COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 504 270
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 955
В Австрия съобщиха резултатите от първото представително за страната проучване за заболелите. Изследвани са 1544 души от 0 до 94 години, избрани на случаен принцип, без симптомни на заболяването, т.е. считани за здрави. Само 0,32% са позитивни с ковид-19, което за страната прави между 0,12 и 0,76 % разпространение на вируса. Смята се, че такова е състоянието между 1 и 6 април, един по-рано и ден по-късно.  Според министъра на науката и образованието "върхът се оказа по-висок, отколкото си мислехме."

Ако толкова малко са заразени в действителност- тогава не е ли и по-близо възможността това нещо да изчезне? Като не се разпространява - няма къде да иде, не прескача от човек на човек, и изчезва... Като предишните Сарсове?
Не искам да си представям това нещо да стане постоянна част от вирусното ни обкръжение като сезонните грипове...

# 5 956
Може и да стане, искам да видя някой, който не е излизал от 13.03.2020, как не излиза до 13.03.2030.

# 5 957
  • Bulgaria
Това със стадния имунитет няма как да стане. Ние не сме Швеция, а дори и да бяхме, те също издишат. Още повече болест, която се лекува 1 месец и след това имаш още 1 месец за изолация и съмнителен имунитет, не знам как ги мислят тези работи. Аз не виждам как тези, които едвам са се преборили ще отидат на работа след 1 или 2 месеца. Това не е нещо, което може да контролираш и да пускаш всеки ден по 5 заразени на град. Вълната тръгне ли, няма спиране и тогава ще пострада всичко, не само хората.

# 5 958
Немците кога обявяват смъртните случаи? Вчера нямаха нищо цял ден, вечерта писаха 98, а днес като погледнах вчерашните данни излиза, че са имали цели 258 починали.
Различна система ли имат за обявяване?

Толкова, днес даже са повече. Ето броят на починалите от 1 април по дни. Последните три дни е зле. Но има някакво забавяне в увеличението на новите случаи.

# 5 959
Merri_An, последно. Никой не е казал никъде, че полицейска кола стои пред блока 24/7. Това първо. За мен обаждания по 5 пъти на ден и проверки лично на адрес по два пъти в произволен час са "вардене". Телефоните също така се следят. И то точно на всички други, а не на ромите.
Второ ако може да се отдели ресурс да ти звъни полиция и лично да идва до адреса по два пъти на ден, значи може да се отдели ресурс да идва всеки ден екипиран подходящо лекар да ти следи състоянието. Или да ти звъни по няколко пъти на ден. Ако не - апликация като в Исландия е също вариант.
И последно - ако ти си за стаден имунитет - то ние изначално няма как да се разберем.

# 5 960
Естествено че е вардене и точно така трябва да бъде.

# 5 961
Естествено че е вардене и точно така трябва да бъде.
Е да де, но според някой хора не било вардене, защото не седяла полицейска кола нон стоп пред блока.

# 5 962
Явно излизането трябва да стане точно там, където е и стадото. Други възможни места няма, разбира се. ММ ходи да пазарува, потвърди за пазара и друго, ама той няколко пъти го казва през последните седмици.
Ние снощи се разхождахме из квартала, след 9 часа, жив човек нямаше. Поне 30 минути въртяхме, аз и за повече нямам време, имам две деца с ДО. Не знам къде са безработните, около мен няма, не знам да има забрани за излизане и никога не съм виждала необходимост да съм със стадото навън, като се заговори за стадо. Намирала съм си начин и за почивка, и за пазар, в подходящо време. Не мисля, че моментът е подходящ за събиране в групички и бутане по 'митинги'.

# 5 963
Италия
3.951 нови
570 починали

# 5 964
В Норвегия църковните служби се предават наживо онлайн. За да не ходят хората на църква и да не се заразяват.

В България, когато има големи християнски празници, винаги богослужението от Александър Невски се  предава на живо по телевизията. Не е нещо Бог знае какво това, което правят в Норвегия. Не е в това е проблемът, който се дискутира тук и този проблем няма смисъл да се обяснява на хора, които не са истински вярващи.

# 5 965
  • Мадрид / София

Лекар преболедувал от коронавируса разказва как се е заразил и в последствие какво е предприел. Заразява се от пациенти в кабинета си. След около седмица се чувства отпаднал и с общо неразположение и остава в къщи, на около 14 ден вдига температура и негови колеги му правят тест, на който се вижда аномалия. Отива до близката болница за да му направят ренгенова снимка, но няма някакво особено изменение и при повторно направения тест се потвърждава положителния резултат за коронавируса. Веднага го приемат за лечение и 4дни е на интензивно лечение, тъй като му се влошава състоянието. За негов късмет не се налага респиратор, тъй като накрая с повишените дози лекарства започва да се подобрява. Подавано му е кислород все пак за да се улесни дишането. На десетия ден го изписват и се връща в къщи за продължаване на възстановяването.

# 5 966
С риск да звучи параноично, но и аз апелирам отговорнте хора, които съзнават опасността , да си стоят у дома, въпреки картинката навън. Ситуацията не е всички това правят, какво пък толкова, ще го правя и аз. Какво видях днес, хем живея в хубав квартал, доскоро си бях оптимист. Всичко се спазваше. Днес излязох за кафе до магазина  и се ужасих.
Всеки ден си сменям нагласата, по -рано днес в темата писах, че няма как да се опазя. Сега пък си викам, ми щоо да не се опазя, като съм едно на поне 30 в момента, неспазващи инструциите.
И без друго , колкото и да ми се излиза, не ми се налага още три дни,  ще си седя на трибуквието.
И ще продължа така , както досега. Пък ако има нещо да става, да става.
Оставиха безотговорните хора да се развяват на воля. Но те и преди не са били стриктни, явно. Страх от глоби ги е пазил. Жалко.

# 5 967
Изследване за интересите и мненията у нас
66% са посочили, че спазват мерките стриктно, 29%, че се съобразяват с тях. Баце и Генералът с рейтинги до небето

https://nova.bg/news/view/2020/04/10/284630/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%BE%D1%82%D0%BE/
не знам Караянчева с какъв рейтинг е била преди грандиозната си изцепка за заплатите, но тая личност е олицетворение на политическата надменност и наглост - самолет за отместена ключица и 7к заплата при Ковид 19. Май няма кой да я измести по простотия. Но. ...времето ще покаже.

# 5 968
Скрит текст:
Merri_An, последно. Никой не е казал никъде, че полицейска кола стои пред блока 24/7. Това първо. За мен обаждания по 5 пъти на ден и проверки лично на адрес по два пъти в произволен час са "вардене". Телефоните също така се следят. И то точно на всички други, а не на ромите.
Второ ако може да се отдели ресурс да ти звъни полиция и лично да идва до адреса по два пъти на ден, значи може да се отдели ресурс да идва всеки ден екипиран подходящо лекар да ти следи състоянието.
Или да ти звъни по няколко пъти на ден. Ако не - апликация като в Исландия е също вариант.
И последно - ако ти си за стаден имунитет - то ние изначално няма как да се разберем.

Вече има такава апликация, днес я демонстрираха по време на брифинга на Щаба, който иска, може да си я качи - аз няма. Не желая да ми се следи телефона, а и личните данни, пък било и то чрез апликация свързана с Коронавирус.

# 5 969
Само следене ви е в главата. Глупости. Ако искат да следят наистина, има Гугъл, има фейсбук и какво ли не. И впрочем доста методи се ползват за следене от много време насам... Общо взето откакто телефоните са с несменяеми батерии. Който се е занимавал, знае за какво точно говоря.
Второ ако може да се отдели ресурс да ти звъни полиция и лично да идва до адреса по два пъти на ден, значи може да се отдели ресурс да идва всеки ден екипиран подходящо лекар да ти следи състоянието. Или да ти звъни по няколко пъти на ден. Ако не - апликация като в Исландия е също вариант.

Вече има такава апликация, днес я демонстрираха по време на брифинга на Щаба, който иска, може да си я качи - аз няма. Не желая да ми се следи телефона, а и личните данни, пък било и то чрез апликация свързана с Коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт