда. Аз ще си запаля свещичка, ще се помоля, имам си икони вкъщи и това няма да ме прави по-малко вярваща от онези хора, които в такива времена ще се скупчат в църквите". Това изчерпва моето мнение напълно и всичко, което мога и искам да кажа по този въпрос.

# 4 858
Може би съм го пускал този цитат тука, извинете ме ако се повтарям:

Цитат
В черква нямаше вече никого, само едно-две прасета; вратата й не се затваряше, а прасетата обичат да лежат лете на дървен под, защото е хладен. Може да сте забелязали, че повечето хора ходят на черква само когато трябва, ама с прасетата не е така.
                                                            Марк Твен, "Приключенията на Хъклбери Фин"

# 4 859
Ronald, не съм се изследвала още.
Пия хапчета, сиропчета, антибиотичета и съм си все това. Не съм зле и на легло, малко ми спря кашлицата, но е на пристъпи по-редки. Хапвам без апетит, ама хапвам и това е ползата от всичко взето, вече ще зарежа да се лекувам и каквото такова, уморих се и няма резултат. Пак не знам какво ми е и защо ми е, нито съм убедена че съм за антибиотик, ама пък страха е голям и пия.  
За изследването не знам дали не трябва да съм вече без оплаквания , та пустите антитела да поникнат. Ама пък ако не е корона има да си чакам... Сега не съм още добре съвсем и затова изчаквам, мисля си дали не е рано. Не , че разбирам. Исках снимка на ренген да направя ама не става и това. Като чета и колко лекари са болни вече и това ме притеснява, то и от тях трябва да се пазя, може да ми се смеете. Бе луда работа. Аз обяснение не мога да намеря. Трябваше да са подготвени лекарите и екипирани личните, да има дни за хора със съмнения и по-разредени часове , но да се дават за преглед. Други с други оплаквания да са в други дни -травми, кръвно, сърдечни и такива... да имат дни за такива хора.
Иначе просто... излиза всеки да пие антибиотик. Може и да е правилно, ама може и да не си за такъв... знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт