COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 764
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 550
Кои мерки са 'отхлабени'? Всичко е както преди месец...

# 5 551
Дотук се движим добре.Колкото и да не ми се вярва,явно наистина нямаме много заразени.Ясно е,че не са 600,но не са и десетки хиляди.Ама едно не разбирам.Защо виждайки безхаберието на масата от български народ и осъзнавайки последиците,не предприемат по-строги ограничения?От доста време казвам,че не може да се разчита на самосъзнанието.
Точно това и аз питам. Защо се охлабват мерките? Не сме си запълнили бройката с болни и трябва да настигнем Европа ли?
Какви мерки са разхлабили, аз не съм чул такова нещо нито от Мутафчийски нито отникъде другаде. Даже днес на някакъв въпрос могат ли спортисти да тренират сами примерно да бягат на пистата на стадиона, той каза че мерките са ясни и никой не е забранил на никого да излиза, единствено каза че те препоръчват да се излиза само да магазина, работа, амтека, банка и т.н. но изрично подчерта че никой не е забранил на никого например да работи , да излиза да пазарува и т.н. което не е било забранено от началото на ИП, т.е. никакво разхлабване на мерките няма.

# 5 552
Защо държите да се тества повече сега, в този момент?!

Като изключим всичките ползи за изясняване на епидемиологичната обстановка, ограничаване на контактните  и предприемане на евентуални поседващи мерки и т.н,  защото вярвам, че всеки има по-добър шанс при поставена диагноза. Независимо дали е болен от ковид, грип, скарлатина, ангина или друга инфекциозна болест, лечението е различно при различните заболявания.

# 5 553
  • София
да, мерките са същите, но контролът по изпълнението им е отхлабен.  Явно страхът трая две седмици, дисциплината трая колкото страха и вече на хората започна да не им дреме. Човек само като излезе из София, вижда много добре какво е положението. ГТ е все по-пълен, задръстванията в пиковите часове са същите, по улиците хора колкото щеш. Това не е добре, никак не е добре, ще изпуснем нещата.

# 5 554
600 при мижаво тестване малко ли ви се виждат?

Че защо да е мижаво? Има близо 19000 тествани. Намираме се някъде по средата на държавите, които тестват за вируса. От 19000, са открити 600. Това грубо казано прави около 3.6% заболеваемост.
абе къде чу  толкова тествани?!?!? Хиляда пъти се спомена,че ТОЛКОВА ТЕСТА са направени, не на толкова хора, което означава, че на някои хора са повтаряни и потретвани тези тестове, значи хората са доста по-малко. Нали правиш разлика между теста и хора и смисъла какво означава това?!?

# 5 555
Държавата не е "разхлабила"мерките.Просто почти никой вече не ги спазва.Било затворени обществени места,било обикновени граждани..С когото и да говоря ми изнася две "лекции".
1.Няма вирус.Ще видиш ти като вземат парите от ЕС как ще изчезне вируса.От.
2."Аз съм го минал вече.Ти знаеш ли колко тежък грип изкарах тази зима?!"
С две думи:Оправия нЕма.

# 5 556
От известно време смъртността е намаляла като цяло. Замислям се, че това съвпада със спирането на  планувани операции и всякакви дейности на лекарите, съответно няма лекарски грешки, грешни диагнози и неподходящи медикаменти, т.е без да ходим на лекар сме по здрави
Е, то това си се знае открай време...не е новина някаква.
Репликата "Пациента оздравя Въпреки грижите на лекаря!" не е случайна....

И малко...съмнения, въпроси, чуденки...?
624 потвърдени.Предположение, че всеки един е заразил поне още 6-7, значи реално може да има около 4300...Предполага се, че също заразяват нови хора....Е, не мога да не питам, къде са тези заразени/болни?Всички ли са лекосимптомни/безсимптомни?И ако вземем предвид теорията за експоненциалната крива, също и как в Италия например, въпреки карантината заразените се увеличаваха всеки ден, къде са нашите стотици хиляди заразени?
Ако инфото, че вируса е агресивен и бърз, досега за месец, болниците би трябвало да са залети с болни.А то няма.
Нещо хич не се връзват нещата.....
Защото с тестове, или без тестове, ако има хиляди заразени/болни, те едва ли няма да излязат на светло....

# 5 557
  • През девет планини в десета...
От известно време смъртността е намаляла като цяло. Замислям се, че това съвпада със спирането на  планувани операции и всякакви дейности на лекарите, съответно няма лекарски грешки, грешни диагнози и неподходящи медикаменти, т.е без да ходим на лекар сме по здрави

# 5 558
  • София
"Българинът, като му кажат “не излизай”, излиза, за да види кой не спазва разпоредбите и е излязъл."
Satisfied
Тия дни всички са навън - пусто любопитство...

# 5 559
В този новия сайт пише, че имаме общ брой карантинирани: 69,782. Това сега какво са? Завърнали се от чужбина ли, контактни лица ли?

# 5 560
  • София
Дотук се движим добре.Колкото и да не ми се вярва,явно наистина нямаме много заразени.Ясно е,че не са 600,но не са и десетки хиляди.Ама едно не разбирам.Защо виждайки безхаберието на масата от български народ и осъзнавайки последиците,не предприемат по-строги ограничения?От доста време казвам,че не може да се разчита на самосъзнанието.
Точно това и аз питам. Защо се охлабват мерките? Не сме си запълнили бройката с болни и трябва да настигнем Европа ли?
Е, очевидно целят да се достигне тоя пик, за да не се влачи до септември, макар че - кауза пердута като цяло.

# 5 561
Цитат
да, мерките са същите, но контролът по изпълнението им е отхлабен.  Явно страхът трая две седмици, дисциплината трая колкото страха и вече на хората започна да не им дреме. Човек само като излезе из София, вижда много добре какво е положението. ГТ е все по-пълен, задръстванията в пиковите часове са същите, по улиците хора колкото щеш. Това не е добре, никак не е добре, ще изпуснем нещата.

Е какво да направи щаба освен да си контролира спазването на мерките. Четох че Фнадъкова разредила ГТ защо и дали е така не знам, но ако е така е логично да е пълен, плюс това нали махнака сини и зелени зони за да си ползват повече колите хората та оттам задръстване, плюс това днес е работен ден, никак не се учудвам че улиците са пълни, та какво да направи щаба. То ние не можем да приложим Китайски мерки защото не сме Китай. Това е полоцението.

# 5 562
Новината за БЦЖ, или.по точно след втория преведен и популяризиран анализ в публичното пространство разчупи положението.. Премиера Борисов се позова повече от 2 пъти на бцж ваксината в свои коментари, определяйки е като най добрата и ефективна в света, .... всъщност имаме интересна ситуация - първичните реакции бяха предпазливи "Дай боже, ще видим", но след като българските медии преведоха новина от чуждестранни медии, на база втори БЦЖ анализ от същите американски учени, определият 6 пъти по ниска коронавирус смъртност в страните със по скорошен прием на бцж ваксината. Превода в нашите медии ни определи като първенци, но с голи.приказки не можем да се включим в анализите, иммено СЗО призовава за риоритетно организиран бюжет насочен към бързи тестове..., до тогава просто няма доказателства (масово тестване) от наша страна, съответно рискуваме нормалното протичане на живота унас.

# 5 563
А аз гледам,че от 27 са станали 33 на интензивно лечение..нещо се увеличават всеки ден...,но тях никой не коментира...прибират ги от къщите влошени или се влошават в болница..тези случаи с енеглижират малко.

# 5 564
Няколко частни лаборатории се обединиха да споделят публично напълно анонимизирани обобщени данни от изследванията за коронавирус. Системата оповестява резултати от бързи и бавни тестове.

https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/04/09/40525 … a_informaciia_za/

Общи условия

Активация на акаунт