COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 670
  • София
СЗО вече не мога да разбера какво иска
- има опасност - няма опасност
- не затваряйте границите - затваряйте границите
 - първо маските не пазят - маските пазят
- тествайте - тестовете са ненадеждни.
Как да им угоди човек?

# 5 671
Снежана Осло + Викен е 1,901,691 жители, така че твоите данни не е ясно какво точно включват.

https://www.statista.com/statistics/586908/population-in-norway-by-region/

За бързите тестове, има ли начин да разберем нашите какви са и колко точно са надеждни?

Ако говорим за Метрополис Осло и околия, са малко по-малко. Към 1.700.000. Другите в окръг Викен са прекалено далеч от Осло, за да са част от метрополиса.
Наистина не стана ясно какво точно включват данните на Снежана и какво точно сравнява. Една държава с един град ли, град с окръг, окръг с държава ... Не ми стана ясна логиката.

# 5 672
  • София
СЗО са една напълно ненужна бюрократична структура от високоплатени паразити.

Не се учудвайте, че животът си тече по старому. На хората вече масово им омръзна. Нормално, като обявяваш ИП при 2-ма болни, така ще е.

# 5 673
Coronavirus: low antibody levels raise questions about reinfection risk

https://www.scmp.com/news/china/science/article/3078840/coronavi … e-questions-about

И явно PCR тестовете верно ще се окажат тестващи ИЗОБЩО за коронавирус, а не конкретно точно този след като преболедували продължават да имат положителен тест.

"Many questions about the virus remain unanswered, including how the virus made the jump from animal to humans; why some people die from Covid-19 and others are asymptomatic; and why some recovered patients test positive again."

# 5 674
Аз нищо не се опитвам да доказвам, това което Ви обеснявам е, че дори без мерки Швеция не е толкова зле, както по математически модел трябваше да бъде. Цифрите за Викен включват и Осло. Тази информация Ви я давам за да Ви покажа, защо не трябва да я сравняваме с Норвегия. Не само мерките са от значение, гъстотата на населението също е важна. Погледнете Белгия с 360 д/км2, какво е положението? Швеция трябваше отдавна да го е закъсала, ама очевадно не са толкова зле. Въпросът е защо?

От къде са ти цифрите, в които цифрите за Осло са включени в цифрите за Викен? Досега не съм ги виждала под общ знаменател. Също искам да проверя, че съм разбрала правилно: Ти сравняваш държава с град?

Да, моя грешка. Обърка ме това, че Осло е административен център.

Ще Ви ги добавя.

Население
Викен 1 213 354 + Осло 681 067 = 1 894 421
Площ
Викен 24593 км2 + Осло 481 км2 = 25074
Гъстота
1 894 421/25074 = 75.55д/км2, с 25 човека повече, голяма разлика има.

# 5 675
СЗО вече не мога да разбера какво иска
- има опасност - няма опасност
- не затваряйте границите - затваряйте границите
 - първо маските не пазят - маските пазят
- тествайте - тестовете са ненадеждни.
Как да им угоди човек?
Като не им обръща внимание...

# 5 676
СЗО слага под съмнение бързите тестове и съветва да се премине към по-надеждни такива.

А казаха ли да си мием ръцете?
СЗО е нещо като Варшавския договор или Commonwealth.

# 5 677
СЗО в началото на 2019-та година са подготвяли стратегия как да се реагира по време на пандемия. До тук с теорията как ковид-19 е дело на природата.

# 5 678
СЗО в началото на 2019-та година са подготвяли стратегия как да се реагира по време на пандемия. До тук с теорията как ковид-19 е дело на природата.
И същата година бяха обвинени в корупция, имаше и вътрешно разследване.

# 5 679
Ясно, коронавирус е дело на СЗО. 🤣

# 5 680
# 5 681
Много интересно! Значи можело и не по Мангъровски и шведски. Вярно ли  имат само два смъртни случая?

# 5 682
ЕС вече отпуснаха 500 милиарда евро.

# 5 683
  • Bulgaria
Това при нас си е истинска подигравка. Хората останаха без работа за какво, като това положение ще се наложи да се удължи не знам до кога. Ще си празнуваме Великден като за последно. Навън времето е чудесно и животът си тече сякаш няма никакъв вирус. Дори като излезеш и те обзема едно фалшиво спокойствие, което витае навсякъде. Хората масово са без маски или са ги свалили под брадичката. Аз като една от малкото с маска, очила и ръкавици, бивам нападана с иронични погледи от време на време. За мен е престъпление това, което се случва. Престъпление е да знаеш, че нямаш тестове, нямаш никаква реална възможност да поемеш не само 600, а дори 1200 случая, но да оставиш хората хубаво да си попразнуват за последно. Безработицата борим с разхлабване на мерките - нека всяко магазинче и павилионче си работи, а вирусът с какво ще борим - със стой си вкъщи, тестове няма, а за място в болницата даже не смей да питаш ако не са ти посиняли устните. А, да и болничен няма, ходи си болен на работа ако не си много зле, даже по-добре отпуск, ако работодателят ти разреши, че държавата разчита точно на теб, нищо че утре като се влошиш ти няма да можеш да разчиташ на нея.

# 5 684
Вие кое по точно не разбирате, Швеция има 10млн население, като 1/4 от това население живее в Стокхолм и покрай него. Давам ви Осло за пример, защото Осло и Викен са двата най-засегнати района в Норвегия. Там са 5 6 пъти по малко населени от Стокхолм. Това е все едно да сравняваш София с Варна. Разбира се, че Варна ще е по-малко засегната, дори там да няма мерки. Ако ми бяхте прочели постовете, щяхте да разберете, че изобщо не говоря за мерките. Въпросът е защо, въпреки че е по населен район и няма мерки, нещата не са стигнали италиански вариант. Логично е, че Норвегия с мерките, ще е по слабо засегнатата, но не са само мерките причината, разберете го вече.

Общи условия

Активация на акаунт