COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 310
Никой обаче, не отчита, че спазването на мерките взети с въвеждане на ИП, с всеки изминал ден  намалява. Все повече хора /не знам по какви причини/ започват да му отпускат края. Може би хубавото време също е фактор.

Санкциониращият орган нещо сдаде багажа.
А и тестването - не вярвам да има друга държава, която да тества само лекари, полицаи, депутати, работещи в държавния апарат и подобни, а да не тества болните със симптоми.

# 5 311
Карантината е от 14 дни, а може и повече и служи за проявяване на симптомите и съответно взимане на мерки.
В България, карантина е личната отговорност на индивида към околните. Да, някои хора не се прибират в домовете си 14 дни и се изолират от света, други обикалят родата, съседите, приятелите и то 14 дни минали, а симптомите се появяват при някоя баба.

нова,
Не вярвам санкциониращите органи да са решили самоволно да се изпокрият, но аз лично съм с такова впечатление. Вчера бях доста време навън и не видях един полицай.
Относно тестовете съм на друго мнение. Трябваше да се тестват тези, които влизаха от вън и първите със симптоми, но не напускали страната и техните контакти.
Сега и всички да ни тестват полза няма. Колкото са хората - вирусоносители, толкова, че и повече са тези, при които не може да се открие към момента вирус, но си е в тях.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 22:11 от Mama_Nana

# 5 312
Вайпър, два въпроса имаше, и ще е интересен отговора.
Тай не се мъчи, всички ще умрем от смърт!

Президетнът наистина се оказа л...но. дори не го гледах, достатъчно ми беше от темата и това, което чувах, минавайки покрай тв на мм. Има ли някой , който още разбира какво прокламира той. Тесла ???

Президентът каза, че мерките, взети от кабинета за социална изолация са били много навременни, ясни и много положителни.  Успели са още при появата на първия заразен да мобилизират производство на облекла и пр, разгърнали са много активна информационна кампания.

Обаче трябва да бъдат осигурени масови безплатни тестове - за работници в магазини, за шофьори, за зъболекари /поне това изброи/. От инвестициите в инфраструктурни проекти трябва да има пренасочване към инвестициите в човешкия капитал /здравеопазване, образование/.

Закъснели сме със социалните мерки и не са достатъчно всеобхватни. Ваучери за храна на най-уязвимите, подкрепа за малкия бизнес и пр. Парите да дойдат от преразглеждането на инвестиционни проекти и от резерва. Да се преразгледат като цяло вътрешните резерви, за да се определи размера на евентуалния заем.
Управляемо и с ясни правила да се отворят парковете за ограничена употреба.

В общи линии, всичко, което се обсъжда в темата като липсващи мерки в добавка към сегашните, а не махане на сегашните.

# 5 313
Никой обаче, не отчита, че спазването на мерките взети с въвеждане на ИП, с всеки изминал ден  намалява. Все повече хора /не знам по какви причини/ започват да му отпускат края. Може би хубавото време също е фактор.

Санкциониращият орган нещо сдаде багажа.
А и тестването - не вярвам да има друга държава, която да тества само лекари, полицаи, депутати, работещи в държавния апарат и подобни, а да не тества болните със симптоми.
И аз не вярвам. Но явно е факт.
Болните със симптоми очакват да им посинеят устните.
За радост, още нямаме инвазия от случаи. Дано се организираме да реагираме.

# 5 314
  • Мадрид / София
Пак да попитам,  какъв е стадният имунитет в проценти, в Хубей, респ. Хуан.
Има ли данни ? Обобщени.
Само знам, че имунитета не е сигурен и има предположения за нова вълна, ако се отпусне много края.

# 5 315
В цяла Испания върви обеззаразяване на улици, спирки и други обществени пространства. Ползват се дори дронове със специален разтвор. Според управляващите забраните за напускане на дома и масови прояви работят. Премиерът поиска от парламента извънредното положение да бъде удължено до 26 април.

Само поправка, положението е удължено отдавна до 24 април, сега се иска удължаване до 10 май. И ще бъде удължено със сигурност, най- малкото заради празниците около първи май.

Хаха, значи нашите медии бая закъсняват с фактите. А с какво пръскат, знаеш ли?

Дами, при нас обеззаразява ли се? Аз само веднъж видях в квартала едни опаковани да пръскат по детските площадки и тревни площи

# 5 316

В Испания преди 2 дни, минаха по всяка улица. Карантината е удължена до 26.04, а не до 24.04.

# 5 317
  • тук и там
Гледах някакво изследване-всъщност не изследване ,  а за действителен случай в Илинойс .Един заразен за няколко дни  заразява  15 човека.От тях 3-ма умират.Това само един човек.Смятайте по веригата как и с какви  темпове се носи заразата..

# 5 318
  • Варна
Пълна мътилка е това изнесеното в пресата, но все пак е интересно да се разбере как е станало всичко, надявам се да има още информация.

Материала го пуснах  още на обяд в темата с превод от чуждестранната преса, с молба за мнение от четящите тук какво са имали предвид, но никой не ме отрази . Темата за църквата се разнищваше много пространно.

# 5 319
  • София
Гледах някакво изследване-всъщност не изследване ,  а за действителен случай в Илинойс .Един заразен за един месец заразява  15 човека.От тях 3-ма умират.Това само един човек.Смятайте по веригата как и с какви  темпове се носи заразата..
За един месец или за един ден?

# 5 320
Малко статистика от Швеция, както знаете тук децата си ходят на детска градина и училище до 9 клас.

Брой заразени деца по възраст:

0 - 9 години - 53

10 - 19 години - 153

Брой деца в интензивното: само едно бебе

0 - 9 години - 1 (бебе в Упсала, родено недоносено през януари, стояло в болницата допреди две седмици, изписано, след което заразено с ковид-19 и пак постъпило в болница преди четири дни. На респиратор е, справяло се добре предвид ситуацията, в стабилно състояние)
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/spadbarn-har-corona-va … tor-pa-akademiska

10 - 19 години - 0

https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

# 5 321
Ангела, мислиш ли?
Тай, има има
Пак да попитам,  какъв е стадният имунитет в проценти, в Хубей, респ. Хуан.
Има ли данни ? Обобщени.
Само знам, че имунитета не е сигурен и има предположения за нова вълна, ако се отпусне много края.

# 5 322
  • тук и там
За няколко дни,моя грешка..Сматаха тези заразени за един месец пък те колко биха могли за заразят..Поправям се.

# 5 323

В Испания преди 2 дни, монаха по всяка улица.
И аз съм в Испания и такова нещо не видях. Супермаркета е пълен , а нямаше и следа от дезинфекция.

# 5 324
Не знам предполагам, че може да не на всякъде. Ние сме близо до Валенсия.

Общи условия

Активация на акаунт