COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 081
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 490
Цитат
Починалите в Стокхолм са 486.
Уау, това не го очаквах при вас починалите са основно в Стокхолм, при положение че той е само 10% от цялото население. В изследването на Швеция сега излиза че смъртността е много висока 1,94%, абсолютна смъртност, което е невъзможно при положение че на кораба където всичко се знае смъртността е 1,5% а там средната възраст е много висока, основно възрастни каквито като разпределение на населението няма никъде в света. Изненада ме неприятно. Не очаквах толкова неравномерно разпределение на починалите при вас.
Високомерието в медицината се наказва жестоко.
Със смъртта на невинни.
Постулат, правило.
Медицината е море- ние смирено се молим на брега за попътен вятър.
"Социализъм" и Медицина вървят заедно, само ако "бракът" е сключен в Швейцария (Дания, Исландия, Норвегия).

Защото, беше:

Стана:

И, накрая остана:

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 03:32 от Birdie

# 5 491
Цитат
Второ, това изследване реално почти нищо не показва. Единствено, че има най-малко 2,5% заразени в Стокхолм. Колко е точния брой заразени обаче е въпрос на диви спекулации.
Няма да е въпрос на диви спекулации ако шведите в същата извадка и на същите хора не направят изследване и с антитела. Аз им препоръчвам да го направят. Каквото ние правим, и то показва съотношение на имунитет/активна инфекция 7/2. Ако приложим това съотношение към Стокхолм въпреки че не знаем реалното какво е, тъй като не са изследвали за имунитет а само за активно болни, абсолютната смъртност ще изглежда по нормално. Ако приложим това съотношение може да кажем че те вече сериозно напредват в груповият имунитет, защото с вируса вече се е срещнало над 11% от населението на Стокхолм, ако направим тези сметки тогава излиза че вируса е по малко смъртоносен около 0,4% което не се различава много от изследването в Германия за смъртност от 0,37% и от нашето изследване което показва много ниска смъртност. Но това наистина са спекулации, защото изследване за имунитет на населението те не са направили а би трябвало ако залагат на стадният имунитет.

Депресирах се от резултатите от Стокхолм, а така се зарадвах на нашите резултати за ниска истинска смъртност и това че техните резултати ги подкрепят, но докато не стане ясно какъв е имунитетният статус на населението на Стокхолм и при положение че се оказа че там са съсредоточени основно починалите в Швеция изключително неравномерно разпределени повечето починали са сред само 10% от населението, картината е по различна отколкото си я представях, не мога да кажа че техните резултати подкрепят нашите по отношение на ниска реална смъртност. Това разминаване се дължи на разлчните методологии, те го правят с ПСР и намират само активно болни а ние излседваме имунният статус на населението.

.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 04:40 от Анонимен

# 5 492
  • София
Стокхолм е към 2 млн. грубо, а заразените общо в столицата на Швеция са около 390 000 пак грубо ако следваме някои приети и признати норми от топ епидемиолози и специалисти.
Та тези 486 починали там (не съм проверявал, доверявам ви се) и то при почти никакви мерки за спирането на вируса е наистина много нисък процент за момента. Разбира се може да умножите или утроите починалите, но пак ще е под 1% смъртност.
Сложните ви изчисления и теореми нямам време да осмислям, просто ето ви една груба и базисна ставка, която не е никак далеч от истината... Wink

# 5 493
Цитат
Тесла, имаш една малка пробойна в разсъжденията. Не е една, но дори да приемем, че можем да наложим резултатите на полицаите, а ние не можем, при извадка от 1000 души грешката е +-3%. И тия твоите 0.9 са направо в рамките на грешката
Ами щом при извадката на военните го има почти същият резултат макар и малко по малък от 0,7% имунитет, може би защото са по малко рискови от полицаите, макар че Мутафчийски не е уточнил колко точно малко по малко са 0,6% ли, само това прочетох че е казал по отношение на имунитета на населението, не знам тука дали сте го коментирали но там активна инфекция май не е открита като при полицаите, значи и 2-те извадки са извън рамките на грешката щом дават доста сходни резултати, а относно подчертаното именно защото не можем, аз го свалих резултата 2 пъти (което е страшно много) преди да го приложа на цялото население, което показа смъртност 0,16%, ако го сваля 3 пъти и кажем че да си полицай означава буквално че коронавируса ти е в кърпа вързан, пак се получава ниска истинска смъртност, около 0,26% ако приложим изследването върху цялата популация с уговорката че тя е 4 пъти по малко заразена, което значи че полицаите са по рискова група от лекари лекуващи коронавирус, тогава значи че смъртността е около 0,32%, Нека всеки сам си прецени колко по рискова група са полицаите и сам да си направи съответните изчисления, аз за себе си смятам че да си полицай е високо-рискова професия и означава че е 2 пъти по вероятно да хванеш вируса ако не си с друга професия. Пък може да бъркам в преценката може пък Лили да е права че те са 10 пъти по застрашени и тогава вече отиваме на 0,8% смъртност както смята тя. Но докато не направим представителна извадка на населението на София да речем а не на полицаи, на военни и на други рискови професии няма да знаем верният отговор.

Изчисленията са на база починалите в София т.като и извадката с полицаите е за София.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 04:55 от Анонимен

# 5 494
А и ключовата фраза е "някъде повече, другаде нищожно малко"....

Не е въобще тя, но както и да е.

Къде са се крили тези прекрасни специалисти, които цял живот не съм видяла, не знам. Общо взето само си плащах осигуровките и се молех на съдбата да не ме среща с прекрасните специалисти.

Може само да се радваш,че не ти се е налагало да ги срещаш....и дано и в бъдеще си все така добре!

# 5 495
За Европа статистиката е любопитна. По-добре от нас са само Русия с 69/1млн заразени и Украйна с 43/1 млн. Да се радвам ли да се плаша ли...

# 5 496
  • София
За Европа статистиката е любопитна. По-добре от нас са само Русия с 69/1млн заразени и Украйна с 43/1 млн. Да се радвам ли да се плаша ли...
Спокойно, след последните изпълнения на властта ще станем като другите и никой няма да се плаши повече.

# 5 497
Лили, там заразените (по точно случаите или хората до които е достигнал вируса изобщо) не са 2,5% защото е невъзможно чистата смъртност да е 1,9% според тези данни, това е страшно много. Говорим за чиста смъртност а не в стат. То в някои държави в официалната стат. не е толкова висока колкото изглежда абсолютната смъртност в Стокхолм, там е невъзможно при само 2,5% заразени да имат толкова умрели. Казвам го на база кораба....., нещо гнило има тук.
Grinning То гнилото било в мене.
Цитат
Стокхолм е към 2 млн. грубо
Не знам защо на мен гугъл ми изплю че Стокхолм е под 1 000 000, а сега гледам и в уикипедия и в уорлдометърс че само вътрешността била 1 500 000 а заедно с околностите е над 2 000 000 (2 155 475) и затова смъртността ми изглежда нереално висока. Аз я изчислявам с грешни данни. А като се има предвид че шведите са открили колко са активно болните в Стокхолм но без да изследват имунитета на населението който при нас е в съотношение 7/2, а дори в тяхното изследване се казва че 2,5% са в момента активните инфекции без съмнителните резултати за които не знам какво е станало и колко от тях също са излезли положителни, и като прибавиме липсващото изследване за имунитет при тях то смъртността е точно около 0,2 - 0,3%. Ама айде стига спекулации, че сега ще се появи Лили и ще ме репликира че не знам колко е там имунитета може да не е в същото съотношение като при нас, и е верно не знам. Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 07:36 от Анонимен

# 5 498
  • София
До днес единствено Киево-Печорската лавра в Украйна не се съобразяваше с призивите на властите за социално дистанциране. „Не се страхувайте от нищо, не изпадайте в ужас от днешните събития. Идете в храма, причастявайте се, причастявайте и децата. Без значение кой е млад и кой стар - всички идете в храма“, призоваваше митрополит Павел, настоятел на Киево-Печорската лавра в Украйна.
След като митрополит Павел, и още 26 монаси обаче бяха диагностицирани с коронавирус, манастирската обител беше поставена под карантина.
   от ТУК
още по случая-ТУК

# 5 499
Графиките от вчера

# 5 500
И докато ние си говорим, в Шанхай са направили ужасяващо откритие. Изследвани са за антитела 175 изписани от болница и оздравели пациенти от корона вируса. Една трета от пациентите са имали много малко или никакви антитела в кръвта. Това се връзва много добре с откритието в Южна Корея, че прекарали вируса и оздравели отново се заразяват. Интересното в Шанхай е, че младите имат по-малко антитела от старите. Учените си го обясняват, че възрастните са били по-често настинали и са прекарали повече вирусни инфекции през живота си с вируси от типа корона, отколкото младите. Стадният имунитет става все по-утопичен.

# 5 501
Добро утро висши математици, статистици, вирусолози, микробиолози, имунолози, реаниматори, икономически, политически и здравни анализатори !  Как спахте ? Някой болен от Covid 19 във форума ? Да чуем нещо от първо лице най после ?
ПП.Ако няма да идват  дежурните погребални агенти в темата да си съобщят статистиката .

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 08:06 от Maria 56

# 5 502
И докато ние си говорим, в Шанхай са направили ужасяващо откритие. Изследвани са за антитела 175 изписани от болница и оздравели пациенти от корона вируса. Една трета от пациентите са имали много малко или никакви антитела в кръвта. Това се връзва много добре с откритието в Южна Корея, че прекарали вируса и оздравели отново се заразяват. Интересното в Шанхай е, че младите имат по-малко антитела от старите. Учените си го обясняват, че възрастните са били по-често настинали и са прекарали повече вирусни инфекции през живота си с вируси от типа корона, отколкото младите. Стадният имунитет става все по-утопичен.
Това сигурно ли е, защото аз си спомням за едни повторно заразени близо 200 китайци още докато нещата бяха в Китай и тогава се говореше колко е апокалиптична тая новина, а впоследствие се опроверга. Ако действително е истина ще е сериозен проблем защото излекуваните отново ще се разболяват, отново ще заразяват и ще се въртим в омагьосан кръг.

# 5 503
Не разбрах  по кои показатели точно полицаите са рискова група, че и на база изследванията на 1000 здрави полицаи се правят статистики?  Някой ако знае показателите, моля да ги напише.
Обикалят без предпазни средства Лидл, Кауфланд и пазара за един ден,  придвиждайки се с обществен транспорт, често без защитни маски и ръкавици?

Дано PCR тестовете не пристигнат след края на епидемията, а дотогава да свършат пък тестовете за антитела, които сме похарчили по време на епидемията.

# 5 504
Дразни ме всичко свързано с Китай и "статистиката" им. Не може да е истина. Как пък така го направиха така ограничено като територия и с толкова ниски показатели. Заразени само 57/ 1 млн и само 2/1 млн смъртност. Уникално! Това комунистите ловят коронавирусчетата с голи ръце. И ги пускат също с голи ръце, вероятно...

Общи условия

Активация на акаунт